WPB,27185,algemeen
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Congres 'Andere kijk op werken'
Dat Het Nieuwe Werken meer is dan werken vanuit huis met een laptop of tablet, of op kantoor in een fraaie nieuwe omgeving, is inmiddels wel duidelijk. Om Het Nieuwe Werken écht te laten slagen, moet iedereen binnen een organisatie ander gedrag gaan vertonen. De gehele organisatie (van hoog tot laag!) moet dus in beweging komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe u in de praktijk invulling kunt geven aan deze ‘andere kijk op werken’ is hét centrale thema van het Over Het Nieuwe Werken congres dat plaatsvindt op 19 november 2013. Toonaangevende sprekers en organisaties delen daar hun visie, kennis en ervaringen.

In de plenaire openingssessie gaat prof. dr. Henk Volberda in op de de volgende vragen:
  • Hoe kan Het Nieuwe Werken de productiviteit en plezier van medewerkers verhogen?
  • Hoe kan Het Nieuwe Werken een boost geven aan het innovatievermogen van de organisatie?

Stel zelf uw programma samen

U hebt tijdens het congres keuze uit 15 verschillende sessies, waarvan u er gedurende de dag drie kunt volgen. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld:
  • Over communiceren en de kunst van verleiden. HNW-trajecten kennen tal van uitdagingen. Een daarvan is de communicatie. Hoe communiceer je met een doelgroep die gebruikt maakt van geavanceerde technologie om samen te werken en onderling te communiceren? Een doelgroep die zich in de ban van Het Nieuwe Werken steeds onafhankelijker en professioneler opstelt? Hoe ga je om met weerstand tegen verandering, de vooroordelen over sociale media en de onmacht van traditionele media om interne doelgroepen te bereiken? Ga mee in de wereld van verleiden, dialoog en co-creatie. Laat je verrassen door kracht van drama en gaming.
  • Samenwerken op iedere werkplek. Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? Sebastiaan Star heeft, mede op basis van ervaringen bij de introductie van HNW bij TU Delft, bij verschillende bedrijven en instellingen een efficiënte en flexibele werkplek ontwikkeld en gerealiseerd. Wat houdt deze werkplekvisie in, hoe vertaalt zich dit tot een echte werkplek en welke tools zijn beschikbaar om onderlinge samenwerking te optimaliseren als mensen niet fysiek bij elkaar zitten?
  • Andere manier van werken: hoe krijg ik iedereen mee? Het Nieuwe Werken is het veranderen van gedrag, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker bij de overgang naar een nieuwe werkstijl. Hoe verleid je mensen tot een andere werkstijl? Hoe vertaal je de visie naar een veranderaanpak? Werkt een projectmatige aanpak ook voor gedragsverandering? Hoe sluit je aan bij huisvesting en ICT? Durf je je programmamanager/leidinggevende een ongebruikelijke aanpak voor te stellen? Kortom: hoe realiseer je een succesvol verandertraject en krijg je de mensen mee?

Netwerkborrel

Na afloop is er, onder het genot van een hapje en drankje, volop gelegenheid om te netwerken en uw ervaringen met andere deelnemers te delen.

Locatie en inschrijven

Het Congres Over Het Nieuwe Werken 2013 vindt plaats in NBC Nieuwegein, Blokhoeve 1, Nieuwegein. Inschrijven kan online via de speciale pagina. Meer informatie over het Congres 'Andere kijk op werken' is te verkrijgen op de website van het congres.


TagsTags: hnw, congres, over het nieuwe werken
Redactie CloudTools

Over Redactie CloudTools:


De onafhankelijke redactie van CloudTools zijn professionals uit het vakgebied.Laatste Nieuwsberichten: Algemeen

Aan de slag met een moderne werkstijl (masterclass) Aan de slag met een moderne werkstijl (masterclass)
  Doe mee met het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken! Doe mee met het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken!
Speciale training Werken in de cloud Speciale training Werken in de cloud
  Nieuw boek: Cloudsource je ICT. Migreer zelf je bedrijf naar cloud computing Nieuw boek: Cloudsource je ICT. Migreer zelf je bedrijf naar cloud computing

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

hnw, congres, over het nieuwe werken


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel