WPB,1637,saas-samenwerken
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Online autoCAD tekenen en renderen met Autodesk
Via de webbrowser AutoCAD-tekeningen maken? Het is mogelijk met Project Butterfly van Autodesk. Gratis! Er is geen computer met veel geheugen en een snelle processor nodig, want al het rekenwerk wordt op een externe server, in de cloud, gedaan.

Als een van de eerste bedrijven experimenteert Autodesk met 'zware' online software. Normaal levert de maker van onder andere AutoCAD traditionele softwarepakketten voor simulaties  en computer aided drafting (CAD).

Maar ingenieurs hebben vaak vragen over een ontwerp, alleen kost het tonen van een gerenderd ontwerp veel tijd. Of er zijn hele krachtige computers voor nodig. Dat laatste hebben veel bedrijven niet. Door gebruik te maken van externe servers wordt dit probleem opgelost.

Samenwerken

Naast het maken van CAD-tekeningen, kan er met Project Butterfly ook worden samengewerkt aan projecten. Er is de mogelijkheid om online te vergaderen en  collega's kunnen in real-time samen aan een project werken. Tekeningen kunnen ook gedeeld worden en bezoekers kunnen commentaar achterlaten en eventuele bewerkingen uitvoeren.


Autodesk Lab

Momenteel biedt Autodesk drie experimentele softwarepakketten aan in het Lab. Naast Butterfly is er ook:
  • Project Neon, een online rendering service om 3D interieurs en gebouwen te renderen
  • Project Photofly, een service die van foto's 3D objecten kan maken
Het gebruiken van de online software van Autodesk is momenteel gratis. In de toekomst denkt het bedrijf de service tegen betaling aan te gaan bieden. De kosten zullen naar gebruik worden berekend.


TagsTags: zware software, autodesk, cad, renderen, ontwerpen
Emiel

Over Emiel :


Emiel (1984) is een freelance multimedia journalist. Hij heeft een achtergrond in de ICT en schrijft regelmatig over digitale ontwikkelingen voor websites en magazines.Laatste Nieuwsberichten: Samenwerken

Speciale training Werken in de cloud Speciale training Werken in de cloud
  Microsoft neemt zakelijke social networking software Yammer over Microsoft neemt zakelijke social networking software Yammer over
Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold
  90.000 Roche-medewerkers gaan gebruik maken van Google Apps 90.000 Roche-medewerkers gaan gebruik maken van Google Apps

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

zware software, autodesk, cad, renderen, ontwerpen


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl