WPB,15281,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review software Gliffy: diagrammen en flowcharts tekenen en delen
Review software Gliffy: diagrammen en flowcharts tekenen en delen
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3
Kosten
Sterren: 4
De online software Gliffy biedt alle tools om stroomdiagrammen, plattegronden en andere grafische informatie te generen voor documenten en webpagina´s. De Software as a Service (SaaS) bevat verschillende templates en voorbeeldobjecten om online grafieken te tekenen. Betalende gebruikers kunnen onbeperkt contacten toevoegen voor online samenwerking in Gliffy. De met de SaaS geproduceerde afbeeldingen kunnen direct gedeeld worden via Twitter of Facebook.

Gliffy bevat templates voor organisatiediagrammen, Venn diagrammen, SWOT analyses, procesmodellering met BPMN en plattegronden. Voor IT-ers zijn de templates voor flowcharts, netwerk diagrammen (voor thuis- en bedrijfsnetwerken en rack elementen), software- en algoritme ontwerp, UML en ontwerp van websites en grafische gebruikersomgevingen aantrekkelijk.

Wat kan er met Gliffy?

Gliffy kan zonder registratie direct online gebruikt worden. Voor het testen van alle functionaliteiten is registratie noodzakelijk. Het opgeven van een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord is voldoende. Het scherm van Gliffy bestaat uit een werkblad met raster en een menu met beschikbare objecten per categorie. Dit menu kan desgewenst versmald worden, om een groter werkblad te hebben. Handig is de Navigator, die aangeeft welk deel van het werkblad actief is in het geval van grote ontwerpen.

Gliffy Werkblad Cloudtools

Afbeeldingen van objecten die in Gliffy ontbreken, bijvoorbeeld een bedrijfslogo, kunnen geüpload worden. Objecten die een diagram vormen, kunnen op ieder moment gegroepeerd of gedegroepeerd worden. Het klikken op het icoontje voor verbindingslijnen maakt de punten op de objecten die voor verbinding in aanmerking komen zichtbaar. De verbindingslijnen buigen automatisch en passen zich aan wanneer de elementen van een flowchart of organigram verschoven worden. Binnen Gliffy gepubliceerde tekeningen kunnen met een druk op de knop gedeeld worden via Twitter en Facebook.

Gliffy Object delen via Social MediaGebruikersgemak van de tekentool

Gliffy is intuïtief in het gebruik en lijkt erg op Microsoft Visio en de SaaS Creately. Gliffy heeft een Engelstalige user interface. Vanuit het Helpmenu van Gliffy krijgen gebruikers toegang tot de gebruikershandleiding en de supportpagina´s met FAQ, forum en support desk. Voor gebruik van de support desk (geopend op werkdagen tussen 9AM en 5PM CST) is een accountcode nodig.

Beveiliging van de tool en koppelingen met andere software

Na inloggen kan direct op de beveiligde HTTPS website van Gliffy gewerkt worden. Gliffy bewaart de data in haar datacenter dat voorzien is van moderne apparatuur en redundantie; wanneer een component uitvalt, wordt automatisch overgegaan op een alternatief. Gliffy heeft 24/7 monitoring en biedt bijna 100% uptime.

Via de website van Gliffy zijn plugins te downloaden voor Confluence, JIRA, Jive App en Google Apps. Bij Gliffy geregistreerde gebruikers van Google Apps kunnen vanuit Google Apps middels één druk op de knop een Gliffy werkscherm openen. Gliffy biedt een API om de software te integreren met andere software. De Gliffy REST API ontvangt HTTP-aanvragen en stuurt data in XML terug.

Gliffy grafieken zijn te exporteren als SVG, GliffyXML, JPEG en PNG. Daarnaast kunnen de diagrammen afgedrukt worden op papier of als PDF-bestand worden opgeslagen. Voor publicatie op internet genereert Gliffy Javascriptcode of een URL die via e-mail verstuurd kan worden. Er kunnen codes gegenereerd worden voor een grote, middelgrote of kleine afbeelding of een thumbnail, allen in PNG-formaat. De gebruiker plakt deze code vervolgens in zijn webpagina. Deze code werkt alleen niet in Wordpress en LiveJournal.

Hoeveel kost de online software?

De evaluatieversie van Gliffy biedt alle functionaliteiten van het PRO account en is 30 dagen geldig, waarbinnen geen creditcard informatie gegeven hoeft te worden. Na 30 dagen gaat de testversie over in een gratis account waarmee aan maximaal 5 diagrammen tegelijkertijd gewerkt kan worden en dat 2 MB opslagruimte biedt. Daarnaast zijn er 2 betaalde abonnementen die minder beperkingen kennen:

Standaard account
  • $ 4,95 per gebruiker per maand;
  • maximaal 200 diagrammen;
  • opslagruimte maximaal 200 MB.
Pro account
  • $ 9,95 per gebruiker per maand;
  • onbeperkt aantal diagrammen;
  • opslagruimte onbeperkt.
De kosten van het Gliffy Standaard account zijn gelijk aan het Personal plan van Creately. Creately stelt echter geen limiet voor het aantal diagrammen per betalende gebruikers, in tegenstelling tot Gliffy, met haar 200 diagrammen en 200 MB opslagruimte per gebruiker. Creately biedt 3 multi-gebruiker accounts: Plan 5, Plan 10 en Plan 25, respectievelijk $ 25,00, $ 45,00 en $ 75,00 per maand. Bij meer dan 3 gebruikers is Creately de meest economische oplossing.

Eindoordeel online software tool Gliffy

Gliffy is een brede cloud computing oplossing voor gebruikers die grafische informatie opnemen in documenten. Voor specialisten die hun werk doen in professionele tekenapplicaties schiet Gliffy op detailniveau te kort. Voor architecten bijvoorbeeld is de categorie plattegronden beperkt, maar makelaars kunnen met Gliffy hun brochures voorzien van mooie illustraties. Een sterk punt van Gliffy is de integratie met social media. Qua functionaliteit verschilt Gliffy niet veel van Creately, maar Creately biedt meer waar voor je geld bij 3 of meer gebruikers.


TagsTags: samenwerken, social media, gliffy, online collaboration, tekenen, diagrammen, uml, flow charts, online ontwerpen, flowcharts, bpmn, visio, venn diagram, software-ontwerp, swot-analyse, procesmodellering, organogram
Saskia van der Elst

Over Saskia van der Elst:


Saskia is freelance consultant Intelligente Systemen en informatiemanagement en ontwikkelt chat bots. Zij schrijft over haar bevindingen met de nieuwste technologieën op het gebied van Marketing, CRM, Data management en Samenwerkingstools.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

samenwerken, social media, online collaboration, tekenen, diagrammen, uml, flow charts, online ontwerpen, flowcharts


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl