WPB,25887,algemeen
CloudTools
Vorige
Volgende

Print pagina E-mail alert Rss feed

Aan de slag met een moderne werkstijl (masterclass)
De wereld verandert razendsnel. Nieuwe technologie, nieuwe medewerkers die andere eisen stellen, concurrentie die toeneemt en nog tal van andere ontwikkelingen. Maar vooral de klant van de toekomst verandert. Hij eist transparantie van een organisatie, snelheid en gemak. Organisaties staan daardoor voor enorme uitdagingen. De invoering van een andere, moderne werkstijl gebaseerd op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, samenwerken en het sturen op resultaten, is daardoor min of meer onvermijdelijk. De masterclass-serie 'Over Het Nieuwe Werken' biedt handvatten om echt aan de slag te gaan met HNW en besteedt ook aandacht aan de ICT-elementen van Het Nieuwe Werken.

Modernisering van de werkstijl

Het Nieuwe WerkenEen aantal grote organisaties in Nederland heeft een eerste antwoord gevonden op de veranderende wereld. Bedrijven als Rabobank Nederland, Interpolis, Sabic, Microsoft en Dela, overheden als de gemeente Den Bosch, de provincie Overijssel en het waterschap De Dommel hebben hun manier van werken veranderd. Ze hebben het nieuwe werken ingevoerd. En met succes. In de top 5 beste werkgevers van Nederland zijn alleen maar bedrijven te vinden die hun werkstijl hebben gemoderniseerd. De medewerker van de toekomst wil alleen nog maar werken in dergelijke organisaties.

Samenwerken

Het succes van deze en andere organisaties is niet onopgemerkt gebleven. Veel bedrijven en organisaties oriënteren zich op een nieuwe werkstijl. De Rijksoverheid onderneemt initiatieven in het kader van de Vernieuwing van de overheid en projecten als Ambtenaar voor de toekomst trekken veel belangstelling. Het besef groeit dat de manier van werken uit de 20e eeuw geen antwoord biedt op de uitdagingen van de 21ste eeuw. Invoering van een andere, moderne werkstijl gebaseerd op vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, samenwerken en het sturen op resultaten, is onvermijdelijk.

Het Nieuwe Werken en ICT

Het ontwikkelen en invoeren van een nieuwe werkstijl gaat niet vanzelf: het gaat om een ingrijpende organisatieverandering. In de vijfdelige masterclass-serie 'Over Het Nieuwe Werken' krijgen de deelnemers handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het nieuwe werken. De masterclass-serie is bedoeld voor project- en programmamanagers die, na het volgen, inhoudelijk leiding kunnen geven aan de invoering van het nieuwe werken. De masterclass is ook geschikt voor specialisten uit HR, Communicatie, ICT of Facility Management die zich willen verbreden.

Masterclass-serie

  • In de masterclasses wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het nieuwe werken: de fysieke omgeving, de ICT-wereld, de gevolgen op het gebied van cultuur en leiderschap. Tenslotte wordt in de laatste masterclass ook ingegaan op het verander- en communicatietraject.
  • Alle masterclasses zijn volgens een vast stramien opgebouwd. Na een inleiding van een of meerdere experts over het thema gaan de deelnemers concreet aan de slag. Gedurende de serie maken zij hun eigen plan van aanpak, zodat ze met het resultaat van de masterclass direct aan de slag kunnen.
  • De masterclass wordt steeds op locatie gegeven. Op die manier maken de deelnemers ook werkelijk kennis met gerealiseerde en succesvolle projecten. Bij de rondleidingen wordt ingegaan op de succesfactoren en de valkuilen.
Kijk voor meer informatie over deze vijfdaagse masterclass op locatie op de website van Vakmedianet.


TagsTags: het nieuwe werken, hnw, ict, vakmedianet, werkstijl, masterslass
Redactie CloudTools

Over Redactie CloudTools:


De onafhankelijke redactie van CloudTools zijn professionals uit het vakgebied.Laatste Nieuwsberichten: Algemeen

Congres 'Andere kijk op werken' Congres 'Andere kijk op werken'
  Doe mee met het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken! Doe mee met het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken!
Speciale training Werken in de cloud Speciale training Werken in de cloud
  Nieuw boek: Cloudsource je ICT. Migreer zelf je bedrijf naar cloud computing Nieuw boek: Cloudsource je ICT. Migreer zelf je bedrijf naar cloud computing

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Populaire tags

het nieuwe werken, hnw, ict, vakmedianet, werkstijl, masterslass


Zoek online software

  
Stichting EuroCloud Nederland

Keurmerk E-factureren
  
SaaS 4 Channel