WPB,8006,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Copernic Tracker: website checker software bespaart veel tijd
Review Copernic Tracker: website checker software bespaart veel tijd
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Sterren: 4
Elk uur e-mail pagina's of LinkedIn aan het checken? Geïnteresseerd in de meest actuele items op een nieuwssite of de website van de concurrent? Benieuwd naar een update van een bepaalde applicatie? Maar daarvoor niet elke keer de websites willen openen? Dan kan de software van Copernic Tracker veel werk uit handen nemen. Op een vastgesteld tijdstip checkt het programma automatisch de vooraf ingestelde webpagina's op updates. Van de wijzigingen verschijnt vervolgens een melding. Erg handig voor mensen die tijd willen besparen en efficiënter willen werken.

Na de aanmelding bij website checker software Copernic Tracker is de registratie van persoonlijke gegevens verplicht. Daarna kan direct overgegaan worden op het instellen van de meldingen van de webpagina-wijzigingen (icoontje in de werkbalk, pop-up scherm of een e-mailmelding). Deze instellingen zijn eventueel later per webpagina aan te passen. Voor het versturen van e-mailmeldingen wordt automatisch Microsoft Outlook gebruikt.

Functionaliteiten software Copernic Tracker

Het dashboard van de software is opgesplitst in 3 delen: Tasks, Folders en Preview.


Tasks

In het Tasks gedeelte kan aangegeven worden welke webpagina bijgehouden wordt en hoe vaak er gecheckt moet worden (elke 2 uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks). Daarnaast is hier ook per webpagina in te stellen wanneer er een melding gedaan moet worden. Bijvoorbeeld wanneer er 5 woorden op de webpagina veranderd zijn of wanneer er nieuwe afbeeldingen of links geplaatst zijn.

In de meldingen van Copernic Tracker is een hiërarchie aan te brengen. Zo kan bijvoorbeeld van updates van een e-mailpagina (er is nieuwe mail) direct een melding gemaakt worden met een icoontje in de werkbalk. Van een nieuw verschenen product-update op een webpagina kan gekozen worden voor de (minder urgente) melding per e-mail.

Om het gemakkelijk te maken, kunnen van de pagina's waarvoor een login vereist is (zoals e-mail), de inloggegevens opgeslagen worden.

Folders

In dit gedeelte staan verschillende korte overzichten:
  • van de nog niet gelezen veranderingen op de gecheckte webpagina's
  • van de eventueel geconstateerde fouten bij het checken
  • van alle webpagina's die gecheckt worden
Hier kunnen ook heel gemakkelijk webpagina's uit een bookmark lijst geïmporteerd worden. Voor een snel overzicht van de nieuw binnengekomen mail is er is een aparte map te maken van alle e-mail webpagina's die gecheckt worden.

Preview

In het Preview gedeelte van het dashboard van Copernic Tracker wordt vervolgens de gecheckte webpagina getoond. Alle wijzigingen sinds de laatste check zijn in helder geel gemarkeerd.Gebruikersgemak Copernic Tracker

Copernic Tracker blijkt tijdens de test gemakkelijk in te stellen en beschikt over een groot aantal handige foefjes die het tot zeer prettig te gebruiken software maken. Het zou echter wel logischer zijn wanneer in het preview gedeelte door de webpagina genavigeerd kan worden. Nu moet hiervoor de browser (verplicht Internet Explorer) gestart worden. Daarnaast zou het prettig zijn als de precieze checkmomenten (bijvoorbeeld elk half uur voor e-mail) en de kleur van de webpaginawijzigingen te personaliseren zijn.

Back-up van de gecheckte webpagina's

Van de bijgehouden webpagina's is heel eenvoudig een back-up te maken en deze kan ook weer makkelijk terug gezet worden. Aangezien de software volledig gedownload wordt op de eigen laptop of pc, is de up-time van de software niet relevant. Om van de functionaliteiten van Copernic Tracker (websites checken) gebruik te kunnen maken, is uiteraard wel een internetverbinding nodig.

Kosten online software en CD

De gratis versie van Copernic Tracker is te downloaden, 30 dagen te testen en biedt alle functies van de reguliere versie. Daarna moet € 53,52 (inclusief btw) betaald worden. Hiervoor wordt dan wel een CD per post toegestuurd die ook als back-up gebruikt kan worden. Deze back-up-cd is altijd aan de koop van het downloadproduct gekoppeld. Betaling kan via de beveiligde website met creditcard, PayPal en overschrijving.

Eindoordeel website checker software Copernic Tracker

De software van Copernic Tracker biedt zeker waar voor zijn geld. Voor € 53,52 kan een ongelimiteerd aantal webpagina's meerdere malen per dag gecheckt worden op updates. Door de gele markeringen is heel snel te zien wat nieuw is. Ook door het plaatsen van alle e-mail webpagina's in een aparte map, kan tijd bespaard worden. Een prima product dus, voor degenen die geen bezwaar hebben tegen verplicht gebruik van Internet Explorer en Outlook.


TagsTags: effici?nter werken, website checken, copernic tracker
Fieke Meijer

Over Fieke Meijer:


Fieke is freelance vertaler en schrijver en gespecialiseerd in ICT-gerelateerde producten. Zij heeft een Informatica-achtergrond en houdt zich ook bezig met nieuwsredactie.Laatste Reviews: Samenwerken

Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen Review Talky: simpel videochatten en schermen delen met iedereen
  Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten Review Jive: sociaal netwerk voor teams en projecten
Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda Review Ganttify: snel een gantt-grafiek maken vanuit Google Agenda
  Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat Review HipChat: chat en deel informatie met je team vanaf elk apparaat

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Samenwerken
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Samenwerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

effici?nter werken, website checken, copernic tracker


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl