WPB,15399,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Polycom UC Board maakt van een videoscherm een virtueel whiteboard
Whiteboard-software maakt het delen van content via video makkelijker
Deze week heeft Polycom het UC Board gelanceerd waarmee deelnemers hun videoschermen en mobiele apparatuur kunnen gebruiken als interactieve whiteboards voor videosamenwerking.

Whiteboards zijn een belangrijk hulpmiddel voor communicatie. Bij gebruik tijdens een videoconferentie is de inhoud van een gewoon whiteboard voor gebruikers echter vaak moeilijk te zien. Dit beperkt het teamwork en de betrokkenheid. Het Polycom UC Board verandert een lcd-monitor of schermoppervlak in een whiteboard en combineert een plug-and-play-ontvanger met een draadloze pen.

Gebruikers die via videoconferentie deelnemen aan een vergadering kunnen hun content delen en het UC Board gebruiken om aantekeningen op te maken of belangrijke punten te onderstrepen. Dat kan ‘over’ de presentatie heen en is voor iedereen zichtbaar.


Voor wie is het?

Het Polycom UC Board kan interessant zijn voor bijvoorbeeld architecten die werken aan nieuwe ontwerpen, artsen die diagnoses uitleggen aan patiënten, studenten die op afstand werken aan opdrachten met medestudenten of marketingprofessionals die brainstormen met collega’s over storyboards en lay-outs.

Hoe werkt het?

Het Polycom UC Board heeft een infrarood-sensor die verbonden is met een whiteboard- of lcd-scherm, en een draadloze pen voor het schrijven of tekenen. Gebruikers kunnen het UC Board installeren via een directe USB-verbinding. Polycom maakt gebruik van de eBeam-technologie dat gewone platte oppervlakken kan omvormen tot werkplekken waar digitale content te delen en op te slaan is. Zodra de speciale pen het schrijfoppervlak raakt, werkt het UC Board. De Polycom UC Board-oplossing kost 1428 euro exclusief btw.

Over Polycom

Polycom is wereldwijd marktleider in op standaarden gebaseerde Unified Communicatons-oplossingen (UC) voor audio- en videoconferenties.


TagsTags: whiteboard, videoconferencing, mindmaps, polycom, uc board
Redactie CloudTools

Over Redactie CloudTools:


De onafhankelijke redactie van CloudTools zijn professionals uit het vakgebied.Laatste Nieuwsberichten: Samenwerken

Speciale training Werken in de cloud Speciale training Werken in de cloud
  Microsoft neemt zakelijke social networking software Yammer over Microsoft neemt zakelijke social networking software Yammer over
Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold
  90.000 Roche-medewerkers gaan gebruik maken van Google Apps 90.000 Roche-medewerkers gaan gebruik maken van Google Apps

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

whiteboard, videoconferencing, mindmaps, polycom, uc board


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl