WPB,1979,saas-financieel
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review: Zoho People biedt flexibele, Engelstalige HRM-software
Review: Zoho People biedt flexibele, Engelstalige HRM-software
Eindoordeel
Sterren: 3
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 2_half
Kosten
Sterren: 4_half
Zoho People is een geschikte oplossing voor bedrijven die HRM-software willen die bijna volledig aanpasbaar is. Binnen het pakket zijn alle formulieren en procedures naar eigen wens in te stellen. Ook de layout en delen van de vormgeving kunnen worden aangepast. Online software Zoho People wordt momenteel alleen in het Engels aangeboden, maar is wel deels zelf te vertalen. Er zijn echter wel een aantal vraagtekens bij de beveiliging van het systeem.

De online HRM software van Zoho richt zich op bedrijven met meer dan vijftig werknemers. De Software as a Service biedt de mogelijkheid om de gehele organisatiestructuur na te bouwen en de verschillende werknemers te koppelen aan locaties en functies binnen de onderneming. Ook bevat het een uitgebreide wervingsmodule van nieuw personeel, inclusief taken die automatisch aan bepaalde afdelingen over verantwoordelijken worden toegeschreven. Verder biedt de SaaS de mogelijkheid om werknemers zelf hun informatie aan te laten passen en verzoeken voor vakantie en declaraties in te dienen.

Software inrichten

De beheerder van Zoho People heeft de mogelijkheid om de gehele online HRM-software kan naar wens aan te passen. Onderdelen die kunnen worden aangepast zijn:
  • Zoho People portal: De naam en het logo van het bedrijf toevoegen, teksten op tabbladen wijzigen.
  • Formulieren: Ziekteregistratie, verlofaanvragen, trainingswensen, voor iedere gewenste actie kan een standaard formulier worden gemaakt (of een bestaande aangepast) zodat werknemers via het portal zelf de aanvraag kunnen indienen.
  • Bedrijfsstructuur en werknemers: Alle informatie over locaties en afdelingen kan worden opgeslagen. Aan de verschillende afdelingen kunnen werknemers worden toegevoegd en eventueel gekoppeld worden aan leidinggevenden.

Gebruikersgemak van de SaaS

Het inrichten van Software as a Service Zoho People gaat redelijk eenvoudig. Bij het opstarten wordt de beheerder door een aantal stappen geleid om de online HRM-software klaar te maken voor gebruik. Het is wel van belang om van te voren duidelijk in beeld te hebben welke procedures er zijn binnen het bedrijf.

Bij het maken van de formulieren en het maken van de organisatiestructuur wordt veel gebruik gemaakt van de muis. Elementen kunnen naar de juiste plek worden gesleept, hierdoor zijn aanpassingen snel door te voeren.Zoho People voor de werknemer

Voor werknemers werkt Zoho People ook tamelijk eenvoudig. Per e-mail ontvangt de werknemer het verzoek om zich te registreren bij Zoho, waarna hij toegang krjigt tot delen van het online HRM-pakket. Wat een werknemer binnen de software kan doen is afhankelijk van zijn rol. Standaard kan bijvoorbeeld een training of vrije dag worden aangevraagd. Maar een manager heeft meer mogelijkheden zoals het toekennen of afwijzen van een aanvraag.

Engelstalige software

Online software Zoho People is alleen in het Engels beschikbaar. Het is echter wel mogelijk om veel van de teksten aan te passen, maar dit kost redelijk veel tijd. Verder blijven er altijd een aantal systeemmeldingen zoals 'edit' en 'save' in het Engels staan.

De SaaS-aanbieder Zoho zegt dat er wordt gewerkt aan vertalingen van de software, maar wanneer er een Nederlandse variant op de markt komt is nog niet duidelijk.

Zoho: beveiliging en data

Binnen het algemene Zoho-profiel kan een beveiligde verbinding (https) worden ingesteld. De gebruiker zelf kan ook bepalen vanaf welke IP-adressen gebruik kan worden gemaakt van een account, hiermee wordt voorkomen dat iemand vanaf een andere locatie inlogt op jouw account.

Binnen Zoho People is het mogelijk om alle data die via formulieren is ingevuld te exporteren naar een Excel-bestand. Het is niet mogelijk om automatisch back-ups weg te schrijven naar een andere locatie. Momenteel is er nog geen API beschikbaar om de software met andere applicaties te laten communiceren. Volgens Zoho wordt hier wel aan gewerkt.

Over de exacte manier waarop SaaS-aanbieder Zoho People de (persoons)gegevens opslaat is niet veel bekend. Op hun website wordt alleen algemene informatie over de beveiliging van Zoho gegeven.

Kosten van de online software

De kosten van Zoho People zijn afhankelijk van het gebruik. Een bedrijf met 50 werknemers is 99 dollar per maand kwijt. Voor bedrijven met tien of minder werknemers is een gratis versie beschikbaar. Bekijk hier alle kosten voor de HRM-oplossing van Zoho.

Eindoordeel SaaS Zoho People

Hoewel Software as a Service Zoho People alleen in het Engels beschikbaar is, is het wel een aantrekkelijk pakket. Voor een lage prijs levert Zoho flexibele online HRM-software. Bijna alles is aanpasbaar, zodat het geheel kan worden geïntegreerd in het bedrijf, en niet dat het bedrijf zich moet aanpassen aan de software. Wel moeten gebruikers van Zoho People zich realiseren dat er privacygevoelige informatie wordt opgeslagen op de servers van Zoho. Het is raar dat er nergens duidelijk te vinden is hoe deze informatie veilig wordt opgeslagen.

Een ander minpunt van de beveiliging is dat werknemers die in het HRM-systeem worden gezet, zichzelf ook moeten registreren bij Zoho voordat ze gebruik kunnen maken van het systeem. Hierdoor is de beveiliging van het systeem ook minder dan andere HRM-oplossingen. Als beheerder kan bijvoorbeeld niet worden afgedwongen dat iemand altijd een https-verbinding gebruikt of alleen toegang tot het systeem heeft vanaf een bepaald netwerk.

Voor kleinere bedrijven is online software Zoho People waarschijnlijk niet het juiste pakket. Bekijk hier een overzicht van andere e-HRM aanbieders.


TagsTags: hrm, zoho people, personeelsmanagement, zoho
Emiel

Over Emiel :


Emiel (1984) is een freelance multimedia journalist. Hij heeft een achtergrond in de ICT en schrijft regelmatig over digitale ontwikkelingen voor websites en magazines.Laatste Reviews: Financieel

Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in
  Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
  Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Financieel
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Financieel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

hrm, personeelsmanagement, zoho, zoho people


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl