WPB,28296,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Inc: communiceren in de cloud maakt e-mail bijna overbodig
Review Inc: communiceren in de cloud maakt e-mail bijna overbodig
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Inc is online software om ideeën, links en bestanden uit te wisselen met teamleden. De allergrootste troef van Inc is eenvoud. Iedereen kan er direct mee aan de slag, wat de kans op acceptatie binnen een bedrijf of organisatie een stuk groter maakt.

De aanmeldingsprocedure is al net zo eenvoudig als het online programma zelf. De eerste optie is om een account aan te maken met de inloggegevens van Google, de tweede bestaat uit het opgeven van naam, e-mailadres en een zelf te bepalen wachtwoord. Inc leidt nieuwkomers automatisch langs twee belangrijke vervolgstappen: het uitnodigen van teamleden via e-mail en het aanmaken van groepen, de methode die Inc gebruikt om projecten, interessegebieden, afdelingen, enzovoort onder te verdelen. Inc is hierna meteen klaar voor gebruik.

Nieuwe gebruikers starten in principe met de gratis versie en mogen deze voor 30 dagen gratis opwaarderen naar één van de betaalde varianten. Pas als het op betalen aankomt, vraagt Inc naar uw creditcardgegevens.

Weinig functies maar toch een krachtig gereedschap

Inc staat niet bol van de functies. Na de testperiode is de eerste conclusie dat dit vooral zo moet blijven. Wat er namelijk wel in deze clouddienst aan functies zit, blijkt genoeg om heel gemakkelijk informatie te delen met anderen. Daar is Inc ook voor gemaakt. Zelfs de handige extra's zoals de mogelijkheid om berichten op te maken met de syntax van Markdown en de desktopsoftware voor de Macintosh lijken te zijn gemaakt onder het motto 'in de beperking toont zich de meester'. De functionaliteiten van Inc zijn:
  • Chrome-extentie. Een uitbreiding voor de browser Google Chrome die het delen van links eenvoudig maakt. Een klik op het pictogram in het browservenster is genoeg om de link naar de webpagina te kopiëren. Handig is dat gebruikers de link van extra commentaar mogen voorzien en het bericht kunnen indelen in één van de groepen die zijn aangemaakt in Inc. Het bericht staat vrijwel onmiddellijk in Inc. Overigens mag iedereen ook een bericht plaatsen door het naar een speciaal daartoe in het leven geroepen e-mailadres, dat uniek is voor ieder bedrijf dat gebruikmaakt van Inc.
review_sendtoinc_chrome_extentie
  • Berichten. De berichten vormen de kern van Inc. Een bericht bestaat minimaal uit een titel en tekst, indien gewenst aangevuld met een link, een bestand dat op de computer staat of een document dat is opgeslagen in Dropbox. Als iemand zelf geen titel opgeeft, bedenkt Inc er automatisch een. De naam is dan in de meeste gevallen een bestandsnaam, de titel van de link of de naam van degene die het bericht heeft verstuurd. Alle teamleden mogen reageren op het bericht en kunnen het zelfs 'liken' (geen Facebook-duim, maar een rood hartje). Al bij het schrijven is het bericht toe te wijzen aan een van de groepen. Later opnieuw indelen kan overigens ook. Berichten zijn tot slot ook te voorzien van tags waarmee ze later sneller zijn terug te vinden.
review_sendtoinc_berichten
  • Feed. Berichten zijn vrijwel onmiddellijk te zien op de tijdlijn van Inc, oftewel de 'feed'. Er is een algemene berichtenstroom waar alles op één hoop is gegooid, maar uiteraard ook een stroom voor iedere groep. De groepen staan aan de linkerkant. Door op een naam te klikken, verschijnt de betreffende berichtenstroom in het midden van het venster in beeld. Door op een bericht te klikken, verschijnt aan de rechterkant de stroom met reacties op dit bericht. De 'feed' laat zien wie het bericht heeft gelezen, wie het bericht 'liken' en wie erop heeft gereageerd en hoe. Reacties zijn feitelijk berichten op zich en kunnen dus op hun beurt ook bestanden en links bevatten. Inc heeft geen mobiele versie, maar Safari op een iPad werkt redelijk goed. Chrome op een iPad daarentegen niet.
review_sendtoinc_feed
  • Alerts. Overzicht van alle 'alerts' die Inc heeft verstuurd omdat iemand nieuwe content aan de clouddienst heeft toegevoegd. De alerts binnen Inc zelf zijn niet stop te zetten, maar alle e-mail over activiteiten gelukkig wel. Bij systeeminstellingen legt een beheerder vast wat en hoe vaak er e-mails over Inc worden verstuurd.
review_sendtoinc_alerts
  • Zoeken. Functie om te zoeken in de volledige berichtenstroom. De zoekfunctie is Spartaans uitgevoerd: een zoekveld waar de zoektermen ingeklopt worden en dat was het dan wel. Zoeken gaat wel snel en bovendien is het voor iedereen mogelijk om de berichten in de 'feed' te sorteren op 'ongelezen' en berichten die ze een hartje hebben gegeven.
review_sendtoinc_zoeken

Inc bijzonder gemakkelijk te gebruiken

Al in het aanmeldingsproces en direct daarna blijkt de eenvoud waarmee Inc werkt. De drie stappen die nodig zijn om met deze online software te werken, zijn onderdeel van het aanmaken van een account. Veel meer dan die drie functies biedt Inc niet en dus zal iedereen de werking vrijwel meteen snappen. De overige functies staan direct onder handbereik en zijn van een vergelijkbare eenvoud. Ook de extensie voor Chrome werkt intuïtief. De veelvuldig toegepast witruimte zorgt voor een overzichtelijke interface. Inc is aangenaam om naar te kijken en mee te werken.

Dat de software op dit punt toch geen vijf sterren verdient, komt omdat de makers het bij enkele onderdelen wel heel erg eenvoudig hebben gehouden. Met name de 'alerts' en het zoeken zouden baat hebben bij wat meer opties om de content in te delen, respectievelijk te doorzoeken. Als Inc dan ook nog een echte iOS- en Android-versie krijgt, of in ieder geval met alle browsers op mobiele apparaten werkt, dan komt de 'maximale sterrenstatus' dichterbij.

Hoe veilig is mijn data bij Inc?

Alle opgeslagen data en de communicatie tussen server en computers van eindgebruikers verloopt via een beveiligde 256-bit SSL-verbinding. Dit geldt ook als men nog niet is ingelogd in het systeem. De servers van Inc staan in de Verenigde Staten, en daar heeft de overheid meer bevoegdheden uw data in te zien dat hier in de Europese Unie. Inc maakt gebruik van de diensten van Amazon Web Services (AWS), een organisatie die veel zorg besteedt aan beveiliging en opslag van data. De uptime van AWS bedraagt gemiddeld 99,9%.

Wat kost deze software voor online communicatie?

Inc is in vijf varianten verkrijgbaar, die allemaal de hiervoor genoemde functies hebben. De verschillen zitten in de toegestane hoeveelheid gebruikers en maximale opslagcapaciteit. Inc levert voor grote concerns nog uitgebreidere versies met speciale functies. Prijs op aanvraag.
  • Small.Onbeperkt aantal groepen, 3 gebruikers en 100 MB opslagcapaciteit. Gratis.
  • Drip. Onbeperkt aantal groepen, 10 gebruikers en 1 GB opslagcapaciteit. Support per e-mail. Kosten: € 14,- per maand.
  • Espresso. Onbeperkt aantal groepen, 25 gebruikers en 5 GB opslagcapaciteit. Support per e-mail. Kosten: € 36,- per maand.
  • Latte. Onbeperkt aantal groepen, 50 gebruikers en 10 GB opslagcapaciteit. Support per e-mail en telefoon. Kosten: € 72,- per maand.
  • Mocha. Onbeperkt aantal groepen, 100 gebruikers en onbeperkte opslagcapaciteit. Support per e-mail en telefoon. Kosten: € 144,- per maand.

Eindoordeel Inc

Het Amerikaanse Inc blinkt uit in gebruikersgemak en blijkt na enkele dagen testen prettige online software te zijn waarmee teams heel eenvoudig informatie, gedachten, meningen en documenten uit kunnen wisselen. De extensie voor Google Chrome, de desktop app voor de Mac en de optie om berichten via een speciaal e-mailadres te versturen, versterken dit beeld. Inc werk zo soepel dat je bijna zou vergeten te communiceren per e-mail, en dat is misschien ook wel precies de bedoeling. En wat potentiële kopers tot slot zeker niet moeten vergeten, is dat Inc nog aangenaam geprijsd is ook.


TagsTags: online samenwerken, online collaboration, delen, communiceren, team, teamwork, inc
Robert Hertogs

Over Robert Hertogs:


Robert Hertogs is eigenaar van 2function en specialist in WordPress en functioneel ontwerp van websites. Robert is technisch bedrijfskundige, heeft een redactionele achtergrond en blogt over internet, technologie, software en webapps.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online samenwerken, online collaboration, delen, communiceren, team, teamwork, inc


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel