WPB,28416,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 2_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3
Kosten
Sterren: 4
De Nederlandse online software Ganttify tovert uit een standaard agenda van Google, Basecamp en Trello in een oogwenk een Gantt-grafiek. Handig voor iedereen die meer wil dan de standaardmogelijkheden van een online agenda, maar geen behoefte heeft aan een uitgebreid pakket voor projectbeheer.

Een aanmeldingsprocedure kent Ganttify eigenlijk niet. Iedereen mag aan de slag met deze online software door in te loggen met een account van Google Agenda, Basecamp of Trello. Als Ganttify toestemming heeft gekregen om de gegevens van een van deze diensten in te zien, stromen de agenda's automatisch binnen. Ganttify toont direct welke agenda's beschikbaar zijn. Er kan meteen een Gantt-grafiek van worden gemaakt. Er is voorlopig alleen een gratis versie, dus credidcardgegevens hoeft niemand te verstrekken.

Ganttify kent 'slechts' één trucje

Laat er geen misverstand over bestaan: Ganttify is geen uitgebreid pakket om Gantt-grafieken te creëren. Sterker nog, wie van de grond af een Gantt-grafiek wil maken, moet uitwijken naar software zoals Teamweek, Projectplace, of Tom's Planner van dezelfde makers als Ganttify. Deze pakketten bieden naast Gantt-grafieken veel functies voor projectbeheer, maar die heeft lang niet iedereen nodig. Ganttify is weer heel goed in het ordenen van data uit een agenda. Niet meer, maar zeker ook niet minder.
  • Ganttchart. Als Ganttify gekoppeld is aan Google Agenda, Basecamp of Trello, staan de agenda's die daarin worden beheerd direct klaar voor gebruik. Met een druk op de knop staat in een apart venster in korte tijd een Gantt-grafiek klaar. Ganttify neemt in de geteste Google Agenda-koppeling keurig netjes de titels van agenda-items over en plaatst de items in volgorde van aanvangstijdstip onder elkaar. De balken staan standaard op een tijdlijn die van dag tot dag loopt. De tijdas krijgt via het menu indien gewenst een andere indeling. Er zijn tien verschillende indelingen in eenheden mogelijk, uiteenlopend van 5 minuten tot een maand. Ook zijn er knoppen om een afdruk te maken van de grafiek, de grafiek te verversen met nieuwe data vanuit de bron (Google Agenda, et cetera) en de dagen van het weekend te verbergen of te tonen.
review_ganttify_ganttchart
  • Afdrukken. Ganttify is behoorlijk flexibel in het afdrukken van een Gantt-grafiek. Er zijn opties om een afdruk te maken vanuit een PDF-versie van de grafiek of een afbeelding, het volledige tijdsbestek van de grafiek of een zelf bepaalde periode, de keus om de grafiek op één pagina te printen of een reeks van pagina's, gebruik van een beperkt kleurpalet of alle kleuren van de grafiek, de afmeting van de afdruk en de keuze tussen een staande afdruk of een liggende.
review_gantttify_afdrukken
  • Permalink. Met een druk op de knop maakt Ganttify van iedere Gantt-grafiek automatisch een permalink aan. Dit is een directe verwijzing naar een webpagina die de grafiek bevat. Het is geen publiek toegankelijke pagina, mensen moeten inloggen met de gegevens van de account waar Ganttify aan is gekoppeld. Als er bijvoorbeeld een grafiek is gemaakt van een agenda in Google Agenda, dan krijgen bezoekers alleen toegang tot de permalink als ze ook toegang hebben tot die agenda in Google.
review_gantttify_permalink
  • Afbeelding. Bij het opslaan van een grafiek als afbeelding is het mogelijk om de schaal van de tijdbalk in te stellen, de weekenden te tonen of niet, een beperkt kleurenspectrum te gebruiken of de echte kleuren en de keuze een afbeelding van de volledige grafiek te maken of een gedeelte daarvan.
review_gantttify_afbeelding
  • PDF. Ook bij het opslaan van een grafiek als PDF-bestand is het mogelijk om de schaal van de tijdbalk in te stellen, de weekenden te tonen of niet, een beperkt kleurenspectrum te gebruiken of de echte kleuren en de keuze een afbeelding van de volledige grafiek te maken of een gedeelte daarvan. Daarnaast zijn er opties om de PDF staand of liggend te maken en kan een PDF van één of juist meerdere pagina's worden gecreëerd.
review_gantttify_pdf

Gebruikersgemak Ganttify dik voor elkaar

Aan dit punt van de review hoeven weinig woorden vuil te worden gemaakt. Het aanmelden voor Ganttify is eenvoudig, het ophalen van de data gebeurt automatisch en de mogelijkheden staan direct en overduidelijk in beeld. Iedereen weet in tien minuten wat Ganttify kan en wat niet. Aan de gebruikersvriendelijkheid valt kortom weinig te verbeteren.

Hoe veilig is mijn data bij Ganttify?

Op de website van Ganttify staat dat het bedrijf privacy en beveiliging van uw data serieus neemt. De communicatie met de servers verloopt echter niet via een met SSL beveiligde verbinding. Die servers staan in Nederland en dat is weer een pluspunt ten opzichte van webservers die in de Verenigde Staten staan, want in de EU en in ons land is uw privacy beter geregeld. Ganttify maakt gebruik van de diensten van Vevida, een Gronings hostingbedrijf dat een speciale pagina heeft ingericht met informatie over beveiliging en back-up van data. Over de uptime valt hier helaas niets te lezen.

Wat kost deze software voor creëren van ganttcharts?

Ganttify is gratis tot juli 2014. Daarna bedraagt het tarief voor gebruik € 21,- per jaar.

Eindoordeel Ganttify

Het Nederlandse Ganttify is een klein, maar fijn online gereedschap om Gantt-grafieken te maken op basis van data uit de cloud-diensten Google Agenda, Basecamp en Trello. Veel meer dan Gantt-grafieken maken kan deze online software niet, maar het programma werkt wel bijzonder gemakkelijk. Ganttify is een handige aanvulling op organisaties die snel een Gantt-grafiek willen maken en delen. Een mooi kleinood, en nog van Nederlandse makelij ook.


TagsTags: samenwerken, projectmanagement, ganttify, gantt-grafiek, online projectbeheer
Robert Hertogs

Over Robert Hertogs:


Robert Hertogs is eigenaar van 2function en specialist in WordPress en functioneel ontwerp van websites. Robert is technisch bedrijfskundige, heeft een redactionele achtergrond en blogt over internet, technologie, software en webapps.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

samenwerken, projectmanagement, ganttify, gantt-grafiek, online projectbeheer


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel