WPB,27947,saas-financieel
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Invoiceable is een gratis tool voor het versturen van facturen naar klanten. De simpele interface zorgt ervoor dat de eerste factuur snel aangemaakt en verstuurd wordt. Online betalen van facturen is mogelijk via PayPal. Uitstekend voor freelancers en zzp-ers die gratis online facturen willen sturen met software die makkelijk in gebruik is en waarvoor geen financiële of administratieve kennis nodig is.

Invoiceable is gratis te gebruiken. Het is daarom niet nodig om creditcard-gegevens in te vullen. Na het invullen van naam, e-mailadres en wachtwoord kan de gebruiker meteen aan de slag.

Wat kan er allemaal met de online software van Invoiceable?

Het is handig om eerst de instellingen door te lopen voordat er wordt gewerkt met Invoiceable. De taal kan veranderd worden naar Nederlands, en de tijd en valuta kunnen naar wens worden aangepast.
  • Facturen maken. Bij het maken van de eerste factuur wordt de gebruiker geholpen door de tool. Klanten kunnen realtime worden toegevoegd zonder de nieuwe factuur te hoeven sluiten. Nadat de algemene gegevens zijn ingevuld, verschijnt de factuur zoals de klant deze ontvangt. Hieronder worden uren geschreven en producten toegevoegd. De tool slaat niet automatisch nieuwe data op, daarvoor moet er eerst op het groene vinkje worden geklikt. Facturen kunnen als PDF worden gedownload. Als de factuur gereed is, kan deze via e-mail worden verstuurd naar de klant. Er kunnen zowel eenmalige als terugkerende facturen worden ingevoerd.
Facturen - Invoiceable
  • Klanten. Nieuwe klanten kunnen alleen handmatig worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een lijst met bestaande klanten te importeren. Wel is het mogelijk om reeds toegevoegde klanten te exporteren naar een CSV-bestand. Per klant kan een contactpersoon worden gecreëerd en er kan extra informatie over de klant worden toegevoegd. Ook is het mogelijk om klanten in te delen in bepaalde groepen.
Klanten - Invoiceable
  • Producten aanmaken. Net als het toevoegen van klanten, gaat het aanmaken van producten/diensten ook alleen handmatig. Er kunnen alleen een titel, beschrijving en prijs worden ingevoerd. Als een product nog niet is toegevoegd dan kan dit ook rechtstreeks bij het invoeren van de factuur.
Producten - Invoiceable
  • Rapportage en dashboard. Het dashboard toont een overzicht van de jaarlijkse inkomsten, een overzicht van klanten en welk bedrag gefactureerd en betaald is. Het aanmaken van rapportages gebeurt per klant. Rapportages kunnen worden gedownload als PDF en als CSV-bestand.
Rapportage en dashboard - Invoiceable
  • Betaalmogelijkheden. De enige mogelijkheid die Invoiceable biedt qua online betalen is via PayPal. Om gebruik te maken van deze functionaliteit dient een geldig PayPal-mailadres te worden ingevoerd in het instellingenmenu.
  • Add-ons. Er zijn twee zogenaamde add-ons beschikbaar. Om alle Invoiceable links en branding te verwijderen, betaalt de gebruiker eenmalig een bedrag van £ 49 (circa € 58). De tweede add-on zorgt ervoor dat de gebruiker een eigen domein kan gebruiken, zodat het lijkt alsof de factuur vanuit een bedrijf wordt verstuurd in plaats vanuit Invoiceable. Ook hierbij geldt een eenmalige betaling van £ 39 (circa € 46).
  • Mobiele toegang. Invoiceable is ook met een mobiel apparaat te bereiken, zowel Android als iOS. Het is niet nodig om een app te downloaden, inloggen via de webinterface is voldoende. Invoiceable schakelt daarna over naar een mobiele versie van de interface met dezelfde functionaliteiten.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online factureren?

Invoiceable heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. Alles spreekt voor zich. Een klein aandachtspunt is het toevoegen van artikelen in een factuur. Om deze op te slaan moet er op het groene vinkje geklikt worden, anders verdwijnen de ingevulde gegevens. De tool is beschikbaar in het Nederlands, waarbij de facturen en rapportages in het Nederlands worden getoond. Alle items die niet zichtbaar zijn voor klanten, blijven in het Engels. Voor vragen kan er gebruik gemaakt worden van de online kennisdatabase of er kan een vraag worden gesteld via e-mail of direct vanuit de tool.

Hoe staat het met de opslag en beveiliging van gegevens in Invoiceable?

De servers van Invoiceable staan in een datacenter in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt gebruik gemaakt van firewalls. Alle data wordt via een beveiligde 256-bit SSL-verbinding verstuurd naar de servers. Gegevens worden dagelijks geback-upt. Er zijn geen gegevens beschikbaar over de uptime van Invoiceable.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Invoiceable?

Invoiceable is geheel gratis te gebruiken. Op facturen die worden verstuurd, zijn een link naar Invoiceable en een logo zichtbaar. Om alle links en branding van Invoiceable te verwijderen kan er een eenmalig bedrag van £ 49 (circa € 58) worden betaald. Het versturen van facturen wordt bij de gratis versie gedaan via het domein van Invoiceable. Ook dit is aan te passen naar een persoonlijk of bedrijfsdomein. Hierbij geldt ook weer een eenmalige betaling van £ 39 (circa € 46).

Wat is ons eindoordeel over de Invoiceable tool voor online factureren?

Invoiceable beschikt over alle standaardfunctionaliteiten die betaalde factureringssoftware ook bieden. Erg makkelijk in gebruik en er zijn geen beperkingen aan de tool, ook al is deze geheel gratis. Facturen kunnen onbeperkt verstuurd worden naar een onbeperkt aantal klanten. Daarnaast is Invoiceable te personaliseren met een eigen logo, facturen kunnen worden aangepast naar de look en feel van het bedrijf en een eigen domein kan worden gecreëerd na betaling. Liever geen links van Invoiceable op de facturen? Dit kan verwijderd worden voor een eenmalig bedrag van £ 49 (circa € 58). Een fijne en eenvoudige tool voor freelancers en zzp-ers die ook nog eens via mobiele apparaten te benaderen is.


TagsTags: online factureren, facturatie, factuur, invoiceable
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Financieel

Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in
  Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering
  Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Financieel
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Financieel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online factureren, facturatie, factuur, invoiceable


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel