WPB,11790,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Tot 18 procent energie besparen bij cloud computing
Uit de eerste resultaten van Europees onderzoeksproject FIT4Green, blijkt dat datacenters 6 tot 30 procent kunnen besparen op hun energieverbruik. Bij cloud computing ligt dit percentage op 18 procent.

Plugin
FIT4Green onderzoekt manieren om datacenters energie-efficiënter en schoner te maken omdat ICT verantwoordelijk is voor 2 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot. Almende, een Nederlands onderzoeksbedrijf is één van de projectpartners van FIT4Green. Samen ontwikkelden de twee partien een energiebesparende plugin, die op management frameworks en infrastructuren van datacenters geïnstalleerd kan worden.

De plugin maakt het energieverbruik inzichtelijk en verplaatst de belasting van de infrastructuur. Ook bepaalt de plugin hoeveel energie er nodig is en schakelt eventueel overbodige servers uit of zet ze op stand-by.

Doel
Het traditionele enterprise datacenter boekte de grootste winst van maar liefst 30 procent. Zo’n 18 procent werd in de cloud computing behaald. Het doel van FIT4Green is om in de toekomst energiezuinigheid in datacenters op te nemen in SLA’s.


TagsTags: data, cloud computing, onderzoek
Eline Bon

Over Eline Bon:


Eline Bon heeft een journalistieke achtergrond. Als redactrice bij
Functioneel Wit schrijft zij veel over social media en ondernemerschap.Laatste Nieuwsberichten: Data

Speciale training Werken in de cloud Speciale training Werken in de cloud
  Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold Online filesharing software Google Drive wordt vanaf nu uitgerold
Nieuwe presentatie-editor in Google Docs Nieuwe presentatie-editor in Google Docs
  Onderzoek: De meest gebruikte online software onder startups Onderzoek: De meest gebruikte online software onder startups

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

cloud computing, data, onderzoek


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel