WPB,28172,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat
Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Sterren: 4_half
HipChat is software voor instant messaging en chatten speciaal voor groepen. Voor elk project kan een aparte chatroom worden gecreëerd. Handig voor het delen van ideeën en bestanden. Gebruikers zien ge-uploade bestanden realtime in de chat. De software en applicatie zijn toegankelijk vanaf bijna elk apparaat en besturingssysteem. Voor groepen tot 6 personen is HipChat gratis. Bij 6 gebruikers en meer zijn de kosten $ 2 per gebruiker per maand.

Er is een 30-dagen gratis trial-versie beschikbaar. Er zijn geen creditcardgegevens nodig om de proefversie te gebruiken. Na afloop van de proefperiode wordt het account automatisch omgezet in een gratis account.

Wat kan er allemaal met de online software van HipChat?

Na aanmelding dient de gebruiker namen van collega's in te vullen om deze uit te nodigen voor HipChat. Daarna kan er gekozen worden om de Windows software te installeren of te beginnen met de webversie.
  • Dashboard. Het dashboard van HipChat geeft gebruikers de mogelijkheid om direct applicaties te downloaden voor bepaalde apparaten. Daarnaast kan er gezocht worden in de chatgeschiedenis door middel van een zoekveld. In het Instellingenmenu kan de gebruiker een foto toevoegen aan zijn profiel en een unieke naam invoeren voor het noemen in berichten (@naam). Het ontvangen van berichten bij bijvoorbeeld een chat die ontvangen wordt als de gebruiker afwezig is, kan hier ook worden ingesteld. Voor administrators is er een aparte tab, de Group admin.
Dashboard - HipChat
  • Chatrooms. In de app kunnen nieuwe chatrooms worden aangemaakt, bijvoorbeeld voor projecten. Een chatroom is of publiek of privé. Is een chatroom privé dan hebben alleen de personen die zijn uitgenodigd voor de room toegang. De naam en de privacydetails kunnen te allen tijde worden aangepast.
Chatrooms - HipChat
  • Chatten. Om te kunnen chatten kiest de gebruiker de gewenste chatroom of een gebruiker uit de lijst voor een 1-op-1 chat. Bij het versturen van berichten kunnen ook emoticons worden gebruikt. Een leuke extra is het toevoegen van eigen emoticons met zelf gekozen afbeeldingen. Bestanden die bij een bericht worden gevoegd, worden direct getoond in het chatvenster. Wanneer er meerdere mensen in een chatroom zijn kan het commando @naam gebruikt worden om aan te geven dat een bepaald bericht voor die persoon is bedoeld. Door de complete chatgeschiedenis te laten zien kan iemand die even weg is geweest zien waar de chat gebleven is en wat er in de tussentijd gezegd is.
Chat - HipChat
  • Applicaties. HipChat is verkrijgbaar voor bijna elk apparaat en elk besturingssysteem: Mac, Windows, Linux, Android, iOS, desktop en een web versie.
  • Koppelingen. HipChat kan aan heel veel tools en programma's gekoppeld worden. Zoals Zendesk, webbased helpdesk software, waarbij een chatroom gemaakt kan worden bij het binnenkomen van een nieuw ticket. In Get Satisfaction worden bijvoorbeeld berichten ontvangen bij een nieuw onderwerp of idee. Andere integraties zijn Zapier, MailChimp, Jenkins en UserVoice.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor instant messaging?

Deze chatsoftware is toegankelijk voor iedereen binnen een bedrijf en niet alleen de technische medewerkers. De tool kan direct geïnstalleerd worden op de pc of benaderd worden via de web-app. Beide omgevingen zijn zeer gebruiksvriendelijk. HipChat is alleen beschikbaar in het Engels, maar dit hoeft geen enkel probleem te vormen vanwege de simpele benamingen. Er is helaas geen optie om de lay-out aan te passen. Wel kunnen profielfoto's worden ge-upload per gebruiker. Op de website kan men terecht in de kennisdatabase voor vragen.

Hoe staat het met data en beveiliging van HipChat?

Bestanden die worden ge-upload via HipChat worden opgeslagen in datacenters van Amazon S3. De administrator kan zelf een locatie kiezen: Australië, Brazilië, Ierland, Japan, Singapore en de Verenigde Staten. Regio Ierland voldoet aan de eisen van de privacywetten van de EU. Deze bestanden worden niet door HipChat gebruikt, maar ze worden ook niet versleuteld. Alle chats worden verstuurd via een 256-bit SSL-verbinding.

Voor het toevoegen van klanten, leveranciers en andere externe partijen kan een bepaalde chatroom worden opengesteld voor derden. Deze personen zien alleen wat de administrator wil dat ze zien, zodat de controle bij de administrator blijft. HipChat kan geen bepaalde uptime garanderen, maar informeert haar gebruikers via alle mogelijke kanalen in geval van problemen. Er kan een export gemaakt worden van alle groepsdata om te gebruiken als back-up.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van HipChat?

Deze software kan gratis gebruikt worden voor teams tot en met vijf personen. Bij grotere teams zijn de kosten $ 2 per gebruiker per maand. Dit houdt in dat een team van zes personen moet upgraden naar een betaald account waarna er voor elke gebruiker $ 2 per maand betaald moet worden. Abonnementen kunnen op elk moment worden opgezegd. Betalingen geschieden via Visa, Mastercard, American Express of Discover.

Wat is ons eindoordeel over de instant messaging tool voor groepen?

HipChat is een handige chattool voor teams die zich op verschillende locaties bevinden. Logt een gebruiker op een later tijdstip in dan kan altijd de gehele chatgeschiedenis bekeken worden, op deze manier blijft iedereen altijd up-to-date. Handig voor het delen van informatie, zoals bestanden, afbeeldingen en video's. Een ander pluspunt is dat HipChat toegankelijk is via veel systemen en apparaten, of je nou een Windows pc hebt of een iPhone. Jammer dat de lay-out en het kleurenschema van de tool niet aangepast kunnen worden. HipChat is gratis voor groepen tot en met 5 personen. Bij meerdere gebruikers kost de tool $ 2 per gebruiker per maand.


TagsTags: online chat, chat software, instant messaging, im, hipchat
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online chat, chat software, instant messaging, im, hipchat


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel