WPB,19180,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review Checkfront: implementeer verkoop van boekingen op eigen website
Review Checkfront: implementeer verkoop van boekingen op eigen website
Eindoordeel
Sterren: 4.5
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 3_half
Data & Beveiliging
Sterren: 4
Kosten
Sterren: 4
Checkfront is cloud gebaseerde software voor het beheren van boekingen en daarmee dus een e-commerce platform. Het biedt een beveiligde omgeving om reserveringen, klantbeheer en alle zaken daaromheen op een professionele manier en zakelijk af te handelen. Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar zodat de gebruiker selfservice boekingsdiensten kan aanbieden aan haar klanten via de eigen website.

Checkfront is gericht op de zogenaamde schedule based business. Dit is de handel in diensten die voor specifieke tijdsblokken (op bepaalde dagen, dagdelen of uren) worden verkocht. Denk hierbij aan evenementen, tours, accommodaties, verhuur of zelfs trainingen. Het is expliciet geen webshop module voor statische en verzendbare goederen zoals bijvoorbeeld Shopify dat wel is. Ook is het niet gericht op het maken van afspraken bij bijvoorbeeld een tandarts, hiervoor wordt verwezen naar tools als Tungle.

Wat kan er met Checkfront?

 • Ondersteunen van het verrichten en verkopen van online boekingen en reserveringen. Met deze tool zijn evenementen (in de ruimste zin van het woord) aan te maken met allerhande eigenschappen zoals geldigheid en beschikbaarheid (zowel in tijdsduur als aantal), prijs (per tijdseenheid of per stuk), eventuele speciale prijsopties et cetera. Deze evenementen zijn aan te maken en vervolgens gepland aan te bieden via een e-commerce plug-in op een bestaande website of portal.

 • Self service boekingen. Klanten kunnen zelf, zonder tussenkomst van het bedrijf, reserveringen en boekingen verrichten en direct afrekenen.
 • Herinneringen en follow-up e-mails. Klanten worden erop gewezen een reservering af te handelen, ze kunnen geattendeerd worden op het aflopen van een item, of geïnformeerd worden over de status van een boeking.
 • E-mail marketing op het opgebouwde klantenbestand. Het klantenbestand is te segmenteren, te exporteren en te importeren in de eigen e-mail manager. Selecties op specifieke eigenschappen zijn te maken in het klantenbestand waarmee de doelgroep van een nieuwe mailing bepaald kan worden. Hiervoor is dus wel een externe mail manager zoals bijvoorbeeld Vertical Response nodig.
 • Discount codes en vouchers. Een veelgebruikt e-commerce marketingmiddel is het verstrekken van zogenaamde discount coupons. Via het Checkfront itembeheer kunnen deze aan een evenement worden gekoppeld zodat deze bij het afrekenen automatisch verrekend worden. Ook kan er aan specifieke klanten een standaard korting worden toegekend.

 • Vreemde valuta. Er wordt ondersteuning geboden voor 28 veelvoorkomende valuta.
 • Mobiel. Ondersteuning van browsers op mobiele apparaten. De native apps voor iOS en Android zitten nog in de testfase.
 • Integraties met andere online systemen. Zoals Groupon, Salesforce CRM, Google Apps, Facebook, de Joomla Booking module en de Wordpress Booking Plugin.
Checkfront Koppelingen met andere software
 • Integratie met betaalmodules. Zoals Paypal en Authorize.net. Checkfront is echter ook te gebruiken zonder deze betaalmodules, het systeem werkt dan alleen als reserveringsmodule.


Hoe gebruikersvriendelijk is Checkfront?

Checkfront is beschikbaar in veel talen, waaronder ook Nederlands. Standaard support is beschikbaar via e-mail of de supportmodule (als men ingelogd is in de applicatie). Er wordt geprobeerd binnen 24 uur te reageren. Vanaf het Professional abonnement geldt een priority support waarbij binnen 4 uur gereageerd wordt, tijdens Amerikaanse kantoortijden (Pacific Standard Time). Tevens is er met priority support de mogelijkheid voor telefonische ondersteuning. De user interface oogt prettig en duidelijk. Het systeem werkt behoorlijk intuïtief zodat een training voor de gemiddelde gebruiker niet direct nodig lijkt.

Hoe veilig is deze beheertool voor online boekingen?

Checkfront wordt gehost in datacenters die op vijf verschillende geografische locaties (verspreid over de US, UK en Azië) liggen. Deze datacenters zijn redundant voorzien wat betreft bijvoorbeeld de stroomvoorziening. Ze zijn US/EU Safe Harbor gecertificeerd en zijn PCI Compliant om te garanderen dat de online betalingen veilig kunnen plaatsvinden.

Verder verdient deze leverancier complimenten door een duidelijke informatievoorziening over wat er met jouw data gebeurt en wie daar de eigenaar van is. De encryptie via de browser gebeurt in 256 bits,wat sterker is dan menig andere e-commerce toepassing!

Is Checkfront betaalbaar?

Checkfront kent een proefperiode van 21 dagen. Deze biedt volledige functionaliteit en verplicht daarna tot niets. De leverancier is bovendien erg overtuigd van haar software voor de boekingen business want ze biedt een niet-goed-geld-terug garantie. Na de proefperiode kan er worden gekozen uit 4 soorten maandabonnementen:
 • Soho voor € 39- per maand voor 1 gebruiker en 1.200 boekingen per jaar.
 • Professional voor € 79,- per maand voor 5 gebruikers en 3.000 boekingen per jaar.
 • Plus voor € 149,- per maand voor 5 gebruikers en 6.000 boekingen per jaar.
 • Enterprise voor € 389,- per maand en 12.000 boekingen per jaar.
Elke additionele gebruiker kost € 9,- per maand. Door per jaar vooruit te betalen wordt er een korting verleend van 15 %. Vanzelfsprekend bieden de duurdere abonnementen steeds iets meer op het vlak van het niveau van support en de extra diensten.

De proefperiode kan gestart worden zonder direct al creditcard gegevens op te moeten voeren. Er worden verder geen commissies berekend over de door de gebruiker gemaakte omzet met dit systeem. De kosten per maand zijn vooraf dus duidelijk in te schatten door de gebruiker. Er kan betaald worden via creditcard of Paypal.

Eindoordeel online boekingen software Checkfront

Checkfront is een specifieke en duidelijk gerichte e-business toepassing voor het afhandelen van online boekingen. De beveiliging lijkt dik in orde net als de informatievoorziening hieromtrent. De gebruiksvriendelijkheid en support zijn ook goed.  Daarnaast heeft het een duidelijk prijsmodel zonder verrassingen. Voor de (specifieke) doelgroep is dit echt een aanrader, beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren!


TagsTags: verhuur, boekingen, ecommerce, ebusiness, evenementen, accomodatie, checkfront
Onno la Roi

Over Onno la Roi:


Onno la Roi is Testmanager bij De Testmanager BV: voor ondersteuning bij softwaretesten. Zijn ervaring in het testen en reviewen is de basis voor zijn inzet voor CloudTools.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

verhuur, boekingen, ecommerce, ebusiness, evenementen, accomodatie, checkfront


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel    

Cloudprovider.nl