WPB,26502,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review SurveyGizmo: betaalbare professionele online enquetes maken
Review SurveyGizmo: betaalbare professionele online enquetes maken
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 3_half
Kosten
Sterren: 3_half
SurveyGizmo is online enquête software. Met deze betaalbare tool is het maken van enquêtes, formulieren en polls een fluitje van een cent. SurveyGizmo biedt veel mogelijkheden om de software uit te breiden en de enquêtes verder te professionaliseren. De simpele interface maakt het opstellen van vragen heel eenvoudig. De software is beschikbaar vanaf $ 19 per maand. Daarnaast is er een basic gratis versie van SurveyGizmo beschikbaar.

Gedurende 14 dagen kan SurveyGizmo gratis getest worden met gebruik van alle functionaliteiten. Wordt er gekozen om de trialversie niet te upgraden naar een betaald account dan wordt de proefversie omgezet in een gratis versie met gelimiteerde functies.

Wat kan er allemaal met de online software van SurveyGizmo?

Nadat een gebruiker zich heeft aangemeld, komt deze direct in de online software voor enquêtes terecht. Er kan een keuze gemaakt worden tussen het maken van een enquête, een formulier, een poll of een examen. Het maken van enquêtes, formulieren, polls en examens gaat allemaal op dezelfde manier.
  • Enquêtes maken. In stap 1 krijgt de enquête een titel, kan er een template worden gekozen en verschillende instellingen worden aangepast. Doelen kunnen bijvoorbeeld worden ingevoerd, een vertaaloptie kan worden toegevoegd en het maximum aantal ingevulde enquêtes kan worden ingesteld. In stap 2 worden vragen toegevoegd aan de enquête. Er bestaan verschillende type vragen zoals multiple choice, dropdownmenu en vragen waarbij aangegeven kan worden op welke schaal iets leuk of niet leuk is. Eerder gebruikte vragen kunnen opnieuw worden gebruikt. Naast vragen kan er ook tekst en media worden toegevoegd. Stap 3 toont een voorbeeld van de enquête waarbij de look en feel kan worden aangepast, zoals het toevoegen van een logo en het aanpassen van lettertypen en kleuren. In stap 4 kan de enquête worden gedeeld door middel van een URL, e-mail of via internet (zoals Twitter, Facebook of ingebouwd op een website).
Enquêtes maken SurveyGizmo
  • Aanvullende opties. Er kunnen aanvullende opties worden toegevoegd aan de enquête, zoals een Result Chart. Zo ziet de ontvanger van de enquête precies hoe andere respondenten geantwoord hebben op vragen. ReCaptcha kan worden gebruikt om er zeker van te zijn dat een respondent een mens is en geen computer. Om een enquête te beveiligen kan er een login en wachtwoord aan het formulier worden toegevoegd. Gebruikers kunnen via de optie URL Redirect vanuit de enquête worden gestuurd naar een relevante website.
Aanvullende opties SurveyGizmo
  • Rapportage. Nadat een enquête is verstuurd, kunnen via de Report-knop de antwoorden bekeken worden. Een wereldkaartje laat zien waar de respondenten vandaan komen. Daarnaast geeft SurveyGizmo een overzicht van hoeveel enquêtes geheel of gedeeltelijk zijn ingevuld. Uitkomsten van enquêtes kunnen op verschillende manieren worden geëxporteerd, zoals CSV, Excel, PDF en SPSS. Naast een automatisch rapport van SurveyGizmo kunnen ook gepersonaliseerde rapportages worden gemaakt, waaronder een vergelijkingsrapportage, een kruistabel en een TURF-analyse (dit is een manier om het marktaandeel te berekenen aan de hand van enquête-uitkomsten).
Rapportage SurveyGizmo
  • Tools. Elke enquête beschikt over meerdere tools. De Collaboration tool maakt het mogelijk om met deelnemers te communiceren via een messenger service. Ook kan elke enquête worden vertaald in een taal naar keuze, dit dient de gebruiker wel zelf te doen. Er kan ook een diagnostics test gedaan worden. SurveyGizmo vergelijkt de gemaakte enquête met andere reeds gemaakte enquêtes en geeft op basis daarvan een beoordeling: Hoe lang het duurt voordat de enquête ingevuld kan zijn, of deze te complex is of niet en hoe bijvoorbeeld de toegankelijkheid is.
  • Contacten. Contacten kunnen rechtstreeks worden toegevoegd aan SurveyGizmo. Dit kan zowel handmatig als door het uploaden van een CSV-bestand. Elke contactlijst kan gebruikt worden om een enquête naartoe te sturen.
  • Image en File Library. Dit is een database met eerder gebruikte afbeeldingen, bestanden, vragen en thema's. Op het moment dat bijvoorbeeld een vraag wordt toegevoegd aan een enquête kan, door op de knop 'Copy to Question Library' deze vraag worden opgeslagen in de database. Het is ook mogelijk om rechtstreeks bestanden te uploaden voor gebruik later in een enquête.
  • Aanvullende plug-ins. SurveyGizmo kan gekoppeld worden aan social media zoals Facebook en Twitter. Daarnaast kan deze online software worden gebruikt in combinatie met MailChimp. Zo kunnen uitnodigingen voor enquêtes worden verstuurd met dit e-mailprogramma. De integratie met Google zorgt ervoor dat gegevens uit de enquêtes bewerkt kunnen worden in Google Documenten. Daarnaast kunnen, door middel van een koppeling, ook de contacten uit FreshBooks of Eventbrite worden toegevoegd. SurveyGizmo kan ook geïntegreerd worden met MyNewsletterBuilder.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor het maken van online enquêtes?

Het is in één oogopslag helder welke functionaliteiten deze software bezit. Geen ingewikkelde menu's, maar vier duidelijke knoppen om meteen aan de slag te kunnen. Het thema van de interface kan worden aangepast. SurveyGizmo biedt veel verschillende designs voor zowel desktops als mobiele apparaten. Door middel van een gepersonaliseerde HTML/CSS template is het ook mogelijk om zelf een design te maken voor de interface.

De online tool is alleen beschikbaar in het Engels en dit kan soms leiden tot wat verwarring. Veel specifieke termen zijn in het Engels en de gebruiker moet net weten wat het betekent, zoals de verschillende soorten enquêtes. Support kan direct verkregen worden via de tool. Door een zoekwoord in te vullen laat de software verschillende onderwerpen zien. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen via telefoon en online webinars te bekijken.

Hoe staat het met de beveiliging?

SurveyGizmo maakt gebruik van de datacenters van ViaWest die in de Verenigde Staten staan. Alle data wordt via een beveiligde SSL-verbinding verstuurd. SurveyGizmo heeft een ingebouwde functionaliteit om wachtwoorden veiliger te maken. De vervaldatum van wachtwoorden kan ingesteld worden. Zo moet een gebruiker bijvoorbeeld elke maand een nieuw wachtwoord aanmaken. Ook is het mogelijk om de complexiteit van een wachtwoord in te stellen. Zoals het gebruik van speciale karakters, nummers en hoofdletters. De laatste mogelijkheid is het instellen of een eerder wachtwoord opnieuw gebruikt mag worden en wanneer.

SurveyGizmo is naast HIPAA ook Safe Harbor gecertificeerd. Alle gegevens in de online software worden op regelmatige basis geback-upt. Ook beschikken de producenten over een back-up datacenter. Er is niks bekend over de uptime.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van SurveyGizmo?

Naast een gratis versie biedt SurveyGizmo drie verschillende prijsplannen.
  • Met het Basic prijsplan van $ 19 per maand kan er gebruik worden gemaakt van verschillende templates voor enquêtes, meer dan 28 verschillende voorbeeldvragen en uitgebreide rapportagemogelijkheden.
  • Het Professional abonnement kost $ 75 per maand. Voor dit bedrag kan de lay-out geheel worden aangepast aan de huisstijl van het bedrijf. Ook de templates van de enquêtes kunnen worden gepersonaliseerd.
  • Het Enterprise prijsplan is vooral geschikt voor grote bedrijven en teams. Voor $ 159 per maand kunnen meerdere teams gebruik maken van SurveyGizmo inclusief verschillende collaboration tools.
Studenten kunnen gebruik maken van een speciaal prijsplan voor $ 7,99 per maand. Non-profit organisaties en onderwijsinstellingen ontvangen 25% korting.

Wat is ons eindoordeel over deze online enquête software?

SurveyGizmo is gebruiksvriendelijke en betaalbare online software om professionele enquêtes te maken. Kennis van specifieke Engelse termen die te maken hebben met het maken van enquêtes en het verwerken van data is wel een pre. Voor wie voor basic gaat is er een gratis account met alle nodige functies. Meer functionaliteit biedt het goedkoopste betaalde abonnement, zoals rapportag-emogelijkheden en legio voorbeeldvragen. Verkrijgbaar voor $ 19 per maand. De overige abonnementen van $ 75 en $ 159 zijn aan de prijzige kant, maar ideaal voor grote bedrijven en bedrijven waarvan het maken van enquêtes core business is.


TagsTags: enquete, software, online enqu?te, surveygizmo
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

software, online enqu?te, enquete, surveygizmo


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl