WPB,11559,saas-data
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review De HR Manager: eHRM als SaaS toepassing
Review De HR Manager: eHRM als SaaS toepassing
Eindoordeel
Sterren: 3.5
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Sterren: 4_half
De HR Manager SaaS is een zeer betaalbaar eHRM pakket. Het aantal medewerkers in het systeem bepaalt de kosten per maand en de leverancier draagt zorg voor hosting, nieuwe releases en beveiliging. De eerste 15 medewerkers kosten totaal € 250,- per jaar, daarna kost elke extra medewerker € 42,- per jaar. Met dit prijsmodel lijkt De HR manager één van de voordeligste online HRM aanbieders per jaar op dit gebied, maar biedt ze daarvoor wel voldoende functionaliteiten?

De HR Manager SaaS is een Nederlandstalig pakket en is volledig toegespitst op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze Software as a Service (SaaS) variant van de langer bestaande versie De HR Manager is geschikt gemaakt om aan te bieden als online software. Nova Software lijkt hierin aardig te zijn geslaagd. De lijst van aangeboden functionaliteiten is ruim voldoende.

Functionaliteiten De HR Manager

Het online HRM systeem biedt, afhankelijk van de rechten die de gebruiker in het systeem heeft, praktisch alle functionaliteiten die nodig zijn om als HR professional het werk goed te kunnen uitvoeren:
 • personeelsadministratie algemeen
 • loopbaan en primaire arbeidsvoorwaarden
 • secundaire arbeidsvoorwaarden (employee benefits)
 • communicatie (logboek van gesprekken en documenten)
 • verzuimregistratie
 • verlofregistratie (verlof aanvragen en goedkeuren)
 • opleiding
 • actiepunten/herinneringen (verjaardagen, verlopen contracten, etc)


In het systeem kan met een onbeperkt aantal gebruikers worden gewerkt (zonder extra maandelijkse kosten) in verschillende rollen waarvan de belangrijkste zijn:
 • Employee Self Service . Medewerkersniveau: beperkte dossierinzage, aanvragen verlofaanvragen
 • Manager Self Service. Managementniveau: bijvoorbeeld goed- of afkeuren van verlofaanvragen
 • Directie. Alleen kijkrechten.
Voor de verloning is er een salariskoppeling geschikt voor onder meer Unit 4, Exact en Microloon. Deze mutatie-export kan per week, 4 weken of maandelijks draaien en sluit hiermee aan op de verschillende verloningsperioden.

Deze online HR software heeft ook de mogelijkheid om Word documenten aan te maken, op basis van bestaande (of zelf te maken) sjablonen die automatisch kunnen worden gevuld met bijvoorbeeld de betreffende NAW gegevens van de medewerker.Gebruikersvriendelijkheid eHRM tool

Inloggen op het systeem gaat probleemloos en de schermen vertonen goede responsetijden.

In het personeelsoverzicht zie je direct welke personen in dienst zijn, ziek gemeld of een andere status hebben. Het scherm is opgebouwd met een menu met verschillende tabs. Het systeem is werkend getest op zowel Internet Explorer als Google Chrome. Overigens dient wel Microsoft Silverlight geïnstalleerd te zijn om bijvoorbeeld notificaties te kunnen zien. Op de site van de leverancier is niet te lezen wat de overige minimale vereisten zijn voor het gebruik van De HR Manager.

Een klein nadeel is dat het hoofdscherm en ook de pop-ups die getoond worden niet de maximale schermruimte kunnen benutten waardoor er wel redelijk veel gescrolled moet worden met de muis. Daarnaast zitten er tekstueel hier en daar nog wat kleine foutjes in de online software.

Een belangrijke functie van de eHRM software is het signaleren van belangrijke momenten of acties, bijvoorbeeld als de geldigheid van identificatiedocumenten verloopt of als een medewerker binnenkort uit dienst gaat. De HR Manager heeft bovenin het hoofscherm hiervoor een continue zichtbaar notificatievenster. Hiermee biedt het systeem een waardevolle ondersteuning aan de afdeling HR om alle personeelsdossiers up-to-date te houden.Data en beveiliging van de gegevens in De HR manager

De HR Manager is beveiligd met een 128 bits SSL verbinding wat voldoende zal zijn voor een gemiddelde organisatie. Klanten krijgen een standaard SLA meegeleverd bij de dienst (lees hier meer over online software en contractuele afspraken) echter de inhoud hiervan was ten tijde van deze review niet beschikbaar en is ook niet meegenomen in de beoordeling.

Bij een eventuele beëindiging van het abonnement (op te zeggen per jaar) kan de klant een export van al haar gegevens in een Excel bestand krijgen.

Kosten online eHRM software

De eerste 15 medewerkers in het systeem kosten totaal € 250,- euro per jaar. Elke volgende medewerker kost € 42,- per jaar. Bij een bedrijf van 45 medewerkers is dit omgerekend € 2,80 per medewerker per maand, een zeer acceptabel bedrag. Alle medewerkers die uit dienst zijn gegaan maar nog wel in het systeem staan en ter inzage blijven, tellen niet mee voor het aantal medewerkers.

De klant is overigens wel verplicht om eenmalig vooraf één dag opleiding (en inrichting) á € 680,- af te nemen alvorens goed met het systeem te kunnen gaan werken.

Eindoordeel eHRM software De HR Manager

De HR Manager is een systeem met een goede basis aan functionaliteiten voor een relatief laag bedrag per maand. Mogelijk is dit pakket bij het gebruik tot 15 medewerkers zelfs het goedkoopste Nederlandse SaaS eHRM pakket. Qua functionaliteiten en gebruikersgemak kan er nog wel één en ander verbeterd worden maar overall biedt De HR Manager zeker ‘value for money’.


TagsTags: hrm, online software, ehrm, personeelsmangament, de hr manager, nova software
Onno la Roi

Over Onno la Roi:


Onno la Roi is Testmanager bij De Testmanager BV: voor ondersteuning bij softwaretesten. Zijn ervaring in het testen en reviewen is de basis voor zijn inzet voor CloudTools.Laatste Reviews: Data

Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten Review Ghost: weblog met professioneel design beheren en hosten
  Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows Review NovaBACKUP: veilige en snelle back-ups in de cloud voor Windows
Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive Review Insync: goedkope samenwerking en synchronisatie via Google Drive
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: Data
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: Data

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online software, hrm, ehrm, personeelsmangament, de hr manager, nova software


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel