WPB,17688,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review SurveyWorld: Professionele online enquete software
Review SurveyWorld: Professionele online enquete software
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 5
Gebruikersgemak
Sterren: 5
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Sterren: 4
Steeds meer papieren enquetes worden vervangen door online varianten. Syncforce speelt al jaren in op deze digitalisering met hun Software as a Service (SaaS) SurveyWorld. Bedrijven kunnen met deze professionele online enquete software surveys uitzetten. Reacties van deelnemers komen automatisch in het resultatenoverzicht van de survey terecht. SurveyWorld bevat standaard rapportagemogelijkheden en de resultaten zijn te exporteren naar Excel voor verdere analyse. De online software is beschikbaar vanaf € 495 op jaarbasis. Passen de gehanteerde prijzen bij de kwaliteit van het systeem?

Via de website van SyncForce kan de bezoeker een gratis testsurvey aanmaken. Het opgeven van een naam, geslacht, e-mailadres en organisatie is voldoende. Na het activeren van het account kan de bezoeker met het opgegeven e-mailadres en een zelfgekozen password inloggen.

Wat kan er met SurveyWorld?

Met SurveyWorld kunnen online surveys aangemaakt en via e-mails automatisch aan de deelnemers aangeboden worden. Het is ook mogelijk een survey te anonimiseren. De unieke link van een aangemaakte survey kan bijvoorbeeld op de website gezet worden. Bezoekers kunnen dan zonder het opgeven van persoonsgegevens de survey anoniem invullen en afsluiten.

Na het inloggen op de gebruiksaccount van SurveyWorld wordt het volgende controlepaneel getoond:
Dashboard SurveyWorld
Via de button Nieuwe survey in de linker balk kan een nieuwe online enquête aangemaakt worden. De gebruiker doorloopt vervolgens een aantal stappen:
 1. Type survey kiezen. In de testomgeving kan alleen voor de optie Gratis test survey gekozen worden.
 2. Taal survey kiezen. Kies hier de taal of talen waarin de survey beschikbaar moet zijn.
 3. Basisgegevens invoeren. Hier worden de algemene gegevens van een survey vastgelegd.
 4. Vragen toevoegen. Het aanmaken van de vragen in de enquête. Diverse vraagvormen worden in deze stap aangeboden. Denk hierbij aan Ja/Nee vragen, Multiple Choice vragen, Open vragen, Rapportcijfers, Waarderingsvragen et cetera. SurveyWorld biedt ook een skip logic functionaliteit aan. Hiermee is het onder andere mogelijk bepaalde vragen op basis van een antwoord op een eerdere vraag over te slaan.
 5. Deelnemers toevoegen. Zodra alle vragen zijn toegevoegd kunnen de deelnemers handmatig aangemaakt of geïmporteerd worden. Een CSV bestand vormt de basis voor de import die uit een 6-tal stappen bestaat.
Hiermee is de basis gelegd voor het uitvoeren van een online enquête. Als de startdatum van de survey is bereikt, ontvangen alle deelnemers automatisch een e-mail met daarin de volgende 2 links:
 • Als u wilt deelnemen, ga naar: Unieke link voor deelname wordt getoond
 • Als u niet wilt deelnemen, ga naar: Unieke link voor niet-deelname wordt getoond
De online survey wordt vervolgens opgestart. De deelnemer kan deze invullen en de resultaten verzenden.

Enquete SurveyWorld


De antwoorden op de vragen komen in het onderdeel Resultaten bekijken terug en worden onder andere in grafieken weergegeven.

Onderzoeksresultaten SurveyWorld


De online software biedt ook de mogelijkheid het resultaat van een survey te exporteren naar een Excel bestand. De gebruiker heeft hierbij de keuze voor een bestandsformaat dat geschikt is voor verdere analyse in SPSS.Hoe gebruiksvriendelijk is de online enquête software

Door de intuïtieve opzet van de basisfuncties binnen SurveyWorld voelt het gebruik prettig aan. Door de heldere stappenplannen zal een gebruiker snel vertrouwd raken met de online software. De testversie bevat niet alle functionaliteiten. De werkende opties geven echter wel een goed beeld van de mogelijkheden van SurveyWorld. En die zijn ruimschoots aanwezig. Het importeren en exporteren van gegevens is eenvoudig. De grafische rapportages op de resultaten maken ook de visueel ingestelde gebruikers blij.

Data en Beveiliging

Passwords van gebruikers worden via encryptie beveiligd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de HASH (SHA) 160-bit algoritme. Gegevens van geregistreerde gebruikers worden niet verkocht, verhuurd of gedeeld met derden. Er is helaas geen informatie beschikbaar over het maken van back-ups van de data en de uptime van de online software.

Kosten van de online software

De leverancier van de SaaS hanteert een prijsmodel op basis van het aantal reacties. De abonnementsvormen zijn:
 • Betalen per survey. 1 euro per deelnemer. 1 gebruiker.
 • Lite. € 495 per jaar. Ongelimiteerd aantal surveys, 1 gebruiker en maximaal 2.500 reacties.
 • Standard. € 995 per jaar. Ongelimiteerd aantal surveys, 10 gebruikers en maximaal 5.000 reacties.
 • Premium. € 1.795 per jaar. Ongelimiteerd aantal surveys, ongelimiteerd aantal gebruikers en maximaal 10.000 reacties.
 • Professional. € 2.795 per jaar. Ongelimiteerd aantal surveys, ongelimiteerd aantal gebruikers en maximaal 20.000 reacties.
Het totale overzicht met prijzen is op de website te bekijken. SurveyWorld is duurder dan de online enquête software Survey Monkey en QuestionPro.

Eindoordeel online survey tool SurveyWorld

SurveyWorld is een professionele tool voor het opzetten en uitvoeren van digitale enquêtes. De eenvoud in het gebruik is duidelijk één van de krachten van de SaaS. Grafische rapportages zijn aanwezig en resultaten kunnen in een paar muisklikken geëxporteerd worden naar Word of Excel. Informatie over het back-up beleid en de uptime is niet voorhanden en dat is een gemis. En de prijs? Iets aan de hoge kant, maar gezien de kwaliteit van het systeem goed verdedigbaar.


TagsTags: enquete, online enquete software, surveyworld, onderzoek, online enqu?te, surveys, survey world, spss, syncforce surveyworld
Alexander Houthuyse

Over Alexander Houthuyse:


Alexander is eigenaar van Houthuyse Consultancy en adviseur/trainer van de afdeling Informatiemanagement & ICT bij een landelijk kenniscentrum. Implementaties van bedrijfsbrede software oplossingen (ERP) bij organisaties in de opleidingsbranche vormen de basis van zijn ICT achtergrond. Daarnaast houdt hij zich bezig met website en webshop ontwikkeling, Open Source CMS en Internetstrategie.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

onderzoek, online enqu?te, enquete, online enquete software, surveys, survey world, spss, syncforce surveyworld, surveyworld


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel