WPB,24439,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review SOS Online Backup: bestanden altijd online beschikbaar
Review SOS Online Backup: bestanden altijd online beschikbaar
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 3_half
Met SOS Online Back-up wordt waardevolle data veilig opgeslagen en geback-upt in de cloud. Van elke nieuwe versie van een bestand wordt automatisch een back-up gemaakt. Alle data kan worden gedeeld met collega’s en is online beschikbaar. Er kan niet alleen een back-up worden gemaakt van bestanden en documenten op pc en Mac, ook iPhone en Android apparaten worden ondersteund. Door de simpele set-up en de gebruiksvriendelijke interface kan deze back-up tool al binnen een paar minuten gebruikt worden. De cloud computing tool is verkrijgbaar in twee verschillende versies: De SOS for Home & Home Office versie biedt 50 GB voor gebruik op 5 apparaten en is beschikbaar voor $ 9,99 per maand. Tegen meerprijs kan er extra opslagruimte worden toegevoegd. Bedrijven die gebruik willen maken van 350 GB dataopslag of meer, kiezen voor SOS for Business. Deze optie is beschikbaar vanaf $ 59,99 per maand.

Bij computercrashes, het wisselen van computers of het per ongeluk verwijderen van data zorgt SOS Online Backup ervoor dat alle geback-upte data overal online beschikbaar is en terug kan worden gezet op het gekozen apparaat. Deze back-up software kan gedurende 14 dagen gratis getest worden met een opslaglimiet van 50 GB. Er kunnen tot 5 pc’s of apparaten worden geback-upt. Voor de proefversie worden er geen creditcardgegevens gevraagd. Beslist de gebruiker om SOS Online Backup aan te kopen dan wordt alle reeds geback-upte data ten minste drie jaar bewaard. De 14-dagen trial kan op elk moment worden geannuleerd.

Wat kan er allemaal met de online software van SOS Online Backup?

Het aanmeldproces is simpel. Om gebruik te maken van de proefversie is alleen een e-mailadres nodig om de online back-up software te installeren. Na installatie kan meteen een back-up worden ingesteld.
  • Back-up. Het opzetten van de back-up vergt niet veel tijd. Alle mappen worden door de tool gescand op bestanden. Daarna kan de gebruiker kiezen van welke mappen en bestanden er een back-up gemaakt moet worden. Er zijn verschillende extra opties beschikbaar bij het instellen van back-ups. Zo kunnen bepaalde mappen en bestanden juist worden inbegrepen of worden uitgesloten. Ook kan er gekozen worden om bepaalde groottes van mappen en bestanden wel of niet mee te laten tellen voor de back-up. Daarnaast bestaat er de optie om verschillende extensies van bestanden uit te sluiten. Het dashboard geeft de hoeveelheid data aan die geback-upt wordt.

  • Back-ups plannen. Nadat de mappen en bestanden voor back-up gekozen zijn, kan er een planning worden gemaakt wanneer de back-up moet worden uitgevoerd. Er zijn verschillende frequenties mogelijk. Per uur, per dag, per week en per maand. Aanvullend kan er een begin- en eindtijd ingevuld worden voor de betreffende back-up. De optie ‘Back-up even when Windows user is not logged on’ kan gebruikt worden om ook back-ups te verzorgen wanneer de gebruiker niet is ingelogd op zijn pc. Hiervoor dienen wel de Windows-gegevens te worden ingevuld in de online back-up tool. De gebruiker kan aangeven dat er een rapport moet worden gestuurd via e-mail na elke back-up. Meerdere e-mailadressen zijn mogelijk.

  • Bestanden terugzetten. Mochten bestanden per ongeluk worden verwijderd op de pc of is er een computercrash ontstaan, dan kan alle geback-upte data makkelijk worden hersteld. Na het kiezen van een datum kan de gebruiker kijken welke back-ups moeten worden hersteld. Het systeem geeft de grootte van alle data aan en er kan een locatie worden gekozen om alle data neer te zetten. Zowel op pc of iPhone of Android apparaat. Omdat alle data in de cloud staat na de back-up blijft deze altijd online beschikbaar.

  • Webportal. In de webportal kunnen bestanden worden gedeeld, data worden hersteld, back-ups worden geordend en rapporten worden bekeken. Complete mappen kunnen worden gedeeld met anderen, maar ook losse bestanden. Delen is simpel. Elke map of elk bestand krijgt een naam en er kan een bericht worden toegevoegd. Daarnaast dient er een contactnaam en een e-mailadres worden ingevuld van degene waarmee de bestanden worden gedeeld. In de optie Reports kunnen details worden bekeken over alle voorgaande back-ups.

  • iPhone en Android. Bij de aanschaf van SOS for Home & Home Office kan er gratis gebruik gemaakt worden van applicaties voor iPhone en Android smartphones en tablets. Van alle data die wordt opgeslagen op deze apparaten wordt ook een back-up gemaakt, zoals contacten, foto’s, applicaties en video’s. De speciale applicatie voor online back-up is te downloaden via iTunes en Google Play.
  • Facebook. SOS Online Backup biedt een gratis Facebook applicatie om een back-up te maken van alle data op Facebook zoals vrienden, foto’s, contacten en berichten. Er wordt een gratis dataopslag van 5 GB aangeboden.


Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online back-up?

SOS Online Backup is zeer makkelijk in gebruik. De interface is overzichtelijk en eenduidig. Hoewel deze software alleen in het Engels is, zal dit geen problemen opleveren. De ondersteuning voor deze tool is zeer goed. SOS Online Backup biedt ondersteuning op verschillende manieren: Er kan van maandag tot vrijdag (Amerikaanse kantoortijden) contact worden opgenomen via live chat. Daarnaast bevat de website een zeer uitgebreide FAQ en een kennisdatabase en stelt deze online tool verschillende trainingsvideo's beschikbaar.

SOS Online Backup werkt goed op verschillende pc's en apparaten. Daarnaast is deze online back-up software zeer flexibel doordat de gebruiker kan aangeven op welk moment een back-up uitgevoerd kan worden. Het dashboard van SOS Online Backup is handig om te kijken hoeveel GB er al verbruikt is. Een klein nadeel van deze tool is het verplaatsen of kopiëren van bestanden op de pc. Van dit dubbele bestand wordt ook weer een dubbele back-up gemaakt welke meetelt in het totaal aantal beschikbare GB.

Hoe staat het met data en beveiliging van SOS Online Backup?

SOS Online Backup beschikt over elf datacentra over de hele wereld, waarvan er vijf gesitueerd zijn in de Verenigde Staten. De Amerikaanse overheid kan met toestemming van een Amerikaanse rechter of de Patriot Act toegang krijgen tot deze gegevens. Daarnaast staan er ook datacentra in Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, India en de Oekraïne. Van alle data wordt een back-up gemaakt in twee verschillende datacentra waardoor er geen single point of failure bestaat. Op deze manier blijft de data altijd beschikbaar. Om hacking tegen te gaan maakt SOS Online Backup gebruik van three layered encryption. Hierbij wordt een bericht dat al versleuteld is nog twee keer versleuteld. Daarna wordt alle data via een beveiligde SSL-verbinding verstuurd. De back-up service is HIPAA compliant  en heeft een gegarandeerde uptime van 99,99%.

De online back-up software bewaart alle verwijderde bestanden totdat een gebruiker het betreffende bestand expliciet verwijdert. Daarnaast bewaart de tool ook alle verschillende versies van een bepaald bestand die door een gebruiker naar de SOS Online Backup servers worden verstuurd. Een extra beveiligingsoptie is SOS UltraSafe. Deze optie zorgt ervoor dat bij verlies van het wachtwoord deze niet kan worden hersteld door SOS. Data blijft te allen tijde veilig, maar is niet toegankelijk in geval van verloren wachtwoorden.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van SOS Online Backup?

De kosten van de online back-up service zijn afhankelijk van het gekozen prijsplan. SOS for Home & Home Office beschermt tot 5 pc’s en tot 50 GB voor $ 9,95 per maand ($ 79,99 per jaar). Er kan ook gekozen worden voor 150 en 250 GB opslag voor respectievelijk $ 99,99 en $ 199,99 per jaar. Bij meer dan 350 GB dataopslag wordt er doorverwezen naar de SOS for Business versie. Deze versie biedt een dataopslag van maximaal 2 TB. Wanneer een klant lang genoeg op de website blijft, verschijnt er een online chat pop-up met een aanbieding van 20 % korting. Er kan maandelijks, jaarlijks en per 2 of 3 jaar vooruit worden betaald. SOS Online Backup accepteert de volgende betaalmogelijkheden: VISA, MasterCard en American Express.

Wat is ons eindoordeel over de online back-up software?

SOS Online Backup is makkelijk te gebruiken online back-up software. Alle data waarvan een back-up gemaakt is, is altijd online beschikbaar. Ook wanneer een pc of apparaat crasht of wanneer bestanden per ongeluk worden verwijderd zijn gegevens snel te herstellen. Applicaties voor iPhone en Android smartphones en tablets zijn aanvullend beschikbaar. Ook kan er gratis gebruikt gemaakt worden van de Facebook applicatie met een opslag van 5 GB. SOS Online Backup is al te gebruiken vanaf $ 9,99 per maand voor 50 GB opslag op 5 verschillende apparaten. SOS Online Backup is uitstekende software voor iedereen die data wil beschermen door het maken van automatisch geplande back-ups.


TagsTags: filesharing, backup, online backup, sos online backup
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

filesharing, online backup, backup, sos online backup


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl