WPB,28827,saas-hrm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review: Solkie continu medewerkerstevredenheidonderzoek
Review: Solkie continu medewerkerstevredenheidonderzoek
Eindoordeel
Sterren:
Functionaliteiten
Sterren:
Gebruikersgemak
Sterren:
Data & Beveiliging
Sterren:
Kosten
Sterren:
Review app SolkieIn deze review kijken we naar een nieuwe tool van Solkie. Met deze online tool kunnen directeuren en (HR)managers maandelijks via een app de tevredenheid van medewerkers meten. Solkie pretendeert dat medewerkers de tool met plezier gebruiken en het betere rapportages oplevert.

Bedrijven en andere organisaties hechten veel waarde aan een goed zicht op de medewerkerstevredenheid. Immers, als medewerkers gelukkig zijn in hun werk, presteren ze beter, zijn ze minder vaak ziek en hebben ze minder snel de neiging om van baan te veranderen. Daarnaast zijn medewerkers die zich goed voelen in hun werk, gemakkelijker aan te sturen door managers, die daardoor ook lekkerder werken en beter presenteren. Kortom, alle redenen om precies te meten en te weten hoe gelukkig de medewerker is.

De kanttekeningen bij medewerkerstevredenheid onderzoek

Het probleem van de klassieke medewerkerstevredenheid onderzoeken is dat ze zo bewerkelijk en tijdrovend zijn, dat ze hooguit eenmaal per jaar worden afgenomen. En dat maakt de resultaten kwetsbaar. Omdat het om een momentopname gaat, zijn er altijd factoren die de resultaten beïnvloeden. Die beïnvloeding kan zowel positief als negatief zijn. Een week na een leuk bedrijfsfeest zijn de resultaten over het algemeen anders dan na het gedwongen ontslag van een aantal collega’s. Een ander nadeel van medewerkerstevredenheid onderzoeken is dat de rapportages passief zijn ingesteld. Er wordt verslag gedaan van de stand van zaken, zonder dat wordt aangegeven wat je eraan kan doen. Die acties mag je vervolgens zelf gaan verzinnen. En dat terwijl een omvangrijk medewerkerstevredenheid onderzoek wel verwachtingen schept bij de medewerkers. Nu ze hebben kunnen aangeven wat niet of minder goed is, hopen ze dat er ook iets aan wordt gedaan.

Wat maakt Solkie anders?

De tool van Solkie om de medewerkerstevredenheid te onderzoeken, verschilt in een aantal opzichten van de klassieke aanpak. Medewerkers krijgen elke maand een beperkt aantal vragen. Die vragen worden ondersteund met grafische beelden, animaties of video. Op die manier worden de vragen luchtig en afwisselend verpakt en is het eigenlijk best leuk om door de vragenlijst heen te gaan. Het kost ook niet veel tijd. Managers zien maandelijks de verandering op het gebied van tevredenheid. De verandering in combinatie met de tips zetten aan tot actie.

Wat levert Solkie op?

Solkie levert vooral veel gemak. Het biedt continu inzicht in de medewerkerstevredenheid, zonder ingewikkeld gedoe van uitgebreide vragenlijsten en het moment van plannen van een onderzoek. Voor medewerkers is het weinig ingrijpend. Het beantwoorden van de vragen kan gemakkelijk even privé of even tussen de werkzaamheden door. Voor de leidinggevenden en (HR)managers levert het veel inzicht op, dat overzichtelijk in dashboards wordt gepresenteerd met daarnaast concrete verbeterpunten.

Nadeel van Solkie

Bij het gebruik van de app hebben we eigenlijk geen nadelen of aandachtspunten kunnen vinden. Een voorwaarde voor het gebruik is dat je toegang moet hebben tot (redelijk snel) internet. Maar dat is tegenwoordig bijna gemeengoed, zeker in de werkomgeving. Het enige echte nadeel dat we bij de Solkie App hebben kunnen ontdekken, is de geringe gebruikerservaring. De tool is in 2018 op de markt gekomen en er zijn nog weinig referenten. Maar gezien het innovatieve karakter van de tool is dat waarschijnlijk van korte duur.


TagsTags: app, medewerkertevredenheidsonderzoek

Over Marco :


Laatste Reviews: HRM

Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB
  Review Workable: online stroomlijnen van werving en selectie Review Workable: online stroomlijnen van werving en selectie
Review: Digitale Gesprekscyclus voor online HR dossiervorming Review: Digitale Gesprekscyclus voor online HR dossiervorming
  Review Nmbrs: traditionele HR- en salarissoftware maar dan online Review Nmbrs: traditionele HR- en salarissoftware maar dan online

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: HRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: HRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

app, medewerkertevredenheidsonderzoek


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel