WPB,11016,saas-crm
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Review 2ask: online enqu?te-software vereist kennis
Review 2ask: online enqu?te-software vereist kennis
Eindoordeel
Sterren: 3
Functionaliteiten
Sterren: 4
Gebruikersgemak
Sterren: 1_half
Data & Beveiliging
Sterren: 2_half
Kosten
Sterren: 2_half
2ask is online software om enquêtes te ontwerpen, versturen en analyseren. De enquête-software heeft veel functionaliteiten, maar door de vele lappen tekst is het niet direct duidelijk hoe alles werkt. De gebruikte lay-out is onoverzichtelijk, maar als er genoeg kennis aanwezig is, kan de gebruiker wel een professionele enquête ontwerpen. De prijs van 2ask is wat aan de hoge kant, een abonnement begint vanaf 198 euro.

Aanmelden bij 2ask

Voor deze test is gebruik gemaakt van de 30 dagen gratis trial van 2ask. Bij het aanmelden zijn alleen een paar gegevens nodig als naam en e-mailadres. Deze Software as a Service (SaaS) is geschikt voor iedereen die via internet dingen van zijn doelgroep te weten wil komen. De tool past de gebruiker eenvoudig zelf aan. Zo kiest hij uit verschillende templates, voegt hij afbeeldingen toe en past hij de breedte van de enquête aan.

Functionaliteiten van de online software

Met 2ask creëert, verstuurt en analyseert de gebruiker online enquêtes. De online software heeft verschillende vraagtypes, waardoor een professionele enquête mogelijk is. Verder biedt 2ask de volgende functionaliteiten:
  • Vraagtypes. Maak de keuze uit onder andere open en gesloten vragen, matrixen en ja/nee. Ook geeft de gebruiker aan of en welke vragen verplicht zijn.
  • Test enquête. Is de enquête bijna klaar om te versturen, dan test de gebruiker hem eenvoudig eerst zelf. Dit werkt prettig en zorgt ervoor dat de enquête perfect online verschijnt.  • Templates. Kies bij het starten van de online software uit een bestaande template of creëer er zelf een.
  • Anonimiteit. Maak de keuze uit anonieme of niet anonieme deelname. Dit is een fijne optie wanneer deelnemers zich liever niet bekend maken.
  • Analyseren. Analyseer de resultaten automatisch via de online software. Dit werkt snel, maar helaas is ook dit niet overzichtelijk. Wel werkt het prettig wanneer de resultaten naar bijvoorbeeld Excel worden getransformeerd.
  • Reminders. Verstuur een herinnering wanneer iemand de online enquête nog niet heeft ingevuld.
  • Delen. De enquête deelt de gebruiker eenvoudig door het invoeren van e-mailadressen. Wel is de online software hier wat beperkt in. Zo blijkt uit de test dat de koppeling met social media mist. Tegenwoordig is dit een belangrijk kanaal om dingen te verspreiden en het is jammer dat 2ask dit mist.

Gebruikersgemak van de SaaS

De gebruikte lay-out van de online software is erg gebruiksonvriendelijk. Als voorbeeld duurde het in deze test erg lang voordat iets simpels als de login-knop te vinden was. Het oogt allemaal wat ouderwets en door de constante informatie-overload zoekt de gebruiker meer naar waar alles zit, dan dat hij efficiënt gebruikmaakt van de tool. Een online enquête opzetten moet snel en overzichtelijk werken, maar daarvoor kan de gebruiker beter bij een andere online software terecht.


Data en beveiliging 2ask

De resultaten van de enquête analyseert de gebruiker via een CSV-bestand of SPSS-bestand. Via de online software downloadt hij deze direct naar de computer. Dit werkt prima. Een beveiligde SSL-verbinding in de enquête-tool is alleen aanwezig in het duurste pakket. Over de uptime van de online software is niets bekend.

Kosten van de online enquête-tool

2ask heeft drie pakketten en daarnaast verschillende abonnementen voor studenten en universiteiten.
  • Single survey. Kost eenmalig 198 euro. Hierin zit 1 enquête, 30 vragen, maximaal 100 deelnemers en 300 te versturen e-mails.
  • Standard package. Kost eenmalig 398 euro. Hierin zitten 3 enquêtes, 60 vragen, maximaal 300 deelnemers en 900 te versturen e-mails.
  • Business package. Kost eenmalig 998 euro. Hierin zit een ongelimiteerd aantal enquêtes, 100 vragen, tot 600 deelnemers en 1800 te versturen e-mails. Ook heeft de gebruiker de beschikking over business-opties als meertalige enquêtes, de lay-out vormgeven en een SSL-verbinding.

Eindoordeel online enquête-software 2ask

Online enquête software 2ask is door zijn gebruikte design wat onprettig in gebruik. De functionaliteiten zijn prima en bieden alles om een professioneel ogende enquête te maken. Helaas zijn deze minder goed uitgevoerd, wat ervoor zorgt dat de opties niet optimaal benut worden. Ook is de online software redelijk duur. Er bestaan op het moment betere enquête-softwarepakketten, die beter gebruikersgemak bieden tegen aantrekkelijkere prijzen, bijvoorbeeld QuestionPro.


TagsTags: enquete, online software, saas, onderzoek, software as a service, online enqu?te, 2ask
Eline Bon

Over Eline Bon:


Eline Bon heeft een journalistieke achtergrond. Als redactrice bij
Functioneel Wit schrijft zij veel over social media en ondernemerschap.Laatste Reviews: CRM

Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone Review Polldaddy: online enquetes maken en afnemen via iPad en iPhone
  Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten Review Intercom: gedetailleerd relatiebeheer voor online klanten
Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem Review Casengo: eenvoudig op te zetten online supportsysteem
  Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen Review Ecwid: supersnel professionele webshops bouwen

Lees al onze reviews over online software en SaaS in de categorie: CRM
Overzicht leveranciers online software en SaaS in de categorie: CRM

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

online software, saas, onderzoek, software as a service, online enqu?te, enquete, 2ask


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel