WPB,26911,saas-financieel
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Invoicera: snel online factureren met legio betaalmogelijkheden
Review Invoicera: snel online factureren met legio betaalmogelijkheden
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 5
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 4_half
Kosten
Sterren: 3_half
Invoicera is een online factureringstool die handig in gebruik is en zeer flexibel door de vele mogelijkheden. De taal van de factuur en de valuta kan worden aangepast aan de klant en de tool biedt maar liefst 21 verschillende betaalmogelijkheden. Naast facturen, orders en offertes kunnen er projecten worden aangemaakt en tijd worden geregistreerd. Op deze manier wordt facturen per project een fluitje van een cent. Invoicera is verkrijgbaar vanaf $ 19,95 per maand.

Er kan gedurende 30 dagen gratis gebruik gemaakt worden van alle functionaliteiten van Invoicera, welk abonnement ook wordt gekozen. Het is niet nodig om creditcard-gegevens in te vullen.

Wat kan er allemaal met de online software van Invoicera?

Na het aanmaken van een proefaccount komt de gebruiker terecht bij het dashboard. Het dashboard geeft duidelijk aan welke activiteiten de gebruiker dient uit te voeren om te starten met online factureren.
  • Facturen en offertes aanmaken. Voordat een factuur kan worden aangemaakt, dienen er eerst klanten en producten worden geregistreerd. Alle standaardgegevens moeten worden ingevuld zoals naam, factuurnummer en producten of diensten. Een factuur kan meteen worden verstuurd per e-mail, maar het is ook mogelijk om een datum in te stellen voor latere verzending. Qua lay-out kan er gekozen worden uit verschillende factuurtemplates of er kan een zelfgemaakte template worden toegevoegd. Klanten ontvangen een e-mail met een link naar de online factuur met een mogelijkheid om online te betalen. Facturen kunnen worden ingesteld als bijvoorbeeld een maandelijkse factuur zonder dat de gebruiker er nog omkijken naar heeft. Daarnaast kunnen facturen naar meerdere contacten tegelijk worden verstuurd. Het aanmaken van offertes gebeurt op dezelfde manier. Is een offerte goedgekeurd, dan wordt deze eenvoudig omgezet naar een factuur.
Facturen aanmaken - Invoicera
  • Klanten en producten toevoegen. Per klant dienen standaardgegevens te worden ingevuld. Daarnaast is het mogelijk om zelf velden toe te voegen of een tweede contact binnen een klant aan te maken. Elke klant kan aan een gebruiker (medewerker) worden gekoppeld en in zijn of haar eigen taal worden gefactureerd. Het toevoegen van producten kan handmatig worden gedaan of door middel van een Excel-bestand te importeren. Ook is het mogelijk om de voorraad van producten te beheren en de koers van bepaalde munteenheden toe te voegen zodat deze automatisch worden aangepast op de factuur.
Product toevoegen - Invoicera
  • Projecten en tijd schrijven. Naast het verzenden van online facturen kunnen er ook projecten en taken worden gemanaged met Invoicera. Het toevoegen van nieuwe projecten en taken spreekt voor zich. Nadat een project is aangemaakt, kunnen medewerkers tijd schrijven per project of per taak met een handige stopwatch. Ook bestaat de mogelijkheid om uitgaven, zoals reiskosten of lunchafspraken, in te vullen in het systeem. Per project of taak worden facturen automatisch gegenereerd op basis van de ingevoerde projecturen en projectuitgaven.
Projecten en tijdschrijven - Invoicera
  • Rapportage. Er kan een groot aantal verschillende rapportages worden gegenereerd met de factuurinformatie uit Invoicera. Onder andere klantrapportages met het aantal facturen en het gefactureerde bedrag, maar ook rapporten met informatie over geschreven uren (welke taken, welke medewerker en het aantal uren). Daarnaast is er informatie beschikbaar over inkooporders, medewerkers, uitgaven, belasting en producten. Elke rapportage kan worden geëxporteerd als Excel- en CSV-bestand.
Rapportages - Invoicera
  • Betaalplatformen. Er kan zowel online als offline worden betaald nadat de klant een factuur heeft ontvangen. Onder andere de volgende betaalplatformen kunnen worden gekoppeld aan de online factureringssoftware: PayPal, Google Checkout, Moneybookers, Ogone en Paymate.
  • Aanvullende apps. Vooralsnog zijn er drie aanvullende apps beschikbaar. De Purchase Order app stuurt inkooporders direct naar de klant en bij goedkeuring wordt de order omgezet in een factuur. De Credit Note app kan creditfacturen sturen indien dit gewenst is en de QuickBooks app importeert klant-, product- en factuurdata.
  • Add-ons. Invoicera kan worden geïntegreerd met andere platformen door middel van zogenaamde add-ons. Tijd schrijven kan met de iGoogle Time Tracking gadget of aan de hand van een Gmail account. Projecten uit Basecamp, een projectmanagement tool, kunnen worden geïmporteerd in Invoicera waarna er facturen kunnen worden verzonden. Met Magento, een e-commerce platform, kunnen facturen worden verzonden direct nadat er een order is geplaatst. Invoicera brengt updates of nieuwe add-ons aan door gebruik te maken van gebruikersfeedback.
  • Android en iOS app. De factureringstool is ook verkrijgbaar voor Android en iOS smartphones en tablets. Met de app kan tijd geschreven worden en facturen worden aangemaakt.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online facturatie?

De online factureringssoftware is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. In geval van problemen of vragen is Invoicera te bereiken via e-mail en telefoon. Daarnaast kan het uitgebreide hulpdocument uit de tool worden gebruikt om antwoorden te vinden op eventuele vragen. De tool is in het Engels, maar de tekstvelden van de facturen kunnen worden aangepast. Voor het Nederlands zijn deze standaard vertaald, hoewel het aan te bevelen is om de vertaling goed na te kijken op fouten. Op deze manier kunnen facturen worden verstuurd in de taal en munteenheid van de klant. Ook kunnen facturen worden gepersonaliseerd door middel van XHTML. Mocht er geen XHMTL-expert voor handen zijn, dan biedt Invoicera aan om de factuur te personaliseren voor een bedrag van $ 499.

Hoe staat het met data en beveiliging van Invoicera?

Invoicera gebruikt meerdere data back-up servers om ervoor te zorgen dat geen enkele data verloren gaat. Back-ups worden uitgevoerd via een voorgedefinieerd schema. Alle data wordt via een beveiligde SSL-verbinding verstuurd naar de servers. De data die wordt opgeslagen op de servers is versleuteld zodat data anoniem blijft bij een eventuele aanval. Datacenters staan verspreid over de Verenigde Staten. De makers van Invoicera geven aan dat ze een zeer lage downtime hebben, maar er worden geen percentages genoemd.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Invoicera?

Invoicera is verkrijgbaar in drie smaken: Classic, Business en Infinite. Het goedkoopste prijsplan, Classic, kost $ 19,95 per maand met maximaal 100 klanten en de grootte van documenten die kunnen worden geüpload in de tool is maximaal 5 MB. Het Business abonnement is twee keer zo duur met een ongelimiteerd aantal klanten en 50 MB aan documentgrootte. Bedrijven die zeer veel gebruikmaken van online facturering of die veel klanten hebben, kiezen voor Infinite. Voor $ 99,95 per maand kan er ongelimiteerd gebruik gemaakt worden van de tool. Er worden geen lange contracten of minimum contracten aangeboden en betalen kan met MasterCard, VISA, American Express, PayPal en 2CO.

Wat is ons eindoordeel over de Invoicera tool online factureren?

De hoge mate van personalisatie van facturen is een groot pluspunt van Invoicera. De tool kan worden geïntegreerd met verschillende andere applicaties en ze bieden zelfs aanvullende apps aan. Aan de hand van gebruikersfeedback brengen ze updates aan of worden nieuwe apps ontwikkeld. Een ander bijkomend pluspunt zijn de vele mogelijkheden voor online betalingen en de goede beveiliging. Iets meer support door middel van quick reference guides of online trainingen zou een goede aanvulling zijn. Desalniettemin is Invoicera aan te bevelen voor freelancers en het MKB vanwege de ease-of-use en de vele mogelijkheden. Invoicera is beschikbaar vanaf $ 19,95 per maand.


TagsTags: online factureren, e-factureren, factuur, invoicera
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Financieel

Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in
  Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
  Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Financieel
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Financieel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online factureren, e-factureren, factuur, invoicera


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel