WPB,27775,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
Review Offective: alles-in-1 tool voor boekhouding, facturatie en meer
Eindoordeel
Sterren: 4
Functionaliteiten
Sterren: 5
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4_half
Kosten
Sterren: 4_half
Offective is Nederlandse alles-in-één administratiesoftware. Niet alleen kan de hele administratie en boekhouding inclusief facturatie gemanaged worden met deze tool, ook biedt Offective onder andere projectmanagement, CRM, HRM en urenregistratie. De meeste modules hebben een koppeling met elkaar zodat alle workflows naadloos op elkaar aansluiten. Offective is af te nemen per module. Het gehele administratiepakket kost € 31,40 per maand per gebruiker.

Offective is gedurende 30 dagen gratis te gebruiken zonder opgave van creditcard-gegevens. Er kan gebruik gemaakt worden van alle modules binnen de tool om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van alle functionaliteiten.

Wat kan er allemaal met de online software van Offective?

Offective bestaat uit 12 verschillende modules. Modules zijn apart verkrijgbaar en het pakket is naar wens uit te breiden. Bepaalde modules hebben een koppeling met andere modules en worden daardoor samen verkocht. Hieronder een kort overzicht van de meest relevante modules.
  • Boekhouden. De boekhoudmodule is zeer uitgebreid. Er kunnen verschillende administraties worden aangemaakt waartussen eenvoudig gewisseld kan worden. Allerhande boekingen kunnen worden ingevoerd in de tool zoals inkoopfacturen en kasbonnen. Daarnaast biedt Offective een integratie met alle banken voor het automatisch inlezen van de bankafschriften. De BTW-aangifte kan worden voorbereid in de tool waarna de te betalen belasting zichtbaar wordt. De gebruiker dient zelf de aangifte te regelen bij de Belastingdienst. Verder kunnen grootboekrekeningen, jaarrekeningen en rapportages worden aangemaakt c.q. gegenereerd. De boekhoudmodule voldoet aan de wettelijke eisen.
Rapportage Boekhouden - Offective
  • Projecten en taken. In de projectenmodule worden projecten aangemaakt, planningen ingevoerd, projectmedewerkers toegevoegd en uren bijgehouden. Uren kunnen handmatig worden ingevoerd, maar ook automatisch worden berekend op basis van de planning. Aan het einde van de maand kan er vanuit het urenoverzicht worden gefactureerd. Doordat projectmedewerkers gekoppeld worden aan een project, houdt de gebruiker overzicht van de beschikbaarheid van medewerkers. Een Gantt-grafiek geeft dit overzichtelijk weer. Taken kunnen worden gekoppeld aan projecten, medewerkers en facturen. Taken worden weergegeven in verschillende overzichten zoals Vandaag, Te laat en Afgehandelde taken. Het takenoverzicht kan per e-mail worden verstuurd aan de gebruiker.
Projecten en taken - Offective
  • Facturatie. Voordat de facturatiemodule gebruikt kan worden, is het aan te bevelen eerst producten, categorieën en relaties toe te voegen. Facturen kunnen periodiek (automatisch) worden verstuurd. Wanneer producten worden gefactureerd, wordt dit automatisch aangepast in de productvoorraad. Er kunnen verschillende factuur-templates worden gebruikt en een eigen briefpapier kan worden toegevoegd aan de factuur. Daarnaast kunnen facturen elektronisch worden verstuurd. Offertes worden gemaakt in de verkoopmodule. Bij goedkeuring van de offerte wordt deze omgezet in een opdracht en/of factuur.
Facturatie - Offective
  • Samenwerken. Deze module zorgt ervoor dat collega's kunnen samenwerken binnen de tool. Er kunnen Facebook-achtige berichten worden geplaatst op de 'bedrijfsmuur' waarop elke medewerker kan reageren. Daarnaast is er de chatboxfunctionaliteit om live te communiceren met elkaar. Er kunnen gele post-its op het dashboard van de gebruiker worden geplaatst met herinneringen, taken en andere berichten.
Samenwerken - Offective
  • Google en Android app. Offective is ook beschikbaar als mobiele app voor smartphones en tablets. De app is te downloaden in de Appstore van Android en de Play Store van Google. Niet alle modules worden ondersteund in de mobiele app.

Hoe gebruiksvriendelijk is de software voor online administratie?

Het aanmeldproces op de website is wat traag en inlogschermen verschijnen pas na enkele seconden. Na het inloggen kan de gebruiker wel direct aan de slag, maar het is in het even zoeken wat de beste manier is om te starten met de administratie. De gebruikersinterface is op het eerste gezicht eenvoudig ingericht. Maar de vele verschillende modules en submenu's dragen helaas niet bij aan de gebruiksvriendelijkheid. Het eigenlijke gebruik levert af en toe problemen op, zoals onduidelijke foutmeldingen bij het opslaan van taken en relaties. De tool is beschikbaar in het Nederlands, maar er staan enkele taalfouten in. Het lettertype van de post-its maakt het lastig om de notities te kunnen lezen.

Er zit een supportmodule verwerkt in de tool waardoor er direct vragen of verzoeken worden ingediend die zeer snel worden afgehandeld. Via de website wordt ook 'Hulp op Afstand' aangeboden waarbij een medewerker uw computer overneemt en samen met u naar het probleem kan kijken.

Hoe staat het met data en beveiliging van Offective?

De servers van Offective staan in het Mendix datacenter in Nederland. Het versturen van gegevens via de tool gebeurt via een beveiligde SSL-verbinding. Bij verzending wordt alle data gecodeerd. Elke nacht worden er back-ups gemaakt die bewaard worden op geografisch verspreide locaties in het Verenigd Koninkrijk. Dagelijkse back-ups worden twee weken bewaard, wekelijkse back-ups worden drie maanden bewaard en de maandelijkse back-ups blijven een jaar staan op de servers van Offective. Offective garandeert een uptime van 99%, uitgezonderd geplande onderhoudswerkzaamheden.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van Offective?

Offective biedt een overzichtelijke prijscalculator aan op hun website. Modules kunnen los worden afgenomen. Er kan al gebruik gemaakt worden van Offective voor € 3,00 per maand voor bijvoorbeeld de urenregistratie. Boekhouden kost € 7,20 per maand, voor facturatie betaalt u € 9,60 per maand en de modules projecten en taken kosten € 5,60 per maand. Het hele pakket met alle modules is verkrijgbaar voor € 31,40 per maand.

Alle prijzen zijn per maand en per gebruiker. Sommige modules kunnen niet los worden gekocht aangezien deze gekoppeld zijn aan een andere module. Offective brengt de kosten maandelijks in rekening en er is geen opzegtermijn. Daarnaast geven ze aan dat wanneer er meerdere administraties binnen een account zijn er maximaal 25% korting wordt gegeven op de maandelijkse kosten.

Wat is ons eindoordeel over de online software Offective?

Offective is een compleet softwarepakket om de gehele bedrijfsvoering te kunnen managen. Elke module kan apart worden afgenomen zodat de tool naar wens kan worden uitgebreid. De koppelingen tussen onder andere de boekhouding, facturatie en urenregistratie zijn zeer efficiënt en tijdbesparend. Deze software is nog volop in ontwikkeling en er zijn zeker nog verbeterpunten zoals de spelfouten, slecht leesbare lettertypen en onduidelijke foutmeldingen bij het aanmaken van bijvoorbeeld taken. Als die opgelost worden, is het zeker een interessant product.


TagsTags: samenwerken, projectmanagement, facturatie, boekhouding, online administratie, offective
Levina Raven

Over Levina Raven:


Levina is freelance projectmanager met een achtergrond in communicatie en ICT. Ze is gespecialiseerd in website ontwikkeling, internet marketing en SEO.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

samenwerken, projectmanagement, facturatie, boekhouding, online administratie, offective


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel