WPB,7838,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review: todo's onder controle met online software Nirvana (GTD)
Review: todo's onder controle met online software Nirvana (GTD)
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Wie veel met todo-lijsten en taken werkt, kan alles kwijt in de online software Nirvana. De Get Things Done (GTD)-applicatie heeft een overzichtelijke en heldere interface. Taken worden georganiseerd via projecten, maar het is ook mogelijk om relaties via tags aan te brengen. Door het gebruik van shortcuts en drag-and-drop kan er met deze online software snel gewerkt worden.

Get Things Done (GTD) is een managementmethode gebaseerd op acties. Als iemand zijn taken vastlegt, hoeft hij ze niet onthouden, is het idee. Op die manier kan er geconcentreerd worden op het daadwerkelijke uitvoeren van de taken. De Software as a Service (SaaS) die Nirvana biedt, moet daar bij helpen.

Functionaliteiten van de SaaS van Nirvana

Een taak in Nirvana wordt snel toegevoegd via de webinterface, mobiel, of per e-mail. Iedere taak komt standaard in de 'inbox' te staan. Vervolgens is het mogelijk om:
  • Tags toe te voegen om contextuele relaties te maken.
  • Omschrijving te geven van de taak met extra informatie.
  • Uitvoeringsdatum op te geven wanneer de taak gepland staat om uit te voeren.
  • Deadline op te stellen wanneer de taak echt af moet zijn.
Om het overzicht te behouden van verschillende taken, biedt de online software vele mogelijkheden. Iedere taak kan worden geplaatst in een projectboek waarin verschillende taken staan vermeld. Daarnaast is het met de online GTD-software van Nirvana ook mogelijk om taken in 'mappen' te plaatsen:
  • Today: dit zijn taken die vandaag uitgevoerd moeten worden.
  • Next bevat de items die nog kunnen wachten.
  • Waiting: de taken die afhankelijk zijn anderen. Aan de taak kan een naam worden gekoppeld, en eventueel e-mailadres. Die persoon krijgt dan de taak in zijn inbox.
  • Later en Someday voor activiteiten die er ooit nog eens van moeten komen.Gebruikersgemak GTD-software Nirvana

Met de SaaS van Nirvana is het gemakkelijk om een online todo-lijst te creëren en het overzicht te houden over activiteiten die gepland staan in de (verre) toekomst. De online software kent handige shortcuts om snel naar een bepaalde functie te gaan. De drag-and-drop functionaliteit werkt zonder problemen. Een taak kan vanuit ieder scherm in een map worden geplaatst. Ook kan de volgorde van de todo-lijst op die manier worden aangepast.

De interface kent verschillende views om ook bij veel taken het overzicht te behouden. Naast de verschillende 'mappen' als Today of Someday is het ook mogelijk om taken met of zonder gedetailleerde omschrijving te tonen. Via de instellingen van de online software kan de vormgeving van Nirvana ook worden aangepast. Het is mogelijk om een donkere in plaats van lichte interface te kiezen en het lettertype aan te passen.


Data en beveiliging van deze SaaS

De online software Nirvana maakt gebruik van een 256-bits beveiligde (https) verbinding. Informatie over back-ups en fysieke locatie van de servers is niet bekend.

Momenteel wordt er gewerkt aan de API van Nirvana zodat andere online software kan communiceren met de GTD-applicatie.

Het exporteren de taken uit Nirvana is niet geavanceerd. De online software stuurt per e-mail een tekstoverzicht op met alle taken en projecten. Het is niet mogelijk om data te importeren.

Online software Nirvana: de kosten

Momenteel is de GTD-software van Nirvana nog in een testfase. Zolang de software in de Beta-fase zit, is deze gratis in gebruik. Daarna zal de software zowel gratis als via abonnementen beschikbaar zijn. Welke functionaliteiten er onder de betaalde versie gaan vallen is niet bekend.

Eindoordeel Get Things Done SaaS van Nirvana

Nirvana is aantrekkelijke online software voor mensen die veel met todo-lijsten werken en project managers. Voor wie zo nu en dan een lijstje maakt met overzichten, zal de software te uitgebreid zijn en zijn er betere alternatieven.

In het gebruik is Nirvana erg makkelijk en de interface is overzichtelijk. De Get Things Done software werkt soepel, zowel uit de browser op de computer als op een smartphone of iPad.


TagsTags: taken, gtd, task management software, get things done, todo, nirvana
Emiel

Over Emiel :


Emiel (1984) is een freelance multimedia journalist. Hij heeft een achtergrond in de ICT en schrijft regelmatig over digitale ontwikkelingen voor websites en magazines.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

taken, gtd, task management software, get things done, todo, nirvana


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl