WPB,22879,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Strato Webshop: snel professionele webwinkel bouwen en hosten
Review Strato Webshop: snel professionele webwinkel bouwen en hosten
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 4_half
Kosten
Sterren: 4
De online software Strato Webshop is gemaakt voor iedereen die zonder technische kennis een professionele webwinkel wil bouwen. De webeditor is bijzonder uitgebreid, maar blijft gebruikersvriendelijk door handige functies zoals een stappenplan voor de eerste opzet van de webwinkel.

Direct onder de informatie over de webshop-pakketten staat een link naar de aanmeldpagina voor een gratis proefperiode van 30 dagen. Na het invullen van e-mailadres, naam en woonplaats volgt vrijwel direct een e-mail met daarin de inloggegevens. Strato biedt de optie om een basale webwinkel met drie producten aan te maken. Dit is heel handig, omdat dan beter te zien is hoe Strato de webwinkel heeft opgebouwd.

Strato biedt alles wat professionele webwinkel nodig heeft

Eén blik op de overzichtspagina van Strato maakt duidelijk dat dit een zeer uitgebreid en professioneel online pakket is om webwinkels mee op te zetten, te onderhouden en te hosten. Strato blijkt na een test alles in huis te hebben dat zowel een startende onderneming als doorgewinterd online verkoopbedrijf nodig heeft om commercieel succes te boeken. De belangrijkste functionaliteiten van Strato Webshop zijn:
 • Hosting. De webwinkel draait op de servers van Strato. Een eigen domeinnaam is gratis als die samen met een webwinkelpakket wordt aangevraagd.
 • Templates. Strato biedt een groot aantal templates die zo veel mogelijk zijn aangepast aan de branches waarvoor ze zijn bedoeld. In de testperiode lijkt het aantal templates overigens beperkt en komt de vormgeving wat oubollig over. Templates kunnen voor een deel worden aangepast.
Strato Webshop een biedt groot aantal templates, die zo veel mogelijk zijn aangepast aan de branches waarvoor ze zijn bedoeld.
 • Mobiel thema De webwinkel toont op de mobiele telefoon een aangepaste versie, die fris en modern oogt.
 • Wizard. Het opzetten van een online winkel is eenvoudiger gemaakt door een standaard aanwezig stappenplan (Wizard) in de beheermodule.
Opzetten van online winkel is eenvoudiger door standaard aanwezig stappenplan (Wizard) in beheermodule.
 • Sitebuilder. Dit is een module om de pagina’s en de inhoud daarvan te beheren, de vormgeving aan te passen, de indeling van de productpagina’s te bepalen, enzovoort. Strato Webshop biedt een aantal afbeeldingen en achtergrondpatronen. Het is ook mogelijk om eigen beeldmateriaal te gebruiken. Het menu links zorgt ervoor dat de bouwer het overzicht behoudt. Het is jammer dat de volgorde van objecten niet door middel van slepen en neerzetten (drag & drop) is te bepalen.
Sitebuilder is een module om pagina’s en de inhoud daarvan te beheren, de vormgeving aan te passen, indeling van productpagina’s te bepalen, enzovoort.
 • Webmail. Behoort tot de standaarduitrusting van een webwinkel bij Strato. De webmail is geïntegreerd in de functies van de online winkel die mail nodig hebben. Het is overigens ook mogelijk om ‘gewone’ e-mailprotocollen zoals POP en IMAP te gebruiken.
 • Support. Strato biedt op veel manieren hulp tijdens het bouwen: verwijzingen naar verwante onderdelen, een sectie met veel gestelde vragen (FAQ), instructiefilms, links naar de belangrijkste handelingen, enzovoort.
 • Importeren/exporteren. Importeren van csv-bestand met klanten, producten en productcategorieën om de webwinkel snel te kunnen vullen. Exporteren van deze gegevens als csv-bestand is ook mogelijk.
 • Marketing. Strato heeft standaard veel functies voor reclame en marketing. Voorbeelden zijn een nieuwsbriefmodule, een module om ‘Like-knoppen’ voor Facebook en Twitter te plaatsen, Google AdWords, zoekmachineoptimalisatie, Google Analytics, een module voor productwaarderingen, enzovoort.
Strato heeft standaard veel functies voor reclame en marketing.
 • Vertaling. Strato is een Duits product, maar daar merk je niets van. Alles in Strato is keurig netjes vertaald naar het Nederlands.
 • Verzendopties. Een uitgebreide module om de verzendopties en andere voorwaarden te koppelen aan verzendkosten.
 • Betaalsystemen. De professionele pakketten hebben een groot aantal koppelingen naar betaalsystemen, waaronder iDeal en PayPal.
De professionele pakketten hebben een groot aantal koppelingen naar betaalsystemen, waaronder iDeal en PayPal.

Online software met groot gebruikersgemak

De makers van Strato Webshop hebben er alles aan gedaan om het opzetten van een webwinkel zo eenvoudig mogelijk te maken. De wizard blijkt een fijn hulpmiddel bij het opzetten van een webshop. Dit wordt nog versterkt door het standaard aanmaken van belangrijke pagina’s zoals de Algemene Voorwaarden, Contactpagina, Privacy, enzovoort. Dat de gehele interface in het Nederlands is vertaald, versterkt het gebruikersgemak. Strato heeft veel mogelijkheden om de details aan te passen, zoals de lay-out van producten in de winkel, productgroepen aan pagina’s koppelen, aanbiedingen maken, enzovoort. De keuze is zelfs zo groot dat Strato juist weer complex dreigt te worden. Wie genoegen neemt met de standaardinstellingen, heeft hier echter geen last van.

Data bijzonder veilig bij Strato

De beheermodule van Strato werkt via een beveiligde SSL-verbinding. Hetzelfde geldt voor de betaalmodules die bezoekers kunnen gebruiken. Indien gewenst kan het gehele dataverkeer van en naar de complete webwinkel via een beveiligde verbinding verlopen. De hosting is ISO 27001 gecertificeerd, de hoogste vorm van beveiliging en back-up van data, die een uptime van 100 procent garandeert. Een webwinkel is dus bijzonder veilig bij dit hostingbedrijf. De twee datacenters van Strato staan in Berlijn en Karlsruhe en vallen dus onder de EU privacywetten.

Wat kost deze online winkel en hosting?

Een eigen domeinnaam is gratis wanneer een abonnement wordt afgesloten op de hosting en het beheer van een webwinkel. De downloadshop is relatief goedkoop omdat hier functies voor onder andere het berekenen van de verzendkosten en tracking en tracing kunnen worden weggelaten. De downloadshop is daardoor voor Strato makkelijk op te maken, onderhouden en hosten. Strato Webshop is in vier varianten verkrijgbaar:
 • DownloadShop. 1000 producten, 100 pagina’s, 1 GB opslag, 10 GB dataverkeer per maand, iDeal-koppeling en NL/EN als taal. Kosten: € 14,90 ex. BTW per maand.
 • BasicShop. 100 producten, 10 pagina’s, 1 GB opslag, 10 GB dataverkeer per maand, GEEN iDeal-koppeling en NL als taal. Kosten: € 14,90 ex. BTW per maand.
 • AdvancedShop. 1000 producten, 100 pagina’s, 2 GB opslag, onbeperkt dataverkeer, iDeal-koppeling en NL/EN als taal. Kosten: € 24,90 ex. BTW per maand.
 • PremiumShop. 20.000 producten, 1000 pagina’s, 4 GB opslag, onbeperkt dataverkeer, iDeal-koppeling en 15 talen. Kosten: € 47,90 ex. BTW per maand.

Eindoordeel Strato

Strato is een bijzonder gebruikersvriendelijk gereedschap om zonder technische kennis een webwinkel mee op te zetten. Deze in Duitsland ontwikkelde software blijkt geschikt voor zowel de startende e-commerce ondernemer als doorgewinterde bedrijven. Strato Webshop mag met recht software as a service (saas) worden genoemd. Het is een hoogstaande online dienst die bovendien nog lekker geprijsd is ook.


TagsTags: data, webshop, e-commerce, hosting, webwinkel, online, strato
Robert Hertogs

Over Robert Hertogs:


Robert Hertogs is eigenaar van 2function en specialist in WordPress en functioneel ontwerp van websites. Robert is technisch bedrijfskundige, heeft een redactionele achtergrond en blogt over internet, technologie, software en webapps.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

data, hosting, webshop, webwinkel, e-commerce, online, strato


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl