WPB,9206,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Postling: gebruikersvriendelijke social media tracking tool
Review Postling: gebruikersvriendelijke social media tracking tool
Eindoordeel
Sterren: 3
Functionaliteiten
Sterren: 3
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 2_half
Kosten
Sterren: 3
Met de online software van Postling worden alle posts en reacties op de social media accounts verzameld in één dashboard. Hierdoor is inloggen op de verschillende accounts niet meer nodig en levert Postling vooral een tijdsbesparing op. Daarnaast biedt de Software as a Service (SaaS) een goed overzicht in alle ontvangen reacties. Postling is geschikt voor ZZP’ers en MKB. Er zijn een gratis starter versie en twee betaalde abonnementen ($ 9 en $ 34 per maand) beschikbaar.

Bij het aanmelden en instellen moet een verplichte keuze gemaakt worden tussen Postling voor persoonlijk gebruik of voor professioneel gebruik. De keuze bepaalt de aangeboden features. Daarna zijn de social media accounts toe te voegen. Voor deze review is de gratis starter versie getest en zijn de social media accounts van Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en WordPress toegevoegd aan Postling.

Bij het toevoegen van Facebook is er een keuze tussen Personal Profile en Facebook Pages. Twitter en LinkedIn zijn heel eenvoudig toe te voegen. Ook blogs (waaronder WordPress, TypePad), YouTube en Flickr accounts, reviews en trefwoorden (bijvoorbeeld de bedrijfsnaam met trefwoorden die inzicht kunnen geven in de reputatie van het bedrijf) en een RSS feed zijn toe te voegen.


Het Postling dashboard toont vervolgens alle geplaatste en ontvangen Facebook reacties, tweets waarin de Twitter-account genoemd is, de nieuwsberichten uit de RSS feed en de resultaten van de trefwoorden tracking. Een selectie uit de activiteiten op de toegevoegde social media accounts kan ook op een eigen social website geplaatst worden, die eventueel weer makkelijk te deactiveren is.

Functionaliteiten online social media tracking software Postling

  • Berichten posten. Een bericht van maximaal 140 tekens kan direct gepost of voor een later tijdstip ingepland worden. Er is een keuze te maken uit de social media accounts waarop het bericht terecht moet komen. Vanuit het Postling dashboard is het geposte bericht direct te zien, samen met de eventueel al ontvangen reacties. Het bericht is via dit dashboard ook weer makkelijk te verwijderen van de social media accounts (hoewel dit niet direct doorgevoerd wordt). Bewerkingen zijn uit te voeren op linkteksten, niet op statusupdates.
  • Blog posts schrijven en plaatsen. In een online editor zijn blog posts te schrijven en op te maken. Een blog post kan direct geplaatst worden op een selectie uit de social media accounts. Of op een later tijdstip ingepland worden. Een blog post kan alleen niet bewaard worden zodat er later verder gewerkt aan kan worden.
  • Afbeeldingen uploaden. Afbeeldingen van het .jpg, .png en .gif formaat van maximaal 5 MB per afbeelding zijn van een vaste locatie of URL te uploaden naar Facebook en een blog (niet direct naar Twitter, dit gaat via een door Postling gecreëerde shortlink).
  • Video’s uploaden. Een video is toe te voegen aan YouTube en daarna aan Twitter, Facebook of LinkedIn.
Daarnaast zijn er met Postling verschillende overzichten te genereren:
  • Stream. Geeft een chronologisch overzicht van alle activiteiten op de social media accounts.
  • Dagelijkse update e-mail. Op een vast tijdstip (tijdzone is in te stellen) verstuurt Postling een overzicht van de recente activiteiten op alle social media accounts. Bij de gratis versie zijn dit maximaal 3 updates per social media account.
  • Analyses. De gratis versie van Postling heeft geen mogelijkheid om analyses te maken, dit kan alleen met de betaalde abonnementen. In een grafiek wordt per dag het aantal posts, reacties, reviews en trackingresultaten getoond. Daardoor is er inzicht te krijgen in het verband tussen de geplaatste posts en de ontvangen reacties.
  • Brand managen. Een brand is een aantal social media accounts bij elkaar die gegroepeerd worden. Hierdoor wordt het makkelijker om voor al deze accounts samen een post te plaatsen en reacties te bekijken. Eventueel kunnen meerdere gebruikers toegang hebben tot één Postling account zodat samengewerkt kan worden.

Gebruikersgemak van Postling

Het instellen van de online software gaat heel makkelijk met duidelijke wizards en een directe preview van de instellingen. De social media accounts zelf openen in een nieuw tabblad waardoor het Postling dashboard continu beschikbaar blijft. De online software wijst volledig voor zichzelf. Een handleiding om van start te gaan is dus eigenlijk niet nodig. Eventueel biedt de FAQ ondersteuning.

Data en beveiliging van de SaaS

Postling werkt via een SSL-verbinding. Over de uptime is niets bekend. Exportmogelijkheden zijn er niet en voor een back-up moet de gebruiker zelf zorgen.

Kosten online software

De starter versie is gratis en geeft toegang tot één gebruiker, één brand, één account per social media en een dagelijkse update e-mail. Er zijn twee betaalde abonnementen; één van $ 9 per maand en één van $ 34 per maand. De verschillen tussen de abonnementen staan hier. Betaling gaat per maand met een creditcard.

Eindoordeel online social media tracking software Postling

Postling is gebruikersvriendelijke online software om meerdere social media accounts vanuit één centraal dashboard te kunnen volgen. Het instellen en gebruiken van de tool gaat heel intuïtief. Aan export- en back-up mogelijkheden is nog weinig gedaan. De gratis starter versie is vooral interessant voor persoonlijk gebruik en levert tijdbesparing en overzicht op. De analysemogelijkheden uit de betaalde abonnementen zijn helaas niet gratis te testen. Maar voor $ 9 per maand en maandelijks op te zeggen, kan een ZZP’er of MKB zich daar een niet al te grote buil aan vallen.


TagsTags: social media, tracking, postling
Fieke Meijer

Over Fieke Meijer:


Fieke is freelance vertaler en schrijver en gespecialiseerd in ICT-gerelateerde producten. Zij heeft een Informatica-achtergrond en houdt zich ook bezig met nieuwsredactie.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

social media, tracking, postling


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl