WPB,27919,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Teamweek: online projectbeheer met veel flexibiliteit
Review Teamweek: online projectbeheer met veel flexibiliteit
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Er bestaat veel online software voor projectbeheer, maar de grote flexibiliteit waarmee Teamweek het realiseren van projecten in goede banen tracht te leiden, is een voorbeeld voor veel concurrenten.

Aanmelden voor de dertig dagen proefversie van Teamweek is eenvoudig: een e-mailadres en een wachtwoord dat iedereen zelf mag bedenken zijn voldoende. Creditcard-gegevens vraagt deze cloud-dienst nog niet. Kleine bedrijven met maximaal vijf teamleden mogen voor altijd gratis blijven gebruikmaken van Teamweek, en hoeven dus nooit hun financiële informatie aan het Amerikaanse bedrijf te verstrekken.

Aantal functies Teamweek beperkt maar doeltreffend

Teamweek is gebouwd vanuit de praktijk. De makers vinden het werken met Excel en software voor Gantt-grafieken weinig flexibel en dus niet goed aansluiten op de dagelijkse praktijk, waar deadlines worden verschoven, klanten van gedachten veranderen en computers het begeven op de meest ongewenste momenten. Al direct bij het aanmelden blijkt deze praktische instelling: het eerste scherm na inloggen nodigt de gebruikers uit de teamleden op te geven, of deze via Basecamp te importeren. Als de teamleden in het systeem staan, brengt Teamweek de gebruiker naar het hart van deze online software: de tijdlijn. Teamweek heeft deze al gevuld met projecten waarvan de titel uitleg geeft over de mogelijkheden, en ook dat is prettig praktisch.

De belangrijkste functionaliteiten van Teamweek zijn:
  • Tijdlijn. Dit is de kern van het programma, de plek waar de projecten worden beheerd. De projecten, de taken die daaronder vallen en de acties die daar weer onder vallen, worden vanuit het hoofdmenu aangemaakt en komen samen op de tijdlijn. Ieder teamlid heeft een eigen tijdlijn. Daar staan de taken in die de teamleden moeten uitvoeren, de hoeveelheid uren die hiervoor zijn gereserveerd en de doorlooptijden van de taken. De taakbalken krijgen de kleur van het project waaronder ze vallen, maar hiervan kan altijd worden afgeweken. Aan het begin van iedere taakbalk staat het aantal voor de uitvoering van de taak gereserveerde uren. Onder de tijdlijn bevindt zich het 'Backlog', de plek waar taken komen te staan die nog ingepland moeten worden.
review_teamweek_tijdlijn
  • Filteren. Het filteren op projectnaam is een handige functie om een overvolle tijdlijn overzichtelijker te maken. In een paar klikken voegen teamleden projecten toe aan de filterlijst. Standaard toont Teamweek alle taken op de tijdlijn. Door nu één of meerdere projecten af te vinken, laat de online software alleen de taken van de geselecteerde projecten zien. Zeker in de wat grotere ondernemingen met veel teamleden is het filteren een uitkomst.
review_teamweek_filteren
  • Aanpassingen. De flexibiliteit bij het wijzigen van de planning is groot: door aan de 'kop' van een taak te trekken of er tegen te duwen, wordt de looptijd langer of korter. Taken ergens anders heen slepen is mogelijk, om de taak eerder of later in te plannen, maar ook om deze aan een ander teamlid toe te wijzen. Aanpassen van taken is eenvoudig: even op de balk klikken en Teamweek opent een venster om een nieuwe actie aan te maken bijvoorbeeld. Een nieuwe taak aanmaken kan ook vanuit de tijdlijn. Het werkt bijna hetzelfde als het aanpassen van een bestaande taak, alleen moet er nu op een lege plek op de tijdlijn worden geklikt.
review_teamweek_aanpassingen
  • iCal-integratie. Teamweek maakt automatisch een link aan volgens de iCal-specificaties. Deze link kan worden gebruikt om de taken automatisch als agenda-items in bijvoorbeeld Google Agenda te importeren.
review_teamweek_ical-integratie
  • iPad-app. Ook onderweg hoeft niemand contact te verliezen met de projecten in het bedrijf. Teamweek heeft een iPad-app gemaakt die er enigszins primitief uitziet, maar wel zijn werk doet. De tijdlijn komt keurig in beeld en gegevens die worden aangepast of aangemaakt op de iPad, staan vrijwel direct in de online versie van Teamweek, en andersom. Klein minpunt is dat het menu in de app gedeeltelijk grijs bleef. Dit kan te maken hebben met het feit dat de test is uitgevoerd met de gratis versie. Hoe dan ook, de functies 'Projects', 'Team' en 'Settings' waren niet te gebruiken. Echt erg bleek het niet, want de belangrijkste functies voor bekijken, aanmaken en aanpassen van taken zijn gewoon uit te voeren op de iPad.
review_teamweek_ipad-app

Teamweek bijzonder makkelijk te gebruiken

Over de gebruikersvriendelijkheid kunnen we kort zijn: die is uitmuntend. Direct bij het aanmelden biedt Teamweek aan de teamleden aan te maken of te importeren en daarna komt de tijdlijn in beeld met aanwijzingen voor het gebruik in de vorm van projecttaken. Iedereen kan daardoor vrijwel direct aan de slag en omdat deze software voor projectmanagement zich concentreert op de hoofdtaken, is de werking ook meteen duidelijk. Teamweek heeft dus vrijwel geen leercurve. Het grootste pluspunt blijft overigens de flexibiliteit en gemak waarmee iedereen projecten, taken en acties kan aanmaken en wijzigen.

Hoe veilig zijn mijn gegevens bij Teamweek?

Alle communicatie met de server van Teamweek verloopt via een beveiligde SSL-verbinding, ook als men nog niet is ingelogd. De servers staan in de Verenigde Staten, het land waar de overheid iets makkelijker bij uw data kan dan in ons land gebruikelijk. Teamweek vermeldt overigens wel te voldoen aan de eisen volgens Safe Harbor, een norm die ervoor moet zorgen dat informatie van Europese burgers op Amerikaanse bodem veilig is. Teamweek maakt gebruik van de diensten van Rackspace, een dienstverlener met veel aandacht voor beveiliging en back-up van data en een uptime van minimaal 99,9%.

Wat kost deze online software voor projectbeheer?

Teamweek is in vier varianten verkrijgbaar. Ze bieden allemaal dezelfde functionaliteiten, op het aantal teamleden dat de software mag gebruiken na. Teamweek is gratis voor maximaal 5 teamleden, kost € 21,50 exclusief BTW per maand voor maximaal 15 teamleden, € 58,50 per maand voor maximaal 30 teamleden en € 125,- per maand voor maximaal 50 teamleden. De prijs voor nog grotere teams is op aanvraag verkrijgbaar.

Eindoordeel Teamweek

Het Amerikaanse Teamweek blinkt niet uit in hoeveelheid functies voor online projectmanagement, maar dat geeft niet want het programma excelleert in flexibiliteit en gebruikersgemak. Iedereen kan vrijwel direct aan de slag om projecten, taken en acties te beheren vanuit de browser of met een speciale app voor de iPad. Teamweek werkt zo gemakkelijk dat gebruikers kunnen blijven doen wat ze volgens de planning in Teamweek moeten uitvoeren om projecten op tijd af te krijgen. De schappelijke maandelijkse kosten zijn daardoor snel terugverdiend.


TagsTags: samenwerken, online samenwerken, projectmanagement, projectbeheer, online projectmanagement, team collaboration, teamweek
Robert Hertogs

Over Robert Hertogs:


Robert Hertogs is eigenaar van 2function en specialist in WordPress en functioneel ontwerp van websites. Robert is technisch bedrijfskundige, heeft een redactionele achtergrond en blogt over internet, technologie, software en webapps.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

samenwerken, online samenwerken, projectmanagement, projectbeheer, team collaboration, online projectmanagement, teamweek


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel