WPB,10406,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review QuestionPro: makkelijk in te richten online enqu?te software
Review QuestionPro: makkelijk in te richten online enqu?te software
Eindoordeel
Sterren: 3
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4
Data & Beveiliging
Sterren: 2
Kosten
Sterren: 3
QuestionPro is een Engelstalig enquête-softwarepakket om snel en efficiënt informatie mee te verzamelen. De Software as a Service (SaaS) is zo vormgegeven dat werkelijk iedereen er mee uit de voeten kan en eenvoudig een enquête in elkaar kan zetten. De online software heeft veel functionaliteiten, maar wel is het zo dat de meeste opties alleen beschikbaar zijn in de betaalde versie (vanaf 15,- per maand).

Inrichting online enquête

Bij het maken van een nieuwe enquête in QuestionPro kiest de gebruiker allereerst een naam voor zijn (of haar) online enquête. Ook maakt hij mapjes aan, waarin hij meerdere enquêtes handig ordent. De tweede stap is het kiezen van een lay-out. Hier is er keuze uit meerdere standaard thema’s die op een later moment nog verder te personaliseren zijn. Dat laatste kan overigens alleen in de betaalde versie en is in deze test niet gedaan.

Functionaliteiten van de online software

QuestionPro biedt bijzonder veel opties om een enquête naar eigen smaak in te richten. De mogelijkheden om te kiezen uit verschillende typen vragen zijn vrijwel onbeperkt en het analyseren van antwoorden gaat simpel. Verder biedt de online software de volgende functionaliteiten:
  • Keuze standaard sjablonen. Bij het maken van de enquête heeft de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen uit tientallen standaard sjablonen.  • ReOrder functie. Een nuttige functie om vragen in de online enquête snel te verwisselen van plaats.
  • Vraagtypes. QuestionPro biedt veel verschillende formats voor enquêtevragen. Onder de gratis versie vallen onder meer meerkeuzevragen, open vragen, en ‘ranking’ vragen.  • Promotie. Het promoten van de online enquête gebeurt via e-mail, pop-ups bij websites, social media als Facebook, Twitter en LinkedIn, en een persoonlijke QRcode voor smartphones.
  • Personalisatie. De online enquête is eenvoudig zelf vorm te geven. Onder de gratis functionaliteiten vallen het schrijven van een introtekst, het aanpassen van de lettertypes en de naamgeving voor de navigatiebuttons. In de betaalde versie voegt de gebruiker zijn eigen logo toe, past de header aan, plaatst de link van zijn website en creëert een eigen url.

Gebruikersgemak van de online enquête software

QuestionPro helpt de gebruiker goed op weg om de SaaS optimaal te benutten. Er bestaat een mogelijkheid om in real-time te chatten met een medewerker van de online software. Dit is erg gebruiksvriendelijk. Ook is er een uitgebreide video-tutorial die alles nog eens duidelijk uitlegt. QuestionPro verstuurt echter geregeld e-mailtjes met de mededeling of alles goed gaat en of de gebruiker zijn account wil upgraden, wat storend is als je daar niet op zit te wachten.

Data en beveiliging van de SaaS

QuestionPro beveiligt data via een SSL-verbinding, maar is alleen in de betaalde versie opgenomen. Het is dus absoluut aan te raden om een betaald abonnement te nemen. (lees hier een artikel over de veiligheid van Cloud Computing). De enquête is in alle versies alleen toegankelijk met een gebruikersnaam en wachtwoord, en alle data ligt versleuteld achter een firewall.

De uptime van QuestionPro is 99,95 procent, wat prima is. Rapporten exporteert de gebruiker naar een CSV-bestand of naar Excel, Word of Powerpoint. Verder biedt QuestionPro de mogelijkheid om bestaande enquêtes in Word te importeren.


Kosten van online software QuestionPro

Voor veel functionaliteiten van QuestionPro is een upgrade naar een betaalde versie nodig. Een betaalde versie is onder vrij gunstige voorwaarden uit te proberen. QuestionPro brengt dan voor een maand kosten in rekening en wanneer de online enquête niet bevalt, krijgt de gebruiker zijn geld terug. De online software is beschikbaar in de volgende abonnementsvormen:
  • Free Basic is gratis en bevat 1 enquête, 10 vragen en maximaal 100 responses.
  • Professional kost 15 dollar per maand. Het aantal enquêtes en responses is onbeperkt en de gebruiker heeft meer mogelijkheden voor het exporteren van data. Hierbij zit een beveiligde SSL-verbinding.
  • Corporate kost 99 dollar per maand. Het aantal enquêtes en responses is onbeperkt, er zijn veel exporteer-mogelijkheden en alle functionaliteiten zijn beschikbaar. Deze variant heeft meer functionaliteiten dan de Professional en biedt onder andere de mogelijkheid om de enquête op een website te plaatsen.

Eindoordeel online enquête-tool QuestionPro

QuestionPro is prima geschikt als enquête-tool om snel te meten hoe een doelgroep ergens over denkt. De online software werkt eenvoudig en beschikt over veel functionaliteiten. Het is jammer dat veel van deze functionaliteiten alleen beschikbaar zijn in een betaalde versie. De support is hier en daar wat opdringerig en de vele e-mailtjes met aanbiedingen zijn vervelend.


TagsTags: enquete, online software, saas, online enqu?te, vragenlijsten, gegevensverzameling
Eline Bon

Over Eline Bon:


Eline Bon heeft een journalistieke achtergrond. Als redactrice bij
Functioneel Wit schrijft zij veel over social media en ondernemerschap.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online software, saas, online enqu?te, enquete, vragenlijsten, gegevensverzameling


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl