WPB,7594,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

"Snel mash apps van online software ontwikkelen op Force.com"
Online software in de praktijk met Maudy van Eldik (CaseNine)


"Wij zijn een server-loos bedrijf," vertelt Maudy van Eldik van CaseNine. "Ons bedrijf geeft ondernemers advies over cloud computing en helpt bij de implementatie er van. Dus: Practice what you preach. En ik geloof ook echt in Software as a Service. Het heeft de toekomst."

"Wij ontwikkelen voor bedrijven veel mash apps. Dat zijn eigenlijk combinaties van bestaande online software die via API's met elkaar communiceren. Voor het maken van die apps maken we gebruik van Force.com, het ontwikkelplatform van de veelgebruikte CRM-oplossing Salesforce. Zo hebben we laatst een registratiesysteem voor cursisten ontwikkeld op Force.com. met een cursistenvolgsysteem en kan ook diploma's genereren. "

"Force.com is eigenlijk dezelfde omgeving die Salesforce gebruikt. Je kan elementen uit de applicatie en de achterliggende intelligentie gebruiken voor je eigen software. Het is heel veel drag and drop, waardoor je heel weinig zelf hoeft te programmeren. Gemiddeld ontwikkel je zo in de kwart van de normale tijd online software."

"Standaard hebben applicaties die met Force.com zijn gemaakt de zelfde interface als Salesforce, met veel tabs. Maar wat je ook kan doen is alleen de software aan de achterkant gebruiken en je hele eigen interface ontwikkelen als een website."

Meer vraag naar Cloud Computing

Je ziet dat IT'ers bij bedrijven steeds minder bezig zijn met de techniek en meer bedrijfsprocessen vertalen naar bestaande IT-oplossingen. Als ik nu ergens een financiële oplossing moet integreren ga ik dat niet zelf ontwikkelen. Dan kijk ik naar Software as a Service van bijvoorbeeld Twinfield of Reeleezee en de mogelijkheden van de API zodat ik het goed kant integreren met andere online software."

"Ik verwacht dat er steeds meer vraag zal zijn naar online software en cloud computing-oplossingen. Het heeft de toekomst. Het MKB kan tegenwoordig gebruik maken van dezelfde geavanceerde software als grote corporates. Beide gebruiken Salesforces voor hun CRM.

Beveiliging en privacy

"Cloud Computing brengt veel verandering met zich mee. Er wordt gewerkt aan regelgeving op Europees niveau, zodat je data ten alle tijden beschermd is. Momenteel heb je al een groep landen die goede regelgeving heeft. Er zijn ook landen die dat niet hebben. In mijn adviezen aan bedrijven geef ik ook altijd mee om in ieder geval een SaaS-aanbieder te nemen die geen servers heeft in een van die 'slechte' landen."

Daarnaast is er het emotionele aspect van beveiliging. Plots staat je server niet meer in je pand, maar bij iemand anders, soms in een ander land. Aan die gedachte moeten mensen wensen. Maar je ziet ook dat encrypting en slicing en andere beveiligingstechieken zich snel doorontwikkelen.

Maudy van Eldik is mede-eigenaar van CaseNine. Zijn bedrijf helpt organisaties Cloud Computing te adopteren. Van advies geven over, tot implementatie van SaaS-oplssingen en het leveren van online software op maatwerk.


TagsTags: cloud computing, online software, saas, in de praktijk, beveiliging, api, salesforce, case nine, maudy van eldik, force.com, mash apps
Emiel

Over Emiel :


Emiel (1984) is een freelance multimedia journalist. Hij heeft een achtergrond in de ICT en schrijft regelmatig over digitale ontwikkelingen voor websites en magazines.Laatste In de praktijk: Data

"De juiste keuze van online software vergt enige voorbereiding" "De juiste keuze van online software vergt enige voorbereiding"
  "Kapotte laptop was het duwtje naar online software" "Kapotte laptop was het duwtje naar online software"
"Discussie over SaaS moet plaatsvinden in de directiekamers" "Discussie over SaaS moet plaatsvinden in de directiekamers"
  Cloud Provider: Hosting met flexibele capaciteit waar je per uur voor betaalt Cloud Provider: Hosting met flexibele capaciteit waar je per uur voor betaalt

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

cloud computing, online software, saas, in de praktijk, beveiliging, api, salesforce, case nine, maudy van eldik


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel