WPB,28377,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 4_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 3_half
Polldaddy is handige software om online enquêtes, polls, quizzen en beoordelingen te creëren. Door het hoge gebruikersgemak staat er binnen no time een gepersonaliseerde enquête op je website of blog. Met de iOS-applicatie kunnen enquêtes simpel direct op straat of op een beurs worden afgenomen. Via de rapportage-mogelijkheid kan informatie geanalyseerd worden en geëxporteerd worden naar onder andere Excel en SPSS. Naast de gratis versie met beperkte functionaliteit kan voor $ 29 per maand al gebruik gemaakt worden van alle functies van Polldaddy.

Polldaddy kan gratis gebruikt worden met minimale functies. Daarnaast is er een 30-dagen trial beschikbaar voor de betaalde abonnementen. Hiervoor dient wel eerst betaald te worden. Is men niet tevreden dan ontvangt de gebruiker binnen 30 dagen het betaalde bedrag retour.

Wat kan er allemaal met de online software van Polldaddy?

Polldaddy is onderdeel van het bedrijf Automattic dat ook eigenaar van de blogsite WordPress.com is. Bij het aanmelden voor Polldaddy dient de gebruiker dan ook te beschikken over een WordPress-account. Er kan gratis een account worden aangemaakt, of men meldt zich aan met een bestaand account. Daarna moet de gebruiker een Polldaddy-account aanmaken.
  • Enquêtes. Bij het aanmaken van een enquête kan een gepersonaliseerd start- en eindbericht worden ingevoerd. Enquêtes kunnen automatisch worden gesloten als het aantal respondenten is bereikt of wanneer een bepaalde datum is bereikt. Er zijn veel opties om de enquête op te maken. Vragen kunnen bestaan uit multiple choice, een matrix of beoordelingsvragen. Bij elke vraag is het mogelijk afbeeldingen en een video toe te voegen. Daarna wordt de lay-out gekozen en eventueel de taal ingesteld. Na afronding is de enquête beschikbaar als directe link en kan deze via Facebook en Twitter gedeeld worden. Tevens is het mogelijk om een website pop-up te creëren van de enquête of deze direct in de website te plaatsen.
Enquête - Polldaddy
  • Polls. Een poll aanmaken werkt hetzelfde als het creëren van een enquête. Resultaten en commentaren van anderen kunnen aan de respondenten worden getoond. De mogelijkheid bestaat om herhalende stemmers te blokkeren via cookies of een IP-adres. Er is volop keuze uit designs voor de poll en polls kunnen vertaald worden via Edit Language. Nederlands is niet beschikbaar als voorvertaalde taal, deze dient handmatig ingevoerd te worden. Polldaddy genereert een JavaScript-code die in de website geplakt kan worden, een Wordpress-code is beschikbaar voor Wordpress websites en er kunnen e-mails verstuurd worden om mensen uit te nodigen mee te doen aan de poll.
Poll - Polldaddy
  • Beoordelingen. Er zijn twee typen beoordelingen: 5-star rating waarbij sterren gegeven kunnen worden, en een Nero rating waarbij de gebruiker door middel van een duimpje omhoog of omlaag zijn voorkeur kan aangeven. Kleuren, lettertypen, grootte, taal en lay-out zijn allemaal aan te passen. Resultaten kunnen worden getoond in een pop-up. Daarna wordt de gegenereerde code op een website of blog geplaatst. De resultaten van de beoordelingen kunnen worden gefilterd en geëxporteerd naar CSV en XML voor gebruik in Excel, SPSS en andere programma's.
Beoordelingen - Polldaddy
  • Resultaten. Resultaten worden per poll, enquête en beoordeling verschillend weergegeven. De enquêteresultaten tonen per vraag de antwoorden en hoeveel respondenten een bepaald antwoord hebben gegeven. De resultaten kunnen gefilterd worden. Daarnaast worden respondenten getoond met extra details zoals land, wanneer de enquête is gestart en of deze is afgerond. Met de optie Data filters kunnen antwoorden per groep respondenten worden geanalyseerd. Een Device Report kan worden aangemaakt met informatie over browsers en computerplatforms.
Resultaten - Polldaddy
  • E-mailgroepen. Om eenvoudig informatie te verzamelen kunnen aparte e-mailgroepen aangemaakt worden. Data kan worden geïmporteerd vanuit een CSV-bestand. Bij het maken van een enquête kan deze verstuurd worden naar een bepaalde e-mailgroep. Aangemaakte e-mailgroepen kunnen ook geëxporteerd worden naar CSV.
  • WordPress. Een Polldaddy-account is gekoppeld aan een bestaand WordPress-account zodat aangemaakte polls en enquêtes snel op de betreffende website kunnen geplaatst worden. Het is mogelijk om te wisselen van WordPress-account. Meerdere WordPress-accounts voor één Polldaddy-account is echter niet mogelijk.
  • iPhone en iPad. De applicatie voor iPhone en iPad is gratis te downloaden in de App Store. De app is zeer handig om op straat of tijdens een beurs enquêtes en polls af te nemen. Data die verzameld wordt via smartphone of tablet wordt automatisch gesynchroniseerd met het Polldaddy-account. Daarnaast is de app een mooie manier om minder papieren enquêteformulieren te printen en het milieu te sparen.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor de creatie van online enquêtes?

Polldaddy is zeer easy-to-use online software met duidelijke knoppen en menu-items. Zonder enige training kan de gebruiker direct aan de slag, het gebruik wijst zich vanzelf. In de gratis versie kan een logo worden toegevoegd aan enquêtes, maar reclame door Polldaddy blijft bestaan. Bij de betaalde versies wordt deze branding geheel verwijderd en kan alles naar wens worden aangepast zodat het past bij de branding van het bedrijf. Polldaddy is alleen in het Engels verkrijgbaar. Op de website vindt men een kennisdatabase met veelvoorkomende vragen en enkele helpdocumenten.

Hoe staat het met data en beveiliging van Polldaddy?

De servers van Polldaddy staan in het datacenter van Amazon S3 die onder andere gelokaliseerd zijn in Ierland en de Verenigde Staten. Bij een Pro- of Corporate-account wordt data via een beveiligde 256-bit SSL-verbinding verstuurd. Er wordt een uptime gegarandeerd van 99,99%. Amazon maakt van alle gebruikersdata automatisch een back-up. Om de privacy te waarborgen moeten alle gebruikers van Polldaddy een wachtwoord en een gebruikersnaam gebruiken. Wanneer er mogelijk misbruik gemaakt wordt zal de toegang tot de tool worden ontzegd door Polldaddy.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Polldaddy?

Er zijn drie abonnementen van Polldaddy: De gratis versie beschikt over gelimiteerde functies. Zo kan er geen gebruik gemaakt worden van gedetailleerde rapportages en filters, resultaten kunnen niet gedeeld worden met derden en er is geen white label beschikbaar. Het Pro-account kost $ 29 per maand per gebruiker en is zonder Polldaddy branding en inclusief CSS editing. Zo kunnen enquêtes geheel naar wens worden ontworpen zonder logo's of reclame van de tool. Voor $ 99 per maand kunnen 10 gebruikers gebruikmaken van Polldaddy binnen het Corporate-account.

Wat is ons eindoordeel over Polldaddy?

Om snel en eenvoudig enquêtes en polls te creëren voor online gebruik is Polldaddy een ideale tool. Het gebruikersgemak is hoog en gebruikers hebben geen specialistische kennis nodig om meteen in de software te duiken. Een groot pluspunt is de iOS-app voor het afnemen van enquêtes op straat of op een beurs. Data wordt direct verwerkt in het Polldaddy-account. Helaas is er geen Android-app beschikbaar. De rapportages zijn eenvoudig te lezen met veel gedetailleerde informatie. Een klein nadeel aan de tool is dat het (nog) niet mogelijk is om meerdere WordPress-accounts aan één Polldaddy-account te koppelen. De online enquête software is zowel gratis te gebruiken als in abonnementsvorm vanaf $ 29 per maand per gebruiker.


TagsTags: enquete, online enquete software, onderzoek, polldaddy
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: CRM

Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
  Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen
  Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

onderzoek, enquete, online enquete software, polldaddy


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel