WPB,27890,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Time Doctor: productieve online stopwatch voor tijdschrijven
Review Time Doctor: productieve online stopwatch voor tijdschrijven
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3
Kosten
Sterren: 3_half
Time Doctor is software om uren te schrijven en te managen. De stopwatch houdt bij hoeveel uur er wordt gewerkt per taak. Deze efficiënte software helpt de persoonlijke productiviteit van zzp-ers te verhogen. Time Doctor houdt alles wat de gebruiker online doet in de gaten wanneer de stopwatch loopt. Veelvuldig gebruik van social media, online kranten en persoonlijke websites wordt opgemerkt door de tool. De gebruiker wordt herinnerd aan zijn taak door een pop-up van de software. Voor $ 5 per maand kunnen freelancers en zzp-ers tijd bijhouden en hun productiviteit verhogen.

Het aanmelden voor Time Doctor kan zonder het opgeven van creditcard-gegevens. Na het invullen van een naam, e-mailadres en wachtwoord vraagt de tool om eventueel medewerkers of collega's toe te voegen. Tijdens de 30-dagen proefversie kunnen alle functionaliteiten gebruikt worden. Inloggen is ook mogelijk met een Google-account.

Wat kan er allemaal met de online software van Time Doctor?

  • Timer. Om Time Doctor te kunnen gebruiken, dient er een programma op de pc geïnstalleerd te worden, de zogenaamde Timer. Met deze stopwatch kan eenvoudig worden bijgehouden hoeveel tijd er wordt besteed per taak. De tool legt in simpele stappen uit hoe gestart kan worden met tijd schrijven. Alle ingevoerde gegevens verschijnen automatisch in het online dashboard.
Timer - Time Doctor
  • Dashboard. Het dashboard biedt een overzicht van medewerkers met gewerkte uren, status en wat voor taken ze hebben uitgevoerd. Het overzicht kan worden weergegeven per dag of per week. Groene uren zijn geschreven uren met de stopwatch en gele uren zijn handmatig ingevoerde uren.
Dashboard - Time Doctor
  • Gewerkte uren. Bij de tab 'Hours Worked' kan een medewerker zien hoeveel uren hij gewerkt heeft voor welk project en welke bezigheid. Daarnaast kunnen uren hier handmatig worden ingevoerd of bestaande uren worden aangepast. Afwezigheid of te laat komen, kan worden doorgegeven in deze tab met reden. In het complete pakket kan een manager de handmatig ingevoerde uren van zijn werknemers goed- of afkeuren. Worden uren afgekeurd dan wordt de geschreven tijd voor die persoon automatisch op nul gezet. Het is niet mogelijk om in het systeem een reden te vermelden voor het afkeuren van handmatig geschreven tijd.
Gewerkte uren - Time Doctor
  • Screenshots. Deze functionaliteit is optioneel. Time Doctor neemt op gezette tijden een screenshot van de pc. Hiervan merkt de gebruiker niks. Deze screenshots zijn te bekijken in de tab 'Screenshots'. Een manager kan op deze manier zien of een werknemer daadwerkelijk zijn geschreven uren heeft besteed aan de taak die gekoppeld staat aan deze uren. Zo kan een manager ook zien hoe vaak iemand andere werkzaamheden uitvoert zoals tijd doorbrengen op social media of persoonlijke e-mail. Een medewerker kan besluiten een screenshot te verwijderen. Het aantal minuten die bij de screenshot horen worden ook verwijderd uit de geschreven uren.
Screenshots - Time Doctor
  • Rapportage. Er kunnen verschillende soorten rapportages worden gegenereerd waaronder een urenstaat, afwezigheid, slecht tijdmanagement en gebruik van apps en web. Urenstaten kunnen voor individuele gebruikers of voor een heel team worden getoond. Slecht tijdmanagement (Poor Time Use) geeft aan welke gebruiker er slecht gebruik maakt van zijn tijd. Bij minder dan 10 minuten gespendeerd aan persoonlijk surfen op het web of op de computer laat de tool niets zien. Rapportages kunnen worden geëxporteerd als CSV- of XLS-bestanden.
Rapportage - Time Doctor
  • Integraties. Time Doctor kan worden gekoppeld aan andere software zoals Basecamp, een online projectmanagement pakket. De issue tracking software JIRA kan ook worden geïntegreerd met Time Doctor.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online tijdschrijven?

Time Doctor is zeer simpele software in gebruik. De stopwatch wordt uitgelegd aan de hand van een aantal stappen. De timer heeft een gebruiksvriendelijke lay-out en verbergt zich onderaan het bureaublad zodat de gebruiker niet vergeet de tracker aan of uit te zetten. Ook het online dashboard is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. De software is in het Engels en het Russisch verkrijgbaar. Om de tool te personaliseren kunnen gebruikers een profielfoto toevoegen. Om gebruikers verder op weg te helpen biedt de stopwatch pop-ups met tips. Vragen kunnen rechtstreeks in het online dashboard worden gesteld. De website biedt video's en andere hulpdocumenten.

Hoe staat het met data en beveiliging van Time Doctor?

De servers van Time Doctor staan in het datacenter van Amazon S3 in de Verenigde Staten. Informatie wordt via een beveiligde 256-bit SSL-verbinding verstuurd. Er is geen informatie beschikbaar over een gegarandeerde uptime. Van alle data wordt automatisch een back-up gemaakt door Amazon. Time Doctor verzamelt data zoals namen van gebruikte applicaties en bezochte websites. Ook is het mogelijk om, indien gewenst, screenshots van de pc te laten maken en een 10 minuten lange video van het gebruik van de desktop applicatie op te nemen. Verder worden muisbewegingen en muisklikken ook geregistreerd. Alle data is in te zien door gebruikers van de software met de juiste permissies.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Time Doctor?

Er zijn drie abonnementen van Time Doctor. De gratis versie beschikt niet over analyses en rapportages en is voor één gebruiker. Voor $ 5 per maand is het solo-plan af te nemen. Dit abonnement is geschikt voor één persoon zonder personeel, ideaal voor zzp-ers. Er zijn geen observatiemogelijkheden binnen dit plan. De kosten om gebruik te maken van Time Doctor inclusief alle functionaliteiten bedragen $ 9,99 per maand per gebruiker. Dit abonnement geldt voor een account met minimaal twee gebruikers. Eén gebruiker is altijd gratis. Abonnementen zijn op elk moment op te zeggen.

Wat is ons eindoordeel over Time Doctor?

Time Doctor is een simpele methode om tijd snel te registreren. Handig voor freelancers om op basis van de geschreven uren snel facturen te maken. Daarnaast is Time Doctor een handige manier om de eigen productiviteit te verhogen. Wanneer de stopwatch aan staat 'weet' de tool aan welke taak de gebruiker aan het werken is. Constateert Time Doctor veelvuldig gebruik van social media, persoonlijke websites, e-mail of bijvoorbeeld online kranten, dan krijgt de gebruiker een seintje met de vraag: 'Ben je nog steeds bezig met je taak?'. Het abonnement voor zzp-ers kost $ 5 per maand en kan op elk moment worden opgezegd.


TagsTags: tijdschrijven, time tracking, time doctor, screenshots
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

tijdschrijven, time tracking, time doctor, screenshots


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel