WPB,19502,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Google Drive: verslaat het Dropbox?
Review Google Drive: verslaat het Dropbox?
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Google Drive is inmiddels aan het uitrollen zoals we recent al hebben gemeld. Voor wie het nog niet weet of heeft gelezen: Google Drive is een nieuwe dienst van Google voor het makkelijk online opslaan en delen van documenten en daarmee een concurrent van bijvoorbeeld Dropbox en Microsoft SkyDrive. In het verleden hebben we al veel artikelen geschreven over andere concurrenten van Dropbox en daaromheen hangende applicaties.

Om met Google Drive te gaan werken, dient de gebruiker wel over een Google account te beschikken. Hiermee kan de gebruiker zich aanmelden om te gaan werken met Google Drive. Omdat Google de dienst Drive gespreid aan het uitrollen is, kan het zijn dat nog niet iedere gebruiker dit direct tot zijn of haar beschikking heeft. Google Drive kan niet alleen worden gebruikt voor het online opslaan en delen van documenten, maar ook voor foto's en films. Films zijn dan zelfs bijna direct te streamen en dus af te spelen vanaf Google Drive.

Wat kan er met Google Drive?

 • Integratie met Google Docs (online Office) en Apps (mail, agenda, taken, etc). Vanuit Google Drive is via het menu een Google doc aan te maken (een document, spreadsheet, presentatie of tekening) die online bewerkt wordt en gelijk opgeslagen in Google Docs. Concurrent SkyDrive van Microsoft biedt een soortgelijke functionaliteit. Dropbox ontbeert dit vanzelfsprekend omdat deze geen online Office functionaliteit biedt.

 • Overal toegang. Via het web, Windows & Mac pc's, Android tablets of -smartphones (en binnenkort iOS devices) kan men bestanden uploaden, downloaden en/of bewerken. Vanzelfsprekend is het Android platform eerder voorzien van apps dan iOS, maar voor laatstgenoemde zijn er al wel third party apps beschikbaar die Google Drive ondersteunen, zoals GoDocs (een betaalde app).

 • Revisies. Net als Dropbox biedt Google Drive (via Google Docs) de optie tot het bijhouden van revisies: eerdere versies van documenten waar jij of je collega's samen aan werken. Is er per ongeluk een paragraaf verwijderd door een collega, die je graag wilt terughalen ondanks dat je het document al hebt opgeslagen en een undo niet meer mogelijk is? Geen probleem, want er zijn één of meerdere oudere versies van het document terug te halen, dus ook die waar de paragraaf tekst nog wel in staat. Overigens werkt dit alleen bij Google documenten. Bijvoorbeeld een Microsoft Word document dat wordt geüpload kan niet online worden bewerkt binnen Google Docs en daarvan zijn logischerwijs ook geen revisies beschikbaar.
 • Discussies.Geef commentaar op documenten of paragrafen tekst en bespreek zo de inhoud, om samen tot een definitieve versie te komen.
 • Specifiek delen. Bestanden binnen Google Drive kunnen worden gedeeld met anderen. Dit kan door anderen toegang te geven tot een specifieke map of door iemand een URL te sturen die verwijst naar een specifiek bestand. Die persoon kan het bestand dan alleen inzien of commentaar toevoegen of ook bewerken, afhankelijk van welke rechten worden toegekend.
 • HD video afspelen. Films die zijn geüpload naar Google Drive kunnen direct vanaf de webinterface van Google Drive worden afgespeeld. Slechts een tiental seconden is nodig om te beginnen met het bufferen, daarna begint de film online te spelen.

 • Zoekfunctie door middel van OCR. Gebruikers kunnen zoeken naar content op trefwoord en filteren op bestandstype en eigenaar. Google Drive kan tekst van gescande documenten herkennen door gebruik te maken van Optical Character Recognition (OCR) technologie. Hier kunnen we de nodige bezwaren van critici wel verwachten: "Wat doet Google met deze gegevens?" Dit zelfde is natuurlijk ook af te vragen over bijvoorbeeld Dropbox, gezien de problemen met privacy en security in het recente verleden.

Hoe gebruikersvriendelijk is Google Drive?

Een belangrijk aspect in de gebruikerservaring is snelheid. Over Dropbox wordt gezegd dat het prima is voor het opslaan en delen van een Word-document of een mapje foto's. De klachten luiden echter dat bij grote bestanden, zoals een film, het uploaden erg lang duurt. Hoe is dit bij Google Drive?

Als test heb ik een film (een avi-bestand) van 1,4 GB gekopieerd naar zowel een Dropbox, een Google Drive en een SkyDrive map. De gebruikte internetverbinding betrof een gemiddeld Ziggo kabelabonnement (30 Mbit/s download tegenover 3 Mbit/s upload). Conclusie: Dropbox was de verliezer in deze match. Het uploaden naar de online map duurde 1:42 uur. SkyDrive deed hier 1:28 uur over en Google Drive was de grote winnaar met 1:18 uur. Natuurlijk is dit slechts een momentopname en geen representatieve test. Maar Google Drive heeft nog een ander pluspunt: De film is direct af te spelen vanuit de online map, zonder deze eerst helemaal te moeten downloaden.

De webinterface van Google Drive is beschikbaar in ontzettend veel talen, waaronder ook het Nederlands. Dit is niet het geval bij Dropbox, deze is maar in 5 talen beschikbaar. Er zit nog wel een klein foutje aan de Windows desktop client van Google Drive: Dubbelklikken op het icoontje in de system tray geeft niet de geopende map in Windows Explorer, maar het rechtermuisknop menu. Hetzelfde als enkel klikken. Dit lijkt een foutje in de software dat hopelijk snel opgelost zal worden. Een ander ongemak is dat het icoontje (in diezelfde system tray) met een zogenaamde mouseover niet aangeeft hoever het is met uploaden. Waar Dropbox netjes in procenten de status van het te uploaden bestand weergeeft, toont Google Drive alleen "syncing 1 of 2". Ook hier weer een verbeterpuntje.

Support wordt verleend via het Google Helpcentrum en Google Drive biedt een goede ondersteuning voor het gebruik van sneltoetsen via het keyboard:


Hoe betrouwbaar en veilig is deze tool voor online bestanden opslaan?

Google biedt aan haar afnemers geen garantie voor de uptime en beschikbaarheid van haar diensten: "We doen bijvoorbeeld geen toezeggingen over de inhoud in de Services, de specifieke functionaliteit van de Services en de betrouwbaarheid, beschikbaarheid of mogelijkheid van de Services om te voldoen aan uw behoeften. We leveren de Services als zodanig (‘as is’)".

Sinds 1 maart jongstleden heeft Google haar privacyverklaring aangepast en versimpeld. Tegenstanders geven aan dat Google nu nog meer met je gegevens kan doen. Anderen zeggen dat het niet anders is dan eerst, maar in ieder geval nu een stuk inzichtelijker. Qua beveiliging hanteert Google de volgende veiligheidsaspecten:
 • Dataverkeer zoveel mogelijk via SSL.
 • Authenticatie in twee stappen en safe browsing via haar eigen Chrome browser.
 • Continue evaluatie van de manier van opslag en verwerking van gegevens.
 • Beperking van de toegang tot persoonlijke gegevens door medewerkers van Google en contractanten.

Is Google Drive betaalbaar?

Google Drive is gratis voor de eerste 5 GB opslagruimte. Mocht er behoefte zijn aan meer opslagruimte dan kan deze gekocht worden. Deze extra opslagruimte is tevens in te zetten voor het gebruik van Google Picasa. Voor $ 2,49 per maand is er 25 GB extra te koop. 100 GB extra opslagruimte kost $ 4,99 per maand. Beide abonnementsvormen geven tevens als bonus 25 GB extra voor het gekoppelde Gmail account. Dit is slim, want hiermee biedt een betaald gebruik van Google Drive toegevoegde waarde ten opzichte van het betaald gebruik van Dropbox.


Eindoordeel Google Drive

Het antwoord op de vraag in de titel is: Google Drive lijkt inderdaad een goede kandidaat om Dropbox langzaam aan te verslaan. Dit zal wellicht niet heel snel gaan omdat Dropbox al veel 'land heeft veroverd' en gebruikers niet steeds willen switchen van tool voor het delen van bestanden. Vooral niet als andere gebruikers al gebruik maken van gedeelde mappen met bestanden. Bovendien kent Google ook de nodige tegenstanders ("Wat doet Google met mijn bestanden en data?"). Maar de privacy en security problemen van Dropbox dienen natuurlijk ook niet vergeten te worden. De verwachting is dat indien er meer apps komen die integreren met Google Drive het snel marktaandeel zal gaan veroveren.


TagsTags: bestanden delen, google, dropbox, google drive, online bestanden opslaan, drive, bestanden online
Onno la Roi

Over Onno la Roi:


Onno la Roi is Testmanager bij De Testmanager BV: voor ondersteuning bij softwaretesten. Zijn ervaring in het testen en reviewen is de basis voor zijn inzet voor CloudTools.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Reacties:

coach outlet |
Oakley brand from start date,ED Hardy Outlet adhering to the innovative power and passion,Michael Kors Outlet along with the brand continued towards the leading edge. In 1975,Coach Outlet the self-proclaimed "mad scientist" science geek Jim Jannard Kate Spade Outlet (Jim the Hon Jeff Kennett) have a limited number of $ 300,Cheap Jordans and persistent and unique idea, breaking existing rules, old garage at the time the lab, research and development of professional off-road motorcycle hand sets. Motorcycle handle round rubber tube, no comfort,Michael Kors Outlet Store once the wet skid,Red Bottom Shoes Jim Jannard (Jim the Hon Jeff Kennett) UGG Black Firday uses a unique pattern design and Coach Factory new material Unobtainium, enhance player racing cars handle hand and wicking capabilities. This is the first product of Oakley. The product was awarded two patents,Coach Handbags Jannard beyond the innovative spirit of the creation of the Oakley brand.


Oakley has more than 600 patents,Oakley Sunglasses and continues to identify problems Tory Burch Outlet and seek solutions in an artistic manner. This unique philosophy makes Oakley became the most representative and most unique brand,Oakley's Longchamp Handbags innovative technology allows among world-class athletes in competitive play to www.michaelkorsoutletsstores.us.com their best. Oakley for outstanding high-definition optical High Definition Optics (HDO) technology is known, this technology is applied to include sunglasses,Louis Vuitton Outlet optical glasses, ski goggles and other fields.Oakley has evolved from the www.coachoutletweb.us.com world's leading sport eyewear brand to dabble in sports apparel, footwear and accessories from leading brands.Oakley products Michael Kors Handbags include men's and women's professional sports and active Coach Purse lifestyle series.Oakley is Luxottica Group Kate Spade Handbags (NYSE: LUX;MTA code: LUX) Air Jordan subsidiary.OAKLEY eyeglasses glasses Michael Kors Store upside down for such ED Hardy Clothing products is its integrating eyewear comfort, practicality and artistry. Both product Coach Factory Outlet design and in the selection of materials,Coach Online Store advanced after a series of scientific Oakley Outlet experiments and testing to ensure its comfort Tory Burch Shoes and high quality and high integration of function and fashion.


"Simply put, OAKLEY fashion is Longchamp Outlet obsessed with innovation,www.katespadeoutletsstore.us.com is passionate about Michael Kors Handbags challenging all rules when, our scientific and technological innovation of rage and technically demanding precise requirements so that OAKLEY has a unique set of scientific, artistic, unyielding challenge from traditional thinking and cultural heritage, and is very persistent. OAKLEY first used it most under Coach Outlets Online famous high sunglasses series gives us such extraordinary enthusiasm. OAKLEY sunglasses are always leading in the field of science UGG Boots and technology, and again as the use of high-tech makes them go beyond the limit, and is top in the world, engaged in different projects of athletes tested, tested in all imaginable situations."These worn OAKLEY sunglasses athletes, are worthy of respect. "OAKLEY think they are representative of the OAKLEY fashion spirit, and Lance Armstrong www.oakleyglassesoutlets.us.com are listed as proof.


Lance Armstrong (Lance Armstrong) www.redbottomshoeoutlet.com is one of the world's most famous cyclist, and his legend has been far from fashion or genius can be described.

Back in the 80 's he was an active of all three players. In 1990 he began racing career and became a OAKLEY athletes, and a year later he won the United States amateur champion. In 1993, he became the youngest road champion and his tour de France debut. Later in 1996, Lance was diagnosed with testicular Christian Louboutin Shoes cancer then cancer spreads to the lungs, then attacked his brain, and Lance at his former team was no longer have health insurance and no sponsor to provide him financial support. OAKLEY and Lance not only renewed contract employed him as a regular employee and pay for his health insurance. Lance never give up,www.cheapairjordans.us.com and OAKLEY never gave up on Lance. Lance completed the greatest recovery in 1999, he won the tour de France cycling race for the first time. 5 years he won a victory at least 5 times, after his illness and better than ever before, becoming one of the most respected people in the world. He has been in fierce competition with OAKLEY technology,www.uggbootsstores.com because he knew that OAKLEY's high tech and high design can help him perfect and know there is a tacit understanding between he and OAKLEY.

Canada Goose |

Christian Louboutin Shoes


Why?

Christian Louboutin Outlet


Turns out Ron Krivicich's medical condition was preexisting

Red Bottom Shoes


so a refund was out of the question.

Louboutin Shoes


Anne Krivicich said she'd asked Princess about Ron's back problems.

Roger Vivier Shoes


"We were assured that

Roger Vivier Outlet


we could cancel for preexisting medical conditions and receive a full refund,

Kate Spade Outlet


minus the cost of the insurance,"

Kate Spade Handbags


she says.

Kate Spade Outlet Online


I contacted Princess on behalf of the couple.

UGG Boots


A cruise line representative called

UGG Outlet


Anne Krivicich and offered two options:

Michael Kors Outlet


She could either rebook her cruise within a year

Michael Kors Handbags


or she could receive a transferable voucher through her insurance,

Michael Kors Outlet Online


good for a future Princess sailing.

Michael Kors Outlet


She says it's unlikely the couple will be able to use either offer.

Michael Kors Outlet Online


"On average, most insurance is technically a bad deal,"

Michael Kors Outlet


says Jonathan Wu, the founder of,

Michael Kors Handbags


Michael Kors Outlet


an insurance review site.

Michael Kors Outlet Online


That's particularly true of travel insurance, he says.

Chanel Outlet


And he has the numbers to prove it.

Chanel Handbags


Wu reviewed the public filings

Oakley Sunglasses


for travel insurance companies and found

Cheap Oakley Sunglasses


that many pay a little over half of their premiums toward claims.

Polarized Sunglasses


The rest of the money goes to commissions,

Oakley Outlet


administrative costs,

Ray Ban Sunglasses


taxes and a profit margin.

Ray-Ban Sunglasses


One filing,

Cheap Ray Ban Sunglasses


which Wu found eye-opening,

Ray Ban Outlet


disclosed that 25 percent of a premium goes to commissions.

Louis Vuitton Outlet


In other words,

Louis Vuitton Outlet Online


one quarter of every dollar spent

Louis Vuitton Outlet


got kicked back to a travel agent

Louis Vuitton Outlet Stores


or Web site selling the policy.

Louis Vuitton Handbags


"It's no surprise why these types of products

Louis Vuitton Outlet


are actively marketed at the point of sale," he says.

Gucci Outlet


Those who sell insurance see it differently.

Gucci Shoes


Bobbie Rae Murphy,

Tiffany Outlet


a travel agent who specializes in cruise

Tiffany Jewellery


and adventure travel in Maineville, Ohio,

Tiffany And Co


says insurance commissions represent a significant portion

Ed Hardy Clothing


of her income - about 5 to 7 percent.

Ed Hardy Outlet


But she views insurance as a win-win proposition:

Moncler Outlet


a source of revenue for her

Canada Goose Jackets


and a valuable product that can save someone's vacation,

Canada Goose Outlet


if not their life savings.

Cheap Jordans


"Accidents happen," she says,

Cheap Jordan Shoes


"and they can bankrupt you.

Jordan Shoes


I counsel my clients so they can understand the potential for issues,

Air Jordan


then suggest that for just a small amount of money,

Coach Factory Outlet


Coach Outlet


I can give them peace of mind."

Coach Factory Outlet


Coach Outlet Store Online


But not all insurance is created equal.

Coach Purse


Like many well-traveled industry colleagues (including me),

Coach Outlet


Murphy buys an annual plan for herself.

Coach Factory Outlet


Those plans often cover the essentials,

Coach Outlet Online


including hospitalization,

Coach Outlet Store Online


medical evacuation,

Coach Outlet


trip interruptions and car rentals.

Coach Factory


Prospective travelers encounter other types of "insurance"

Coach Handbags


that are probably not worth the trouble.

Coach Factory Outlet Online


Those can include policies

Burberry Handbags


on rental equipment like skis,

Burberry Outlet Online


or rental-car insurance that covers more than damage to the vehicle.

Chanel Outlet


summer London fashion week is about to open

Chanel Purse


creative design and the new classic old competing.Spring/summer 2014 women's clothing series

Chanel Handbags


with the existing main elements of the brand extension,and boldly introduces a new kind of flexible texture,including the grommet,sequins,zippers,

Chanel Bags


buttons.At the same time,

Chanel Wallet


ranging from leather to georgette series of item.In terms

Coach Outlet


of the materials of this season,

Coach Purses


stylist chooses the crepe DE chine silk,silk georgette,cotton poplin,

Coach Outlet Online


cotton gauze,such as lighter and softer materials.This season's designer brings a relaxed,sexy,

Kate Spade Outlet


wild series.Lazy dress with loose shirts,ruggedly obi is decorated with sequins. Printing

Kate Spade Handbags


and hand-painted python jackets are attractive bright spot.The Row2014 spring and summer

Kate Spade Purses


series is will come from all over The world together different cultural elements:

Kate Spade Wallet


decorative tassels,elaborately embroidered bodices,exotic printing,

Michael Kors Handbags


large leaves half moon inclined shoulder bag.

Michael Kors Outlet


World's four big fashion week, the long-term use of white model already is not only the aesthetic problems,

Michael Kors Purses


more involved in discrimination based on race.London fashion

Michael Kors Wallet


week with white model has been criticized,bridge lack of blacks and other minorities.

Michael Kors Sunglasses


The British fashion council letter each big fashion brands,designers consider to adopt more minorities models,reflect on the fashion week accommodate ethnic diversity.
Alberta |
Well that's superb article! Thank you for this great information, you write very well which I like very much. I am really impressed by your post. restaurant almelo willemde4
katty |
BroadConnect Telecom is pleased to back a game changer in Unified Communications: Microsoft Lync 2013
Erwin van Ginkel |
Als liefhebber van veel Google producten ben ik er gelijk mee gaan werken. Na vier maanden waren we genoodzaakt om over te stappen op een alternatief omdat de applicatie die op de computers geinstalleerd moest worden op meerdere computers voortdurend vast liep. Ook verliep de synchronisatie te traag. Kortom niet werkbaar. Helaas...
hzslwElizpKGIqL |
prednisone >:-((( car insureance 669717 sildenafil citrate pills 1896 car insurance quotes 34918
Onno |
Hallo Gabrielle

Je zegt dat je het document eerst upload naar Google Drive en er dan moeilijk in kan werken. Met werk programma open je vervolgens het google.docx bestand om het te willen bewerken?

Mvg
Onno
Gabrielle |
Beste Onno, een vraagje, hoe komt het dat als ik een word document upload naar de drive en dan omzet naar google doc.x er ik er dan moeilijk in kan werken want de layout klopt niet meer en als ik het dan weer doorstuur dan komt het niet goed aan; onleesbaar of niet te openenen ?

ik hoop dat je mij kunt helpen,had laatst onvoldoende voor school omdat ze mijn google.docx niet konden openen ! mvrg Gabrielle


Vertel ons hoe jij erover denkt:


Naam:   E-mail: (verplicht; wordt niet gepubliceerd)Reactie:


Anti SPAM code:
Reload Image

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

bestanden delen, google, dropbox, google drive, online bestanden opslaan, drive, bestanden online


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl