WPB,7972,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Flavors.me: online software maakt website met strak design
Review Flavors.me: online software maakt website met strak design
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 5
Data & Beveiliging
Sterren: 2_half
Kosten
Sterren: 5
Een ondernemer kan eigenlijk niet zonder website, al is het maar als digitaal visitekaartje. Met de online software van Flavors.me wordt die in handomdraai gemaakt. De Software as a Service (SaaS) biedt een aantal strakke designs als startpunt en de mogelijkheid om er een eigen draai aan te geven. De online service kent zowel een gratis als betaalde versie.

Via de SaaS van Flavors.me kan iedereen binnen een half uur een website maken. De online software biedt de mogelijkheid om een titel, 'over mij' en een aantal links toe te voegen. Daarnaast kan bestaande data van bijvoorbeeld LinkedIN, Twitter, Youtube en Flickr worden getoond op de Flavors.me pagina. Vervolgens kan de site in real-time worden bewerkt en kan een aantrekkelijke pagina worden gemaakt, zoals onderstaande. (Klik voor meer voorbeelden van Flavors.me websites.)Functionaliteiten van online software Flavors.me

Na registratie bevat de online software een leeg canvas. Via een settingsscherm dat over de webpagina zweeft, kunnen gegevens worden ingevoerd en het design worden aangepast. Veranderingen zijn direct zichtbaar. Het is mogelijk om:
 • About Me-tekst in te voeren waarin titel en een korte omschrijving zijn te vinden.
 • Services linken: Flavors.me beschikt over een twintigtal koppelingen, zodat data van social media (API) of via RSS kan worden getoond op de pagina.
 • Design van de pagina aanpassen:
 • Layout kiezen. Er zijn verschillende versies, met kolommen of thumbnails.
 • Achtergrond afbeelding instellen. Deze kan fullscreen worden getoond, net als de achtergrond van het bureaublad van de computer.
 • Kleuren voor tekst, koppen en vlakken aanpassen. De online software heeft een aantal kleurpaletten. Ook is het mogelijk om zelf kleuren te kiezen.
 • Lettertypes selecteren voor de kop van de pagina en de teksten.
Daarnaast zijn er een aantal functionaliteiten binnen de online software van Flavors.me die alleen met een betaald account werken:
 • SEO opties: om de pagina beter vindbaar te maken via zoekmachines.
 • Statistieken.
 • Contactforumulier. In de gratis versie van de SaaS is het wel mogelijk om een e-mail adres in het 'over mij' veld te plaatsen.
 • Meer design opties. Een premium-account van de SaaS biedt meer lettertypes en extra layouts.
Met Flavors.me een strakke design website binnen 30 minuten

Het maken van een website via Flavors.me is kinderlijk eenvoudig. Doordat de mogelijkheden van de online software erg beperkt zijn, kan er eigenlijk niets mis gaan. Alle aanpassingen van de webpagina gaan via het settings-panel, die er niet alleen mooi uit ziet, maar ook erg goed dooracht is.

Het toevoegen van content van andere sites zoals Twitter, LinkedIN, Youtube of Flickr gaat ook zonder moeite. Na het klikken op de knop, wordt je doorverwezen naar de desbetreffende site. Nadat Flavors.me toegang heeft gekregen tot het account, wordt de data automatisch op de website doorgeplaatst.

Data en beveiliging bij deze online service

Flavors.me haalt data van verschillende sociale netwerken en online software via API's. Per verbinding moet de gebruiker aangeven of Flavors.me toegang krijgt tot de data. In sommige gevallen gaat het om alleen leesrecht, soms wil de online software ook schrijfrecht, bijvoorbeeld voor Twitter.

Het is niet duidelijk welke informatie de SaaS-aanbieder lokaal opslaat. Op de website is niets te lezen over back-ups en beveiliging van gegevens.

Bij het beëindigen van het abonnement is het niet mogelijk om de website te exporteren en op een eigen host te plaatsen.

Flavors.me: kosten van de SaaS

Een website maken met Flavors.me is gratis. Gebruikers krijgen dan flavors.me/gebruikersnaam als url. Wie een eigen domein wil, kan deze koppelen aan een betaal-account van Flavors.me. De premium versie van de online software (met extra functionaliteiten) kost 20 dollar per jaar, exclusief domeinregistratie.

Eindoordeel online software Flavors.me

Ondernemers en freelancers die op zoek zijn naar een manier om snel en eenvoudig een aantrekkelijk visitekaartje op het web te maken, moeten zeker naar Flavors.me kijken. De online software is goedkoop en maakt prachtige design-pagina's.

De mogelijkheden van Flavors.me zijn natuurlijk veel minder dan die met een custom-website of een wordpress-weblog. Maar niet iedere ondernemer heeft een uitgebreide pagina nodig. Daarnaast is de eenvoud van de SaaS die Flavors.me biedt een verademing. Binnen een half uur staat een prachtige website online.

Wie een .nl domein wil, zal wel via een ander bedrijf het domein moeten registreren. De SaaS-aanbieder heeft alleen .me, .com, .net, en .es-domeinen beschikbaar. Om een .nl domein te koppelen is wel een beetje technische kennis nodig.


TagsTags: sociale netwerken, api, pr, flavors.me, website, visitekaartje
Emiel

Over Emiel :


Emiel (1984) is een freelance multimedia journalist. Hij heeft een achtergrond in de ICT en schrijft regelmatig over digitale ontwikkelingen voor websites en magazines.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

sociale netwerken, api, pr, flavors.me, website, visitekaartje


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl