WPB,26448,saas-financieel
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review CurdBee: eenvoudig online factureren voor MKB en freelancers
Review CurdBee: eenvoudig online factureren voor MKB en freelancers
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3
Kosten
Sterren: 3_half
Met deze zeer gebruiksvriendelijke tool kunnen facturen worden gemaakt en digitaal worden verstuurd. CurdBee kan gratis worden gebruikt om een ongelimiteerd aantal relaties te factureren. Facturen kunnen online worden betaald via verschillende betalingsmogelijkheden. Extra opties, zoals offertes sturen, rapportagemogelijkheden en herinneringen versturen zijn beschikbaar bij de betaalde accounts. Simpel online factureren met toevoeging van extra functionaliteit kan vanaf $ 5 per maand.

Wat kan er allemaal met de online software van CurdBee?

De online software van CurdBee neemt de gebruiker stap voor stap mee om de tool in te stellen. Eerst wordt er om bedrijfsgegevens gevraagd, daarna vult de gebruiker systeemvoorkeuren in en als laatste wordt het briefpapier gepersonaliseerd.
  • Relaties toevoegen. Nieuwe relaties kunnen handmatig worden toegevoegd of worden geïmporteerd via een CSV- of XML-bestand. CurdBee biedt een voorbeeldbestand van beide wat door de gebruiker gevuld kunnen worden. Het handmatig aanmaken is simpel. De basisgegevens naam en valuta zijn verplicht. Gepersonaliseerde velden kunnen worden toegevoegd om aanvullende informatie te kunnen opslaan. Nadat een relatie is aangemaakt, wordt er een overzicht getoond van openstaande bedragen die aan de klant zijn gefactureerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid alle relaties te exporteren naar een CSV-bestand.
Relaties CurdBee
  • Items aanmaken. Producten en services kunnen worden toegevoegd in het Item-menu. Per item kan de naam, omschrijving, prijs en het type worden ingevoerd. Ook hier kunnen items worden geïmporteerd vanuit een CSV- of XML-bestand. De lijst met items kan worden geëxporteerd naar een CSV-bestand.
Items aanmaken CurdBee
  • Facturen aanmaken. Per factuur kunnen de gangbare gegevens worden ingevoerd: naam, datum, factuurnummer, factuurregels en eventueel een opmerking. Er kan een item worden ingevoerd dat al is opgeslagen in het systeem. Nieuwe items kunnen handmatig worden opgeslagen door op het tandwiel naast een regel te klikken. Nadat een factuur is aangemaakt, is de status: draft. Daarna kan de factuur verstuurd worden of gedownload worden als PDF. Nadat een factuur is betaald, wordt in deze weergave de betaling geregistreerd. Facturen kunnen aangepast, gesloten na betaling of gekopieerd worden.
Factuur aanmaken CurdBee
  • Add-ons. CurdBee biedt een groot aantal add-ons, waarvan er vier gratis zijn. Zo kunnen gratis push notificaties worden gestuurd via Boxcar, facturen kunnen online worden betaald met Google Checkout of PayPal en facturen kunnen worden verstuurd via de post. Overige add-ons zijn verkrijgbaar vanaf $ 2 per maand. De betaalde add-ons bestaan onder andere uit verschillende online betaalmogelijkheden, het verzenden van offertes, het bijhouden van tijd en kosten en de mogelijkheid om periodieke facturen te sturen naar klanten.
  • Expansion Pack. Om CurdBee uit te breiden, kan er gebruik gemaakt worden van het Expansion Pack. Deze optie kost $ 5 per maand. Met dit pack wordt alle CurdBee branding verwijderd, kan een eigen domeinnaam gebruikt worden, kunnen betaalherinneringen worden verstuurd en kunnen rapportagemogelijkheden worden gebruikt.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online factureren?

CurdBee heeft een zeer simpele interface met weinig poespas, duidelijke menu's en heldere uitleg bij in te voeren velden. Facturen kunnen worden aangepast aan de look van het bedrijf. Kleuren kunnen worden aangepast, een logo kan worden toegevoegd en factuuritems kunnen in de gewenste taal worden vertaald. Na versturing van een factuur is wel reclame van CurdBee te zien. Door gebruik te maken van het Expansion Pack kan dit verwijderd worden. Mailberichten kunnen ook verder gepersonaliseerd worden.
Factuurvoorbeeld CurdBee
CurdBee is alleen beschikbaar in het Engels. Doordat de te verzenden facturen kunnen worden aangepast aan de gewenste taal is dit product toch geschikt voor de Nederlandse markt. CurdBee biedt online support aan door middel van discussies en help-artikelen. Vragen kunnen via de e-mail worden gesteld.

Hoe staat het met data en beveiliging van CurdBee?

CurdBee maakt van alle data opgeslagen in de tool een back-up op verschillende tijden. Er wordt gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding wanneer de gebruiker inlogt via het CurdBee-domein. Wordt er via een eigen domein ingelogd dan is dit zonder SSL-verbinding. CurdBee geeft aan dat deze functie aan het einde van het jaar geïntroduceerd gaat worden. Daarnaast garanderen ze een uptime van 99,5%. Data wordt opgeslagen in verschillende datacenters van derde partijen verspreid over de Verenigde Staten.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van CurdBee?

CurdBee biedt drie pakketten aan: Free, Pro en Big. Het Free-pakket is gratis en zal nooit verlopen. Binnen dit pakket kunnen alleen facturen worden gestuurd en geen offertes. Daarnaast verschijnt op elke verstuurde factuur een CurdBee advertentie. Het Pro-pakket is zonder CurdBee branding en kost $ 5 per maand of $ 50 per jaar. Als extra kan een eigen domein gebruikt worden, offertes kunnen worden verstuurd en alle gratis CurdBee add-ons kunnen gebruikt worden. Het complete CurdBee pakket, inclusief alle handige add-ons, kost $ 20 per maand of $ 200 per jaar.

Wat is ons eindoordeel over CurdBee voor online factureren?

De simpele manier van facturen aanmaken maakt het een prima tool voor het MKB en freelancers. Voor wie alleen de basisfunctionaliteit wil, facturen sturen, is de gratis versie ideaal. Een nadeel zijn de advertenties die CurdBee plaatst naast de digitale facturen. Vanaf $ 5 per maand wordt de CurdBee branding verwijderd en geniet de gebruiker van meerdere functionaliteiten. Zoals het versturen van offertes, een eigen domein en gebruik van de gratis add-ons voor onder andere online betalen en verzenden via de post. De meest uitgebreide variant kost $ 20 per maand en biedt onder andere rapportagemogelijkheden en de verzending van betalingsherinneringen.


TagsTags: online factureren, facturatie, factuur, curdbee
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Financieel

Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in Review Expensify: leest bonnetjes en voert automatisch gegevens in
  Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas Review Invoiceable: gratis en snel online facturen sturen zonder poespas
Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
  Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering Review Nutcache: gratis online tijdregistratie en facturering

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Financieel
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Financieel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online factureren, facturatie, factuur, curdbee


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel