WPB,16251,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review SocialBro: CRM software speciaal voor Twitter
Review SocialBro: CRM software speciaal voor Twitter
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4_half
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 2_half
Kosten
Sterren: 5
De online CRM tool SocialBro is een dashboard dat Twitteractiviteit inzichtelijk maakt. Door het analyseren van volgers kan een bewust Twitterbeleid gevoerd worden. Deze SaaS (Software as a Service) stelt ondernemers in staat systematisch te communiceren via Twitter met klanten en andere geïnteresseerden. Volgers kunnen geordend worden op tijdzone, taal en andere kenmerken waardoor op maat geschreven tweets gestuurd kunnen worden. SocialBro bevat tal van tools die de gebruiker van statistische informatie kunnen voorzien.

Via de website van SocialBro hebben gebruikers de keus de Google Chrome versie te downloaden of de desktop versie. In deze review beperken wij ons tot de Google Chrome versie van de software. Deze versie is nog in open beta, maar de Adobe Air powered desktopversie van de software wordt al op grote schaal in productieomgevingen ingezet. Via de Chrome Web Store wordt de SocialBro app toegevoegd aan Google Chrome. Op die pagina is ook een informatieve video beschikbaar die snel inzicht geeft in wat dit online Twitter dashboard te bieden heeft.

Daarna volgt de registratie met naam, bedrijfsnaam, email en password. In enkele seconden synchroniseert SocialBro met het Twitteraccount en kan met de applicatie aan de slag gegaan worden.

SocialBro Twitter Dashboard

De eerste test van SocialBro kan de gebruiker enigszins overweldigen. Het associëren van een enkel Twitteraccount met een beperkte hoeveelheid volgers levert namelijk al genoeg materiaal op voor interessante analyses. Deze cloud tool toont bovenaan het dashboardscherm globale statistische informatie over het account zoals het aantal volgers, het aantal vrienden en het totaal aantal contacten (de community). Een tijdlijn geeft de ontwikkeling van het aantal volgers, vrienden en door de gebruiker geplaatste tweets.

Wat kan er allemaal met SocialBro?

De software helpt ondernemers en zelfstandigen die strategisch gebruik maken van Twitter met onder meer de volgende taken:
  • Visualiseren van statistische informatie over volgers en vrienden.
  • Uitvoeren van Twittercommando's als Volgen, Ontvolgen, Antwoorden, Blokkeren, et cetera.
  • Inzicht krijgen in welke volgers afhaken en op welk moment.
  • Bijhouden van lijsten met volgers.
  • Filteren van volgers op criteria als taal, locatie, avatar en beschrijving.
  • Filteren en organiseren van volgers op basis van aantal volgers, tweetfrequentie, accountleeftijd of recente tweetactiviteit.
  • Visualiseren van de wereldwijde distributie van een community.
  • Concurrentieanalyse door middel van het raadplegen van andere communities.
  • Maken van een back-up van een Twitter community.
  • Bepalen van het beste moment in de week om te tweeten.
SocialBro Best time to Tweet

In SocialBro kunnen verschillende Twitteraccounts bijgehouden worden. Voor het analyseren van concurrenten hoeft slechts de Twittergebruikersnaam van de concurrent ingevoerd te worden.

Gebruikersgemak social media dashboard

SocialBro Inzicht Talen De interface heeft een frisse opmaak en ondanks de hoeveelheid functies van deze online software is het dashboard simpel. De SaaS opent met het dashboard met de globale statistische gegevens prominent in beeld. Dit zijn het aantal volgers, vrienden en de grootte van de community van het account. Vervolgens worden de gedetailleerde overzichten van volgers, ontvolgers, vrienden, niet wederkerige volgers, et cetera getoond. Het menu aan de linkerzijde van het scherm met filters, geavanceerde zoekmachine en tags kan onzichtbaar gemaakt worden.

De tool is makkelijk in het gebruik. De menu´s bevatten weinig items en van de knoppen en links is meteen duidelijk waartoe ze dienen. De software is alleen in het Engels, Spaans of Portugees in te stellen. Het grootste deel van de statistische informatie wordt in grafische vorm weergegeven waardoor de software zich goed leent voor het genereren van visuele informatie voor presentaties. SocialBro biedt een uitgebreide gebruikershandleiding en beperkte hulp en support via de SocialBro Feedback en Helpdeskpagina.

Hoe veilig is mijn Twittercommunity binnen SocialBro?

Tijdens het registreren van een Twitteraccount in SocialBro krijgen gebruikers de gangbare melding dat de online app SocialBro in staat zal zijn om tweets te lezen. De app kan ook bekijken wie de gebruiker volgt en nieuwe mensen volgen, het Twitterprofiel wijzigen en tweets voor de gebruiker plaatsen. De SocialBro CRM applicatie zal niet in staat zijn om privéberichten te bereiken en het Twitter-wachtwoord te zien. De app SocialBro is een extensie van de Google Chrome browser. De beveiliging van de informatie is derhalve in handen van Google. Over de uptime van SocialBro is niets bekend.

SocialBro gebruikt één actief tabblad van de browser. Alle processen die in dit tabblad opgestart worden, worden bij het sluiten van het tabblad afgebroken. Processen vanaf andere tabbladen in de Chrome browser kunnen op geen enkele wijze interfereren met de SocialBro processen. Voor het toevoegen van nieuwe contacten aan SocialBro volstaat het uploaden van een lijst in TXT-formaat waarop de Twitter accountnamen met een komma van elkaar gescheiden zijn. Gebruikers kunnen lijsten voorzien van namen, bijvoorbeeld: klanten, bestaande gebruikers, abonnementhouders, opinieleiders, et cetera. De data in SocialBro kan ook geëxporteerd worden naar Excel of PDF-formaat.

Hoe is de kostenstructuur van het Twitter dashboard SocialBro?

De online software is gratis beschikbaar. De enige beperking is dat in de gratis versie de "Beste tijd om te tweeten" wordt berekend op basis van de Top 100 volgers. Individuen en bedrijven die 100% functionaliteit willen, kunnen via de het contactformulier op de SocialBro website prijsinformatie opvragen. De gratis versie van SocialBro bevat echter zoveel functionaliteiten dat voor het merendeel van het MKB de gratis versie voldoende toegevoegde waarde biedt.

Ons eindoordeel over de CRM tool SocialBro

SocialBro is een complete CRM tool, die alle functionaliteiten biedt om relatiemanagement via Twitter systematisch uit te voeren waarvoor concurrerende diensten als Cotweet en HootSuite soms honderden euro's per maand in rekening brengen. Edit 22/02/2012:  CoTweet is overgenomen door ExactTarget en is per 15 Februari 2012 verder gegaan onder de naam SocialEngage als volledig betaalde tool. Het nadeel van SocialBro is dat het uitsluitend op Twitter gericht is. Voor het managen van andere social media zoals LinkedIn en Facebook blijft het aanhouden van een andere dashboard software noodzakelijk. De prijs-kwaliteitverhouding van SocialBro is uitstekend en deze tool is een must voor de relatiemanager die Twitter serieus neemt.


TagsTags: crm, relatiebeheer, twitter, e-crm, online-marketing, social media marketing, e-marketing, socialbro
Saskia van der Elst

Over Saskia van der Elst:


Saskia is freelance consultant Intelligente Systemen en informatiemanagement en ontwikkelt chat bots. Zij schrijft over haar bevindingen met de nieuwste technologieën op het gebied van Marketing, CRM, Data management en Samenwerkingstools.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

crm, twitter, relatiebeheer, e-crm, online-marketing, social media marketing, e-marketing, socialbro


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel