WPB,17902,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Trello: projectmanagement via online whiteboards
Review Trello: projectmanagement via online whiteboards
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3
Kosten
Sterren: 4_half
Trello is een tool voor online samenwerken waarbij (continue doorlopende) projecten georganiseerd worden per board. Dit is te vergelijken met een whiteboard aan de muur waarop de aantekeningen, planning en post-its met to do's staan. Trello vertelt je wie waaraan werkt en wat de voortgang is.

Er wordt gewerkt met de methode waarbij een taak of activiteit van links naar rechts de workflow doorloopt. Kaartjes springen dus, naarmate de vordering verder gaat, steeds verder naar rechts op het board. Er is bijvoorbeeld een idee dat vervolgens een ontwerp wordt waarna het gerealiseerd, ingevoerd en afgerond wordt. Maar iets kan ook halverwege de flow gestopt en afgevoerd worden.

Trello is geschikt voor onder andere software-ontwikkeling en evenementenplanning en het is interessant voor onder meer publicisten en uitgevers, consultants, sales en support afdelingen en natuurlijk ook voor persoonlijk gebruik.

Wat kan er met Trello?

Het standaard overzichtsscherm toont alle projecten, taken en de indeling van het team.

Overzichtspagina in Trello

De samenwerksoftware bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Lijsten. Dit kunnen lijsten zijn met de stappen in de voortgang van een project, to do's en/of ideeën. Er is een categorisering in labels aan de hand van kleuren mogelijk.

  • Boards. Dit zijn verzamelingen van ideeën. Er kan een onbeperkt aantal boards aangemaakt worden. Meestal wordt één board voor één project gebruikt.
  • Kaarten. Dit zijn de taken die kunnen worden voorzien van bijlagen en video's en aan gebruikers en een einddatum kunnen worden toegewezen. Ze zijn in te zetten als checklists.

  • Publieke boards. Laat klanten meekijken in de voortgang. Integreer votings: wat vind de klant bijvoorbeeld van deze opzet of indeling? En verzamel feedback van de gebruikers op ideeën en voorstellen. Het is ook mogelijk een gedeelde wishlist te maken.
  • Algemeen. Betrek anderen middels tagging. Gebruik een @ voor iemands naam zodat @Onno ook weet dat hij hierin betrokken is. Het is mogelijk de activiteiten in het project (wie heeft wat gedaan?) te loggen.
Activity log in Trello

Hoe gebruikersvriendelijk is Trello?

Trello heeft een goede ondersteuning voor mobiele websites. De site herkent de browser en de schermresolutie en past zich hier goed op aan. Er is een app voor bijvoorbeeld de iPhone, maar deze is misschien overbodig aangezien de mobiele sites prima volstaan.Inloggen kan met een zelf aan te maken account (dit kost 2 minuten) of met een bestaand Google account waardoor direct begonnen kan worden met Trello. Erg prettig is dat er een goede ondersteuning is voor keyboard shortcuts. Dit vergroot het gemak om snel door de kaarten en taken te lopen en aan te passen of af te ronden.?

Hoe veilig is deze tool voor online plannen?

Trello werkt via SSL en alle data wordt één keer per uur geback-upt en op een aparte locatie opgeslagen. Helaas is onduidelijk waar de applicatie precies gehost wordt en volgens welke SLA de dienst wordt aangeboden. Zolang er maar geen al te vertrouwelijke informatie wordt opgeslagen in het systeem en het een gratis applicatie is met een soort van bèta status, wordt dit nog wel geaccepteerd. Maar toch is dit een beperkende factor in de beoordeling. De allerbeste software zal zonder een degelijke onderbouwing over de invulling van veiligheid en privacy niet snel een hele hoge beoordeling halen. Wel dient nog vermeld te worden dat de eigen gegevens te exporteren en te downloaden zijn om zo zelf als back-up te bewaren of, indien nodig, om te migreren naar andere softwareleverancier.

Is Trello betaalbaar?

Trello is gratis. In de toekomst worden er naar verwachting wel betaalde add-ons aangeboden, maar de dienst zelf zal altijd gratis blijven, zo belooft leverancier Fog Creek Software. Ze verdient haar geld met andere producten, aldus de leverancier zelf. Dit product heeft voor hen vooralsnog geen direct commercieel belang.

Eindoordeel samenwerk tool Trello

Trello speelt in op de behoefte om werkgerelateerde informatie online, maar gezamenlijk te structureren, te delen en hierdoor up-to-date te blijven. Of dit echt de whiteboards gaat vervangen is moeilijk in te schatten. Jammer genoeg is bij dit product de onderbouwing van het veiligheidsbeleid ondermaats. We schrijven dit nog maar toe aan het beginstadium waarin deze software zich bevindt. Desondanks een 'one to watch'. De vorderingen zijn te volgen op blog.trello.com.


TagsTags: samenwerken, projectmanagement, taken, whiteboard, to do, trello, checklist
Onno la Roi

Over Onno la Roi:


Onno la Roi is Testmanager bij De Testmanager BV: voor ondersteuning bij softwaretesten. Zijn ervaring in het testen en reviewen is de basis voor zijn inzet voor CloudTools.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

samenwerken, projectmanagement, taken, whiteboard, to do, trello, checklist


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl