WPB,11249,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review: professionele offertes en facturen maken met Citrus
Review: professionele offertes en facturen maken met Citrus
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 3_half
Citrus is online software om professioneel uitziende offertes en facturen te creëren. Door de eenvoud in de lay-out en het strakke design maken ondernemers op een simpele en effectieve manier gebruik van deze Software as a Service (SaaS). Hoewel klanten niet de mogelijkheid hebben om via Citrus betalingen te voldoen, biedt de software wel veel andere functionaliteiten die administratieve taken van de ondernemer uit handen nemen.

Aanmelden bij Citrus

Online software Citrus is interessant voor MKB’ers die een overzichtelijk beeld willen hebben van hun uitgebrachte offertes en openstaande en reeds betaalde facturen. De lay-out van de SaaS is zo vormgegeven dat ook beginnende ondernemers zo met het programma aan de slag kunnen. Factureren en online offertes maken gaat bij Citrus helemaal in het Engels. Na het invullen van een display name, unieke url, gebruikersnaam en e-mailadres, kan de gebruiker beginnen met online factureren. Creditcardgegevens zijn niet nodig.

Functionaliteiten online factureren met Citrus

De hoofdtaak van de online software is factureren en het maken van online offertes. Verder biedt Citrus de volgende functionaliteiten die deze werkzaamheden vereenvoudigen:
  • Factureren. Via een simpele wizard maakt de gebruiker een goed uitziende factuur op voor zijn klanten en verstuurt deze direct. Hij kan de factuur zelf personaliseren met een eigen logo en tekst en stelt ook gemakkelijk een btw-percentage en een eventuele korting in. Helaas ontbreekt de mogelijkheid om direct betalingen te innen, dit is bij vergelijkende factureersoftware als MoneyMedic wel aanwezig.

  • Offertes maken. Op dezelfde makkelijke manier maakt de ondernemer via de online software een offerte op. Ook deze kan hij volledig personaliseren en eventuele kortingen toevoegen. Wanneer een online offerte is geaccepteerd door de klant, kan die eenvoudig worden omgezet in een factuur.
  • Klanten beheren. Het importeren van klanten kan gemakkelijk via een CSV-bestand, handmatig één voor één, of meerdere tegelijk. Alle contactgegevens verschijnen in een handig overzicht en ook het zoeken in contacten behoort tot de mogelijkheden.

  • Timesheets bijhouden. De ondernemer houdt eenvoudig bij hoe lang hij met een bepaald project of taak bezig is. Dit is handig wanneer hij een factuur of offerte opstelt, hij ziet zo direct hoeveel uur hij moet factureren.
  • Credit control. Hierin is te zien of klanten achterlopen in hun betalingen. Aan de hand hiervan kan de gebruiker ‘credit control rules’ opstellen, waarna een e-mail naar de klant wordt gestuurd.

Gebruiksvriendelijkheid van de online software

Citrus gaat goed om met de moeilijkheid die factureren soms met zich mee brengt. Het gebruikte design van de online software is overzichtelijk en modern. Om goed te kunnen starten, verschijnt er bij de eerste keer inloggen een wizard die de gebruiker helpt bij de basisinstellingen. Ook staat er bij elke functionaliteit een knop met ‘What’s This?’, die uitleg zou moeten geven bij een handeling. Helaas werkt dit echter niet naar behoren. Een echte manual ontbreekt, wel is er een gebruikersforum waar video-tutorials staan.

Data en beveiliging van de SaaS

Online factureren met Citrus gaat via een beveiligde SSL-verbinding. De gegevens worden regelmatig geback-upt. Met de ‘Reports’ functie houdt de ondernemer rapporten bij gebaseerd op schulden, betalingen of limieten die gemakkelijk als PDF-, CSV- of Excel bestand geëxporteerd kunnen worden. Ook facturen en offertes kunnen geëxporteerd worden in deze formaten. Klantgegevens importeert de gebruiker eenvoudig via een CSV-bestand.

Kosten online factureren

Naast de gratis trial versie biedt Citrus keuze uit drie pakketten: basic, standard en premium.
  • Het basic pakket kost 6 euro per maand en stuurt onbeperkt facturen en offertes naar 100 klanten .
  • Het standard pakket stuurt dit naar 500 klanten voor 9 euro per maand.
  • Het premium pakket kost 60 euro per maand. Hierbij stuurt de gebruiker onbeperkt facturen en offertes naar 5000 klanten.
De gebruiker kan contact opnemen met het bedrijf voor eventueel op maat gemaakte grotere pakketten. In vergelijking met soortgelijke programma's is Citrus redelijk geprijsd.

Eindoordeel online factureer tool Citrus

Factureren en offertes maken met Citrus werkt prettig en eenvoudig op zowel het gebied van functionaliteiten als de lay-out. De keuzemogelijkheden zijn duidelijk en overzichtelijk weergegeven en de vele functionaliteiten maken het een gebruiksvriendelijke online software voor ondernemers. Een minpunt van het online factureren via Citrus is dat alles in het Engels werkt en de mogelijkheid tot online betalen via bijvoorbeeld iDeal ontbreekt.


TagsTags: online software, factureren, offertes, online factureren, facturen, online offerte, citrus
Eline Bon

Over Eline Bon:


Eline Bon heeft een journalistieke achtergrond. Als redactrice bij
Functioneel Wit schrijft zij veel over social media en ondernemerschap.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online software, factureren, offertes, online factureren, facturen, online offerte, citrus


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel