WPB,27568,saas-financieel
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB
Review HumanWave: online salaris- en personeelsadministratie voor het MKB
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4_half
Kosten
Sterren: 4
Het Nederlandse QuattroWave heeft met HumanWave software in huis waarmee het Midden- en Kleinbedrijf in de cloud de administratie voor salaris, personeel en verlof kan beheren. Pluspunt van deze online software is de module waarmee werknemers zelf zaken als verlofaanvraag en ziekmelding kunnen administreren.

Iedereen kan een demo aanvragen van HumanWave. Potentiële klanten krijgen in dat geval toegang tot een vrijwel volledig werkende, speciaal voor de klant aangemaakte versie van HumanWave en hebben dus een betrouwbare indruk van de functies en werking van deze online software. Als de klant na de gratis proefperiode van dertig dagen besluit HumanWave te gaan gebruiken, wordt de demoversie met behoud van alle tijdens de proefperiode opgeslagen gegevens omgezet in de live versie.

De test van HumanWave heeft plaatsgevonden in een demoversie. Het enige dat QuattroWave wil weten van potentiële klanten is een bedrijfsnaam, contactpersoon en een e-mailadres. Financiële informatie zoals creditcardgegevens worden in dit stadium niet gevraagd.

HumanWave biedt ruim voldoende functies

De drie belangrijkste pijlers van HumanWave zijn salaris-, personeels- en verlofadministratie. Er is een gedeelte waar personeelsmedewerkers en ander daartoe geautoriseerd personeel de gegevens invoeren en bijhouden, plus een aparte sectie waar werknemers zelf belangrijke zaken mogen beheren, zoals zichzelf ziek melden, verlof aanvragen, verlofuren inkopen of verkopen, enzovoort. De twee modules zijn gescheiden, maar werken wel netjes samen. De belangrijkste functionaliteiten van HumanWave zijn:
  • Personeelsdossier. Aan de hand van een aantal logische stappen worden alle relevante gegevens van een werknemer ingevoerd. Dit omvat de NAW-gegevens, een pasfoto, het contract, type arbeidscontract (vaste dienst, freelance, tijdelijk) en de lengte daarvan, het salaris of vergoeding, de locatie en het aantal uur dat wordt gewerkt en op welke dagen (planning), enzovoort. Het dossier bevat ook informatie over bedrijfsmiddelen die zijn toegekend aan de werknemer, zoals een laptop, auto, sleutel van het pand, enzovoort. Het dossier bevat feitelijk alle informatie over een werknemer die van belang is of kan zijn voor het bedrijf, inclusief medische informatie over een dieet bijvoorbeeld.
review_humanwave_personeelsdossier
  • Verlofadministratie. De basis voor de verlofadministratie wordt gevormd door de planning: een overzicht van de dagen waarop een personeelslid werkt en het aantal uur. HumanWave heeft drie opties om deze planning te tonen: een lijst, de kalender of het jaaroverzicht. De lijst is een puur tekstuele opsomming van het werkschema en daaronder een overzicht van de niet gewerkte uren door verlof en verzuim. De kalender en het jaaroverzicht geven dezelfde informatie weer met kleuren. Blauw voor de normale werkuren, geel voor verlofuren, oranje voor ziekte en rood voor ander verzuim. Het jaaroverzicht bevat daarnaast een overzicht van de totale hoeveelheden niet gewerkte uren, gegroepeerd per soort afwezigheid.
review_humanwave_verlofadministratie
  • Salarisadministratie. De salarisadministratie bevat onder andere een overzicht van de salarisstroken, een overzicht van de salarisbetalingen die zijn gedaan, journaalposten en een overzicht van de loonaangiftes die zijn gedaan. Salarisstroken zijn te downloaden als PDF, betalingen zijn te downloaden als Excel en de loonaangiftes zijn te downloaden als XML-document. Salarisbetalingen zijn ook online in te zien. Deze module is voorbehouden aan gebruikers van het abonnement "MKB Advanced'.
review_humanwave_salarisadministratie
  • Rapporten. HumanWave maakt desgevraagd rapporten voor het kostenoverzicht, de verlofsaldi, verzuimstatistieken, percentages ziekteverzuim, het personeelsverloop, functieverloop van het personeel, de loonstaat en de journaalposten. De laatste twee rapporten komen in het overzicht van documenten te staan in HumanWave zelf. Alle andere rapporten zijn direct in te zien en kunnen ook gedownload worden als Excel-bestand.
review_humanwave_rapporten
  • Medewerkerportal. Werknemers krijgen in deze module een overzicht van hun afwezigheid en de reden daarvan. Deze module is tevens bedoeld om zelf verlof aan te vragen, zich ziek of weer beter te melden, overuren op te geven en verlofuren te kopen of verkopen. De medewerkerportal bevat een link naar de planning van de betreffende werknemer. Bovenaan geeft de module met een pictogram aan of er berichten zijn die van belang zijn voor de werknemer.
review_humanwave_werknemersportal

Gebruikersgemak HumanWave is in orde

De interface van HumanWave is vrij onopvallend en dat is waarschijnlijk ook de bedoeling. Waar nodig gebruikt deze online software een aangenaam turquoise, aangevuld met grijstinten. De rest van de interface bevat veel functioneel wit. Een interface die niemand 'in de weg zal zitten' en dat is dus goed. De functies zitten vrijwel zonder uitzondering direct onder een menu-item. Als er voor een item meer functies nodig zijn, dan staan die in tabbladen of in een lijst.

Klein vraagteken is de manier waarop HumanWave de hiërarchie tussen het gehele bedrijf en de eventuele vestigingen toont. Schakelen tussen de 'home' van het gehele bedrijf en de startpagina van een vestiging leverde tijdens de test soms verwarring op. Dit kan echter ook te maken hebben met de demo. Dit neemt niet weg dat al met al de gebruikersvriendelijkheid prima in orde is.

Hoe veilig is mijn data bij HumanWave?

QuattroWave heeft veel aandacht besteed aan de beveiliging van HumanWave dat voldoet aan de strenge ISO/IEC 27001 norm voor beveiliging en opslag van data. Werken met deze clouddienst geschiedt via een met SSL encryptie beveiligde verbinding. De servers staan in Nederland en dus is de privacywetgeving van ons land van toepassing. Over de uptime vermeldt HumanWave niets op de website.

Wat kost deze software voor personeels- en salarisadministratie?

De MKB-versie van HumanWave is in twee varianten verkrijgbaar: Basis en Advanced. Beide versies worden betaald per werknemer (medewerker) en per maand. Het grootste verschil tussen beide versies is de salarisadministratie en daaraan gekoppelde functies die in de MKB Advanced versie zitten. MKB Basis kost € 2,- per medewerker per maand en MKB Advanced kost € 4,- per medewerker per maand.

Eindoordeel HumanWave

De Nederlandse online software HumanWave biedt genoeg functies voor het MKB om de personeels- en salarisadministratie te stroomlijnen. De online software is gebruikersvriendelijk, is eerlijk geprijsd (hoe meer gebruikers, des te hoger het maandbedrag) en voldoet aan de strenge ISO/IEC 27001 veiligheidsnorm. HumanWave is kortom een prima product dat het verdient om marktaandeel te veroveren.


TagsTags: hrm, humanwave, personeelsmanagement, salarisadministratie, personeelsdossier, verlofadministratie, human wave, quattro wave, urenplanning
Robert Hertogs

Over Robert Hertogs:


Robert Hertogs is eigenaar van 2function en specialist in WordPress en functioneel ontwerp van websites. Robert is technisch bedrijfskundige, heeft een redactionele achtergrond en blogt over internet, technologie, software en webapps.Laatste Reviews: Financieel

Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in
  Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
  Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Financieel
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Financieel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

hrm, personeelsmanagement, salarisadministratie, personeelsdossier, verlofadministratie, human wave, quattro wave, urenplanning, humanwave


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel