WPB,27980,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 4_half
Kosten
Sterren: 4_half
NovaBACKUP, een product van Novastor, is een simpele en zeer snelle manier om back-ups te maken van Windows-computers. Gebruikers krijgen 2 GB gratis opslagruimte gedurende een jaar bij een cloud provider naar keuze in Europa of de Verenigde Staten. Voor extra opslagruimte moet contact opgenomen worden met de provider. Het herstellen van data gaat snel en bestanden kunnen op een andere locatie teruggezet worden. Deze software is geschikt voor zowel particulier gebruik als het MKB. Een licentie zonder support kost € 49,95. Voor 20 euro meer krijgt de gebruiker telefonische ondersteuning en gratis updates.

De online back-up software kan gedurende 15 dagen gratis worden getest. Daarna moet een licentie worden gekocht om door te gaan met het maken van back-ups. De 15-dagen trial kan op elk moment worden geannuleerd.

Wat kan er allemaal met de online software van NovaBACKUP?

Bij het starten van de cloud-oplossing verschijnt er een wizard die de gebruiker helpt om de eerste back-up in te stellen.
  • Back-ups. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vier typen back-ups: Bij het maken van een lokale back-up wordt data geback-upt naar een lokale of netwerkschijf op de pc. Disaster Recovery creëert een snapshot van de harde schijf om in geval van een crash data te kunnen herstellen. Als derde optie is er de cloud back-up waarbij data geback-upt wordt naar de cloud. Als laatste kunnen er kopieën worden gemaakt van bestanden en mappen naar een lokale of netwerkschijf. 
Back-ups - NovaBACKUP
  • Back-up in de cloud. Voordat er een back-up gemaakt kan worden in de cloud moet er eerst een provider worden gekozen: FirstBackup in de Verenigde Staten, UKBackup in het Verenigd Koninkrijk of SITaaS in Duitsland. Gebruikers genieten van 2 GB gratis online opslag voor 1 pc en hoeven geen creditcard-gegevens door te geven. Na aanmelding kunnen bestanden en mappen worden geselecteerd voor back-up. Daarna moeten instellingen als frequentie en op welke dagen en tijden de back-up moet runnen worden ingesteld. Vanaf dat moment wordt er een back-up gemaakt. Het is mogelijk om bestanden die op de pc worden gewijzigd te back-uppen en als nieuwe versie de oude versie te laten overschrijven.
Cloud back-up - NovaBACKUP
  • Bestanden terugzetten. Het terugzetten van bestanden kan in de apparaatmodus of in de tijdmodus. Dit houdt in dat er een apparaat kan worden gekozen, zoals de cloud provider, waar de data is geback-upt. Daarna kiest de gebruiker de bestanden en mappen die hersteld moeten worden. In de Instellingen kan worden aangegeven of bestaande bestanden overschreven dienen te worden of niet. Ook is het mogelijk om een andere locatie op te geven voor de herstelde bestanden. In de tijdmodus kan data geselecteerd worden in een bepaald tijdsgebied. Alle bestanden die binnen dit tijdsgebied geback-upt zijn, worden dan hersteld en teruggezet.
Back-up herstellen - NovaBACKUP

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online back-up?

NovaBACKUP is na installatie eenvoudig te gebruiken. De back-up wizard leidt de gebruiker door het proces van het maken van een back-up. De gebruikersinterface is overzichtelijk, maar doet Amerikaans aan met pop-ups die continu verschijnen om de software aan te schaffen. NovaBACKUP is verkrijgbaar in verschillende talen waaronder Engels en Frans. Nederlands wordt nog niet ondersteund. De kennisdatabase biedt hulp bij verschillende problemen en vragen. Om in aanmerking te komen voor telefonische support moet een apart abonnement worden afgesloten. NovaBACKUP werkt alleen op Windows-computers. Deze software is niet verkrijgbaar voor mobiele apparaten en kan niet mobiel benaderd worden.

Hoe staat het met data en beveiliging van NovaBACKUP?

Er zijn twee partijen betrokken bij het maken van een back-up via NovaBACKUP. De locatie waar data wordt opgeslagen is niet dezelfde locatie als waar NovaBACKUP zich bevindt. Er kan gekozen worden tussen drie cloud providers: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Duitsland. Europese data moet worden geback-upt in een datacenter in Europa. Dit om te voldoen aan de wetgeving. Alle data die verstuurd wordt naar een van de datacenters wordt beveiligd via de AES 256 standaarden.

Een Secret Key kan worden ingesteld door de gebruiker om alle data te versleutelen. Het is van belang deze sleutel goed te bewaren. Bij verlies is er niemand die deze geheime sleutel kan resetten. Bij verlies van de sleutel wordt alle geback-upte data onleesbaar voor iedereen. NovaBACKUP beschikt niet over een officiële gegarandeerde uptime.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van NovaBACKUP?

Om gebruik te kunnen blijven maken van NovaBACKUP na de trial moet er een licentie worden aangeschaft. Voor 1 computer inclusief telefonische support en gratis updates kost het € 79,95. Bij 3 pc's is dit bedrag € 199,95 en voor 5 computers € 299,95. Dit zijn eenmalige kosten. Licenties zonder support kosten € 49,95. Er kan voor € 9,95 een NovaBACKUP CD worden besteld. De software op deze CD kan telkens opnieuw worden geïnstalleerd. Betalingen geschieden via VISA, MasterCard, American Express, Carte Bleue en JCB. Ook is het mogelijk om te betalen via PayPal of via een bankoverschrijving.

Wat is ons eindoordeel over de online back-up software?

NovaBACKUP biedt gebruikers een handige wizard die helpt bij het snel instellen van back-ups. Daarnaast biedt de software drie verschillende cloud providers zodat Europese data in Europa blijft en Amerikaanse data in de Verenigde Staten. Gebruikers krijgen gratis 2 GB gedurende een jaar. Voor meer opslagcapaciteit moet er contact opgenomen worden met de cloud provider en niet met NovaBACKUP. Het enige minpunt van NovaBACKUP is dat alleen Windows-pc's worden ondersteund en er geen back-ups gemaakt kunnen worden op Mac-apparaten. Ook is het niet mogelijk om bestanden te delen met anderen. NovaBACKUP moet per licentie worden gekocht. Een licentie zonder support kost € 49,95. Met telefonische ondersteuning en gratis updates kost een licentie € 79,95 per computer.


TagsTags: online back-up, back-up, disaster recovery, novabackup
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen
  Review Papyrs: eenvoudige creatie van interactieve informatiepagina's Review Papyrs: eenvoudige creatie van interactieve informatiepagina's

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

back-up, online back-up, disaster recovery, novabackup


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel