WPB,22715,saas-hrm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review BreatheHR: handige online HRM tool voor personeelsmanagement
Review BreatheHR: handige online HRM tool voor personeelsmanagement
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4_half
HRM-verantwoordelijken in het MKB krijgen snel grip op hun personeelsadministratie via BreateHR. De software biedt een breed scala aan oplossingen; van het vastleggen van personeelsgegevens en ziekmeldingen tot het reserveren van vakantiedagen en vastleggen van functioneringsgesprekken. De tool is op de Brits-Engelse situatie gebaseerd, maar flexibel toepasbaar voor Nederland. Zowel volledigheid als eenvoud is een kracht van de software, maar ook een valkuil waar gebruikers alert op moeten zijn.

Direct online en running met deze HRM software

BreatheHR is een HR software dienst geleverd door Centurion Management Systems Limited en binnen een paar minuten te gebruiken. De proefperiode van 30 dagen, geen demo, start zonder opgave van financiële gebruikersgegevens. De tool is bedoeld voor HR managers, lijnmanagers, medewerkers en zelfs externe HR consultants.


Functionaliteiten BreatheHR uitgelicht

BreatheHR biedt in de eerste plaats een centrale plek om HRM informatie vast te leggen: persoonsgegevens, salarisbedrag, identiteitspapieren, noodnummers, verlofdagen, periodieke beoordelingen en meer. Rollen en functies zijn ingedeeld naar afdelingen en divisies, maar een formele boomstructuur of visueel organogram ontbreekt. De belangrijkste functionaliteiten op een rijtje:
  • Vakantiedagen, ziekte en ander verlof. Er is een eenvoudig aanvraagproces met online kalenderoverzicht van de gereserveerde vakantiedagen van alle medewerkers. Ziektemelding door de medewerker via het systeem is mogelijk, maar staat natuurlijk standaard uit.
  • HRM taak management. De gebruiker krijgt notificaties en herinneringen via e-mail voor zaken als voortgangsgesprekken, belangrijke mededelingen of verlopen paspoort.
  • Ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken. Hoewel uiterst basaal qua opzet, is er een koppeling van organisatiedoelen met persoonlijke doelstellingen. Ook het aanvragen en goedkeuren van persoonlijke trainingen is via de tool geregeld en biedt plaats voor het bijhouden van een trainingsbudget.
  • Document Management. Het gaat hier vooral om de mogelijkheid om documenten als attachment bij te voegen. Denk aan organisatiebrede documenten (HR handboek, bedrijfspresentaties) die voor iedereen beschikbaar zijn of specifieke documenten (contracten, beoordelingen, ID-scans) per werknemer.
  • Klachten en opvolging.  Er is een speciale plek voor het vastleggen van klachten over en van werknemers. De (HR) manager kan commentaar invullen die de betreffende werknemer niet kan zien.
  • Import en export naar Excel. Gegevens kunnen via een vaste template worden geüpload of gedownload.  Het werkt goed als het formaat klopt. Tijdens het testen blijkt dat BreatheHR vaak niet aangeeft waarom er een fout optreedt bij importeren.
  • Rapportage. Het programma genereert gefilterde overzichten voor vakantiedagen, salarissen, ziektemeldingen, klachten, trainingen, et cetera. Downloaden naar Excel is wel vereist voor nadere offline analyses.BreatheHR is stand-alone HRM software in de Cloud

Met uitzondering van Werving & Selectie biedt BreatheHR in de basis veel voor de HR verantwoordelijke. De slimme HRM manager zal beperkingen kunnen omzeilen door organisatiespecifieke documenten en formulieren als attachment toe te voegen. De tool is weliswaar via het internet beschikbaar, maar functioneert verder wel geïsoleerd. Behalve notificaties per e-mail en downloadmogelijkheden naar Excel is er geen integratie met bijvoorbeeld Google Calendar, salarisadministratie, declaratiesystemen of andere online applicaties.

English user interface? No problem. De Engelsen zijn ook mensen

De eerste indruk is eenvoudig en overzichtelijk door de recht-toe-recht-aan structuur en het gebruik van grote iconen. Het is even wennen aan de gebruikte terminologie en symbolen. De wijzigknop lijkt op een afspeelknop. Een kopje koffie staat voor klachtenmelding.  Is dat direct duidelijk? Nou nee. Is dat diplomatiek? Jazeker.Flexibele instelling van software en gebruiker vereist

Tijdens de set-up vraagt BreatheHR naar een aantal lokaal relevante instellingen als munteenheid, nationale feestdagen en standaard vakantiedagen. Omdat er geen controle plaatsvindt op het gegevensformaat zijn invulvelden toepasbaar op de Nederlandse situatie. Gebruik het National Insurance Number dan voor het Burgerservicenummer en de CRB check voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wie administratietijd wil besparen, vult niet de historie tab met zijn werkervaring, maar verwijst slim naar een LinkedIn profiel.

Support

Support issues krijgen van BreatheHR netjes een ticketnummer terwijl de benadering via e-mail heel persoonlijk is. Er zijn excuses voor een door de gebruiker gemelde bug die de lijnmanager verhindert de gegevens van een medewerker te bekijken.

Verbeterpunten

BreatheHR genereert niet automatisch een volgnummer voor een nieuwe medewerker. Het is handig dat een medewerker kan zien wie wanneer vakantie heeft geboekt, alleen jammer dat de agenda verdwijnt bij het opgeven van de eigen datums. De tool doet niet aan data-visualisatie. Liefhebbers van taartdiagrammen moeten offline met Excel aan de slag.

Data en beveiliging

De software maakt gebruik van een MYSQL database zonder lokale opslag van gegevens. Communicatie gaat via een https-verbinding met een hoge graad van versleuteling (256 256-bits sleutels). Het web-based systeem is volgens de producent toegankelijk voor PC, Mac, tablet en smartphone en noemt bij navraag een nagestreefde uptime van 100%. (laten we dus maar zeggen 99,9%). Dataopslag en beveiliging lijken infrastructureel goed op orde via hosting expert CatN. Data back-up vindt elke 24 uur plaats. Lees ook het informatiepamflet BreatheHR - behind the Cloud.

Wat kosten betreft een laagdrempelige instap

Degene die na de test van 30 dagen gebruik wil blijven maken van BreatheHR, geeft zijn betalingsgegevens op en gaat verder met de betaalde versie van BreatheHR . De abonnementen variëren van € 24 Euro (£ 19 GBP) per maand bij 20 gebruikers tot € 247 Euro (£ 199 GPB) per maand bij 200 gebruikers (prijzen exclusief BTW). Check voor de zekerheid wisselkoers.nl. Bij alle opties biedt BreatheHR ongelimiteerde schijfruimte. Alleen de Premium optie biedt telefonische support.

Eindoordeel e-HRM tool BreatheHR

Met BreatheHR heeft elke HRM verantwoordelijke direct een professioneel en georganiseerd systeem voor personeelsadministratie en personeelsontwikkeling tot zijn beschikking via de webbrowser. Volgens het pareto principe biedt BreatheHR 80% van wat de MKB-er zoekt in een HRM management systeem. Met een flexibele instelling en een beetje creativiteit weet de slimme HRM manager met de overige 20% wel raad.

Sleutelwoorden voor BreatheHR zijn eenvoud en basis. Er is geen plaats voor uitgebreide analyses, grafieken of integratie met andere online applicaties. De gebruiker die zijn voordeel wil opdoen met BreatheHR zal snel wennen aan de Brits-Engelse HRM terminologie en zich niet laten afstoppen door de verbeterpunten die hij ongetwijfeld tegenkomt.


TagsTags: hrm, breathehr, administratie, ehrm, personeelsmanagement
Miro Peters

Over Miro Peters:


Miro is freelance tekstschrijver met een professionele ICT achtergrond. Hij werkte eerder als systeemanalist en software implementatiespecialist gericht op business process redesign, functioneel ontwerp, testen en gebruiksvriendelijkheid. Miro volgde de opleiding informatiedienstverlening- en management In Maastricht met als specialisme de human-computer interface.Laatste Reviews: HRM

Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB
  Review Workable: online stroomlijnen van werving en selectie Review Workable: online stroomlijnen van werving en selectie
Review: Digitale Gesprekscyclus voor online HR dossiervorming Review: Digitale Gesprekscyclus voor online HR dossiervorming
  Review Nmbrs: traditionele HR- en salarissoftware maar dan online Review Nmbrs: traditionele HR- en salarissoftware maar dan online

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: HRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: HRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

hrm, administratie, ehrm, personeelsmanagement, breathehr


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl