WPB,13474,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Zoomerang: makkelijke software voor online polls en surveys
Review Zoomerang: makkelijke software voor online polls en surveys
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 3_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Het ontwerpen van een enquête en het online plaatsen van een poll wordt erg gemakkelijk gemaakt met de onderzoekssoftware Zoomerang. In enkele minuten kan een eenvoudige poll online staan. Een poll bestaat uit een vraag met twee of meer antwoordmogelijkheden. Via de social media kunnen contacten naar de poll verwezen worden. Deze Software as a Service (SaaS) presenteert vervolgens de onderzoeksresultaten in grafiekvorm of via een downloadbaar Excel spreadsheet bestand.

Marktonderzoek met Zoomerang

Een snelle online poll of uitgebreide survey is een goede manier om via cloud computing informatie in te winnen van de bezoekers van een website. De Zoomerang software maakt onderscheid tussen een poll en een survey.
  • de poll als snelle peiling
    Een poll kan bestaan uit een simpele keuze uit twee opties (ja/nee, meer/minder, et cetera) of een keuze uit drie of meer antwoordopties;
  • de survey als marketing tool
    Voor uitgebreid marktonderzoek biedt deze software ondernemers alles om een professionele enquête online te zetten. Zoomerang verwerkt de uitkomsten tot grafieken en downloadbare speadsheet bestanden.
Zoomerang Invoerscherm Poll

Kant-en-klare poll software

Gebruikers van deze Saas hoeven geen specialist zijn voor het maken van een poll. De Zoomerang software genereert de code die gekopieerd kan worden en in de eigen website geplakt kan worden. Enige kennis van HTML is hierbij wel gewenst. Ook kan gekozen worden om een link naar de poll te delen via één van de grote drie van de social media: Facebook, Twitter en LinkedIn en in de blogdiensten Blogger en Typepad.

Flexibel survey ontwerp

De Zoomerang software biedt 7 mogelijkheden om een vraag te stellen in een survey:
1. Meerkeuzevragen;
2. Open vragen;
3. Titel;
4. Schaalbeoordeling;
5. Datum en tijd;
6. Rangorde (middels drag-and-drop);
7. Naam en adres (respondenteninformatie)
In de Pro- en Premiumpakketten kan het tijdstip ingesteld worden waarop de gebruiker de survey via email wenst toe te zenden aan specifieke potentiële respondenten.

Makkelijk te gebruiken online marktonderzoek software

De instellingen voor het maken van polls zijn uniform voor alle gebruikers, maar de polls zelf kunnen uiteraard wel in vorm, formaat of kleur aangepast worden aan de huisstijl van de onderneming. De resultaten van de polls en surveys kunnen na inloggen op de Zoomerang site bekeken en gedownload worden. De webinterface is eenvoudig en intuïtief, maar Engelstalig. Zoomerang biedt veel hulp middels een knowledge base met artikelen, Quick Start guides en Video Tutorials.

Beperkingen van Zoomerang

Gebruikers van Wordpress blogs kunnen geen gebruik maken van deze software, omdat Wordpress om veiligheidsredenen geen javascript, flash, iframes of forms ondersteunt. Voor gebruikers van het gratis basispakket zijn de analysemogelijkheden beperkt, maar voldoende voor het analyseren van eenvoudige polls. Er is geen email- of chatsupport beschikbaar. Telefonische hulp is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Premiumpakket, gedurende 17 uur per dag (tussen 1.00 en 18:00 uur, van maandag tot en met vrijdag).

Data en beveiliging van Zoomerang

De aanmelding bij Zoomerang is erg eenvoudig. De aanmelder hoeft zelfs niet eerst zijn email-adres te bevestigen, maar kan direct na de registratie zijn eerste poll maken. De procedure is zo gemakkelijk dat nieuwe gebruikers hun eerste poll in minuten na aanmelding actief kunnen hebben. Voor het gratis basispakket wordt niet om creditcard informatie gevraagd. Betaling is mogelijk via Visa, Mastercard of American Express over een beveiligde verbinding.

Gratis maandelijkse poll

Zoomerang biedt de keuze uit drie pakketten:
1. Basispakket - kosteloos
Het gratis basispakket biedt 12 vragen en 100 antwoordmogelijkheden, genoeg voor een maandelijkse poll met tot tien antwoordmogelijkheden.
2. Pro-pakket - $199 per jaar ($19 per maand)
Ongelimiteerde hoeveelheid vragen; analyse-instrumenten, export naar Excel, PDF en PowerPoint.
3. Premiumpakket - $599 per jaar ($59 per maand)
Telefonische gebruikersondersteuning, survey import vanuit Word, statistische analyse instrumenten en tekstanalyse met word clouds.

Eindoordeel online opiniepeiling software Zoomerang

De test van de Zoomerang software verliep snel en zonder problemen. De gebruikersinterface is erg overzichtelijk en intuïtief. Deze SaaS helpt ondernemers marktonderzoek te doen zonder hoge kosten te maken en zonder de noodzaak over technische kennis te beschikken. Zoomerang presenteert de verkregen onderzoeksresultaten in overzichtelijke grafieken en Excel spreadsheetbestanden. De integratie met social media optimaliseert het bereik van de polls en maakt de kans op een hoge respons groot.


TagsTags: social media, enquete, online software, saas, online enqu?te, vragenlijsten, gegevensverzameling, marktonderzoek, review onderzoekssoftware, poll, online survey
Saskia van der Elst

Over Saskia van der Elst:


Saskia is freelance consultant Intelligente Systemen en informatiemanagement en ontwikkelt chat bots. Zij schrijft over haar bevindingen met de nieuwste technologieën op het gebied van Marketing, CRM, Data management en Samenwerkingstools.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

social media, online software, saas, enquete, online enqu?te, vragenlijsten, gegevensverzameling, marktonderzoek, review onderzoekssoftware


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel