WPB,28042,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Insync is een cloud computing tool voor het delen van bestanden en het maken van online back-ups met Google Drive. Met Google Drive kunnen gebruikers bestanden opslaan in de cloud, maar er is geen sprake van automatische synchronisatie. Door het gebruik van een op de lokale computer geïnstalleerde applicatie, combineert Insync de kracht van Google Drive met synchronisatie tussen de online opgeslagen bestanden en bestanden die lokaal bewaard worden.

Insync lijkt erg op Dropbox, Apple´s iCloud, Microsoft SkyDrive, en HornetDrive.
De downloadbare Insync cliënt applicatie kunnen gebruikers gedurende 14 dagen testen zonder dat Insync om creditcard-informatie vraagt. De Insync client is beschikbaar voor vrijwel alle besturingssystemen: Windows, Mac, Linux, Android & Windows Phone. De Insync online software is zeer betaalbaar met een eenmalige prijs van $ 10,- per Google account.

Wat kan er allemaal met de Insync online collaboration software?

 • Bestanden delen en online back-ups maken. Met deze online software kunnen gebruikers meerdere Google accounts synchroniseren op een oneindig aantal apparaten. Het maakt daarbij niet uit dat op ieder apparaat een andere besturingssysteem gebruikt wordt. Gebruikers geven tijdens de installatie aan welke naam hun Google Drive krijgt op hun lokale computer. Op iedere computer, smartphone of tablet kunnen gebruikers aangeven welke bestanden of mappen zij wensen te synchroniseren met hun Google Drive.

Insync setup


Insync Selecteren bestanden en folders


 • Conversie van Google Docs bestanden. Niet iedereen vindt het prettig om te werken met het Google Docs formaat, waarin bestanden worden opgeslagen op de servers van Google. Insync komt gebruikers tegemoet die hun bestanden graag automatisch wensen te converteren naar de traditionele bestandsformaten, zoals Microsoft Word en PDF.

Google Drive in Linux Ubuntu


Hoe gemakkelijk is de synchronisatie software Insync in het gebruik?

Deze cloud tool voor online samenwerking en data opslag is erg eenvoudig in het gebruik. Er zijn weinig downloadbare clients die zo probleemloos op vrijwel alle gangbare besturingssystemen geïnstalleerd kunnen worden. In Ubuntu is het installatiebestand eenvoudig via het Softwarecentrum te installeren.

Ubuntu softwarecentrum_018


De installatie verloopt binnen alle besturingssystemen via een procedure in 3 stappen. Voor gebruikers die al werken met Dropbox, iCloud, SkyDrive of HornetDrive is werken met Insync kinderspel. Deze online software is erg gebruikersvriendelijk. Insync biedt zelf geen API. Insync biedt uitgebreide gebruikershandleidingen en How-to gidsen. Deze back-up en data opslag tool biedt fora die gebruikers automatisch laten belanden in het forum dat correspondeert met hun besturingssysteem. Verder zijn er verschillende video's beschikbaar die de werking van Insync toelichten. Alle materialen en de software interface zelf zijn Engelstalig.

Hoe veilig zijn mijn documenten bij Insync?

De Insync applicatie maakt vanuit de lokale computer direct verbinding met de Google Drive van de gebruiker, via Google's API. Dankzij deze directe communicatie met SSL-beveiliging tussen gebruiker en Google, worden documenten niet bewaard op de servers van Insync. Insync bewaart alleen de metadata op haar servers, zoals type document, creatiedatum, bewerkingsdatum en bestandsgrootte. Gebruikers geven Insync toegang tot deze informatie via Google Oauth. Dit is een open autorisatie protocol, dat na het verkrijgen van toestemming van gebruikers geen wachtwoord nodig heeft om toegang tot data te krijgen. Het intrekken van deze toestemming kan op ieder moment. Insync slaat geen wachtwoorden op.

Insync biedt uitgebreide informatie over haar beveiligingsbeleid op haar website. Omdat Insync slechts een interface is tussen gebruikersdata en Google Drive, verwijzen we voor informatie omtrent de beveiliging van Google Drive naar de review van Google Drive. Insync maakt gebruikt van de hostingdiensten van Amazon. Gebruikers kunnen derhalve uitgaan van goede beveiliging en uptime. Helaas heeft de Amerikaanse overheid via de Patriot Act geen toestemming nodig om de op de servers van Amazon en Google opgeslagen data te doorzoeken.

Wat kost deze software voor het delen en online opslaan van bestanden?

Insync biedt 3 abonnementen. Iedere licentie kan op een onbeperkt aantal apparaten gebruikt worden.
 • Insync Plus: voor consumenten, inclusief e-mail support binnen 5 werkdagen en gratis upgrades voor 1.x versies. $ 10,- eenmalig per Google account.
 • Insync Pro: voor professionals, inclusief e-mail support binnen 3 werkdagen en gratis upgrades voor alle versies. $ 10,- voor 3 Google accounts per jaar en $ 5,- per additioneel account per jaar.
 • Insync Business: voor organisaties, inclusief e-mail support binnen 2 werkdagen en gratis upgrades voor alle versies. $ 10,- voor 3 Google accounts per jaar en $ 5,- per additioneel account per jaar.
Gebruikers die behoefte hebben aan meer opslagruimte op hun Google Drive dienen daarvoor een apart abonnement af te sluiten met Google. Google biedt de volgende pakketten:
 • 25 GB: $ 2,49 per maand.
 • 100 GB: $ 4,99 per maand.
 • 200 GB: $ 9,99 per maand.
 • 400 GB: $ 19,99 per maand.
 • 1 TB: $ 49,99 per maand.
 • 2 TB: $ 99,99 per maand.
 • 4 TB: $ 199,99 per maand.
 • 8 TB: $ 399,99 per maand.
 • 16 TB: $ 799,99 per maand.

Wat is ons eindoordeel over Insync?

Insync biedt gebruikers die met Google Drive bestanden delen een eenvoudig te gebruiken tool die het synchroniseren en delen van bestanden zo makkelijk maakt als het verslepen van een bestand van de ene map naar de andere. De software is een goed alternatief voor het vergelijkbare, maar veel duurdere Syncdocs. Met Insync kunnen gebruikers eenvoudig tussen meerdere Google accounts wisselen. De beschikbaarheid van gemakkelijk te installeren cliënt applicaties voor alle gangbare besturingssystemen, inclusief Linux, is een groot pluspunt. Deze online software voor dataopslag verdient 4 van de 5 sterren.


TagsTags: online samenwerken, bestanden delen, online back-up, insync, online collaboration, google drive
Saskia van der Elst

Over Saskia van der Elst:


Saskia is freelance consultant Intelligente Systemen en informatiemanagement en ontwikkelt chat bots. Zij schrijft over haar bevindingen met de nieuwste technologieën op het gebied van Marketing, CRM, Data management en Samenwerkingstools.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen
  Review Papyrs: eenvoudige creatie van interactieve informatiepagina's Review Papyrs: eenvoudige creatie van interactieve informatiepagina's

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online samenwerken, bestanden delen, online collaboration, online back-up, google drive, insync


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel